Case Magazine

Zelf een magazine maken. Hoe tof is dat? Bij de opleiding Communicatie kregen studenten de opdracht de inhoud en lay-out van een zelfverzonnen magazine te maken. Een opdracht die Kim van Moorst op het lijf is geschreven. “Mijn interesse in de journalistiek is aangewakkerd.”

Opleiding
Communicatie
Betrokken studenten
1
Jaargang
1
Beroepsproduct
Magazine

Kom meer te weten over deze case

Beroepsproduct

Zelf het onderwerp van een magazine kiezen, alle artikelen schrijven en de vormgeving bedenken. Met deze opdracht gingen de studenten van de opleiding Communicatie tijdens de periode 'De Redactie' aan de slag. “We kregen alle vrijheid, zolang het magazine maar een interview, reportage en een nieuwsbericht bevatte”, vertelt Kim. “Uiteindelijk heb ik een magazine gemaakt genaamd 'BLOCK'. Dit magazine gaat vooral over de mentale gezondheid van jongeren. Alle artikelen die ik geschreven heb, gaan daarover.”

Ervaringen van onze studenten

“Tijdens dit project heb ik veel geleerd over journalistiek en hoe je een goed stuk kunt schrijven. Het magazine ontwerpen vond ik ontzettend leuk. Ik heb daarin dan ook veel tijd gestoken. De inspiratie haalde ik vooral uit mijn eigen ervaringen. Een paar jaar geleden had ik namelijk een burn-out. Met dit magazine wil ik anderen helpen. Hopelijk herkennen ze zich in mijn verhalen over mentale gezondheid. Mijn harde werken wordt beloond. Ik ben trots op het eindresultaat en mijn interesse in de journalistiek is aangewakkerd. Ik ben nu zelfs aan het kijken voor een stageplek op een redactie.”