Case Design Thinking

Spelenderwijs leren. De projectgroep van Lisanne Majoor had al snel door dat dat de manier is om de aandacht van studenten en docenten aan te wakkeren. Hun escape-route om aandacht te vragen voor Design Thinking viel in goede aarde.

Opleiding
Leisure & Events Management
Betrokken studenten
1
Jaargang
3
Beroepsproduct
Design Thinking Podcast

Kom meer te weten over deze case

Beroepsproduct

Design Thinking is een methode om complexe problemen op te lossen. Studenten van de minor Concepting & Events kregen van lector Guido Stompff de opdracht een concept te bedenken om de Design Thinking methode meer onder de aandacht van studenten en docenten van Inholland te brengen. Lisanne bedacht samen met haar projectgroep de escape-route Escape The Norm. “Deelnemers lopen dan door een gang en lossen intussen allerlei raadsels en puzzels op. Spelenderwijs doorlopen ze de vijf fases van Design Thinking en dat is natuurlijk super tof!”

Ervaringen van onze studenten

“Tijdens het project was ik verantwoordelijk voor de vormgeving. Met trots presenteer ik die in De Etalage. Corona gooide wel roet in het eten. Gelukkig hebben we het concept alsnog als blauwdruk kunnen opleveren. Razendsnel hebben we een Design Thinking Podcast in elkaar gezet om het onderwerp onder de aandacht te brengen en ons doel te halen. Mede door dit project heb ik ontdekt dat ik hiermee verder wil. Sinds kort toon ik mijn eigen werk op Instagram @Door.Majoor.”