Flori Footprint Tool

Programma module Flori Footprint Tool

De module Flori Footprint Tool bestaat uit 3 bijeenkomsten van 18:00 - 22:00 uur, waarvan 1 op locatie in Den Haag.

Achtergrond

Een Life Cycle Assessment (LCA) geeft inzicht in welke impact het bedrijf en/of product hebben op het milieu, verdeeld in verschillende categorieën, zoals CO2-equivalent, water, landgebruik, toxiciteit etc. Het is belangrijk dat berekeningen op een eenduidige manier worden uitgevoerd om van waarde te zijn. Daarvoor worden zogenoemde Category Rules afgesproken. De Nederlandse Category Rules voor de land- en tuinbouw zijn in 2020 vastgelegd onder de naam HortiFootprint Category Rules.

Echter gaat het overgrote deel van de Nederlandse productie naar het buitenland. Daarom zijn Europese afspraken hierover belangrijk. Zo worden de HortiFootprint Category Rules verder gespecificeerd voor de sierteelt en Europees vastgelegd onder de naam FloriPEFCR (Flori Product Environmental Footprint Category Rules). Naar verwachting zijn deze regels eind 2023 definitief.

Begin 2022 heeft Greenhouse Sustainability (toen Greenhouse Marketeers) een studie voor de FloriPEFCR uitgevoerd. Daarna is er, in samenwerking met Pré Sustainability van LCA-software Simapro, direct gestart met de ontwikkeling van de Flori Footprint Tool, zodat elke sierteeltproducent en toeleverancier zelf zijn footprints (bedrijf en producten) kan berekenen.

Inhoud bijeenkomsten

  1. Introductie Life Cycle Assessment (LCA) en de Flori Footprint Tool
    Locatie: online
  2. Aan de slag met en extra diepgang op de Life Cycle Assessment (LCA)
    Locatie: Den Haag
  3. Afronding footprints, scenario's beschrijven en betekenis resultaten
    Locatie: online

Interesse in deze module? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de module-informatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de module voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven