Connect2Business dit jaar groter dan ooit

Het stage-event Connect2Business x Mix & Match keert na twee online edities groter terug dan daarvoor. In de Grote Kerk in Alkmaar gingen ruim 800 studenten van 17 verschillende studierichtingen techniek en economie van Hogeschool Inholland in gesprek met zo’n 120 bedrijven. Doel: het vinden van een stageplek of afstudeeropdracht. Donderdag (11 november) was er Connect2Business, de stagemarkt voor economiestudenten, vrijdag (12 november) Mix & Match, speciaal voor techniekstudenten.

Opleiding
17 studierichtingen Techniek en Economie
Betrokken studenten
ruim 800
Jaargang
3
Beroepsproduct
Stagemarkt

Kom meer te weten over deze case

Ervaringen van onze studenten

De organisatie was volledig in handen van de bestuursleden van Studievereniging Technische Bedrijfskunde (sv-TBK) en Studievereniging Business, Finance & Law (sv-BFL). Onder begeleiding van een docententeam en ondersteund door Ondernemend Regio Alkmaar. “Wat hier gebeurt is zo waardevol”, zegt Lesley van den Broek, organisator en secretaris van sv-BFL. “Hier leggen studenten contacten waar ze later nog heel veel aan hebben.”

Vooraf matchen via de website
Via rondetafelgesprekken en speeddates zoeken studenten en bedrijven een match. Die aanpak is al jaren een groot succes, aldus Stephanie over de Linden, coördinator van het event en docent Accountancy Inholland Alkmaar. “Er worden veel matches gemaakt omdat student en bedrijf vooraf gekoppeld worden op basis van voorkeur van de student en studierichting. Daardoor heeft deze beurs een hoger rendement dan reguliere stagemarkten.” Zo zit Dani Niemans, tweedejaarsstudent Business Studies in Alkmaar, aan tafel met Webdelta, Sparkling en Advitas. “Ik was erg benieuwd welke functie zij mij kunnen aanbieden, maar vooral ook wat dat nou eigenlijk precies inhoudt.”

Ervaringen van de opdrachtgever

Netwerk en skills
Het gaat er niet alleen om een geschikte stageplek te vinden, maar ook dat studenten hun netwerk uitbreiden. “Daarbij oefenen ze tijdens de rondetafelgesprekken in één klap alle vaardigheden die ze op school hebben geleerd: solliciteren, jezelf presenteren, etiquette”, zegt Eva Pennings, coördinator en docent Business Studies. “En is het niet direct nuttig voor nu, dan wel voor de toekomst.”

Dat weet ook student Thijmen Reus: “Je hebt meerdere keren een stageplek nodig plus een afstudeeropdracht. Dan is het handig om al die bedrijven nu al te leren kennen.”