Samenwerken aan duurzame businessmodellen voor de mode- en textielsector

Bijdragen aan nieuwe, duurzame verdienmodellen in de circulaire economie is de visie van het BFL Lectoraat Leren & Ontwikkelen in Organisaties. De mode- en textielindustrie is één van de vervuilendste ter wereld. Hoofdvraag binnen dit LAB is dan ook: hoe ontwikkel je nieuwe, duurzame verdienmodellen in de circulaire economie in de mode- en textielsector?

Kom meer te weten over deze case

Beroepsproduct

Samen met onderwijs, (lokale) overheid en mode- en textielbedrijven beantwoordt het lectoraat door transdisciplinair onderzoek deze hoofdvraag.

Ervaringen van onze studenten

“De reden dat ik wilde aansluiten bij dit LAB is, dat ik zelf de regie mag voeren over mijn leeruitkomsten”, aldus een student. “In mijn projectgroepje onderzoeken we de beïnvloeding van gedrag, houding en kennis van jongeren ten opzichte van duurzame mode.”

Ervaringen van de opdrachtgever

“Er zijn veel mogelijkheden om duurzamere textiel op de markt te brengen, zoals gebruik van vezelhennep. Met hulp van een storytellingstrategie helpen wij een start-up in duurzame mode hun product beter in de markt te zetten.”

Het projectteam heeft het Museum Fashion for Good en het Circulair Textile Festival in Amsterdam bezocht. “Deze bezoeken horen bij ons LAB-onderwijs om bewustwording te creëren en ideeën op te doen. Erg waardevol”, volgens projectleider Nelleke van der Schee.