Leergang Smart Horticulture

Leer hoe je (Big) data uit je eigen kas verzamelt, combineert en inzet!

zaterdag 6 november 2021

Online Open Dag Werken en Leren

Je bedrijfsvoering sturen op basis van kwantitatieve informatie wordt ook in de tuinbouw steeds belangrijker. Uit onderzoek blijkt dat veel ondernemers aan de slag willen met data, maar dat het nog ontbreekt aan praktische en theoretische kennis. Inholland  Academy organiseert samen met Berenschot een specifieke leergang Smart Horticulture van en voor tuinbouwondernemers. We kiezen voor een praktische aanpak, waarbij deelnemers direct met data uit hun eigen bedrijf aan de slag gaan.

De leergang Smart Horticulture is voor ondernemers en medewerkers in de tuinbouw die zich willen bekwamen in datagedreven sturing van hun bedrijfsprocessen. Daarnaast is de opleiding ook interessant voor degenen die beroepshalve met deze bedrijfsprocessen te maken hebben, zoals adviseurs, toeleveranciers, veredelaars of technologiebedrijven.

Lees meer over de leergang Smart Horticulture

niveau
mbo+/hbo
duur
7 bijeenkomsten in 6 maanden
locatie
World Horti Center, Naaldwijk
Leergang Smart Horticulture - interview KAS magazine

'Van onderbuik naar onderbouwing'

Datasharing wordt steeds belangrijker binnen de glastuinbouw. Maar hoe verzamel je die data? En belangrijker: wat kun je ermee? Om ondernemers bewuster te maken op dat vlak, start Inholland Academy in samenwerking met Berenschot de leergang Smart Horticulture. “Een gebrek aan kennis belemmert de toepassing van datagedreven sturing in de tuinbouw.” Lees verder in KAS Magazine

Leergang Smart Horticulture - interview Kasgroeit

'Van groene vingers naar datagedreven tuinbouw'

De leergang Smart Horticulture is een samenwerking tussen Inholland Academy en Berenschot. Onlangs ging Rick Bakker van Berenschot in een interview met Kasgroeit in op het belang van data in de kas.

Leergang Smart Horticulture - interview Delft.business

'Big Data helpt de tuinbouw naar circulariteit'

Nederland is koploper als het gaat om digitalisering van de tuinbouw. De eerste systemen om automatisch kasramen te bedienen, stammen uit de jaren '60 van de vorige eeuw. Tegelijk is er nog veel winst te behalen. Aan het woord zijn Olaf van Kooten, lector Duurzame Verbindingen in de Greenports en Robin Snoek, opleidingsadviseur Inholland Academy. Lees verder in Delft.business

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Martijn Haas
opleidingscoördinator

Stel je vraag aan Martijn
T: 06 11127371 | 088 466 30 30
E: martijn.haas@inholland.nl

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven