Verandermanagement glastuinbouw - telen met minder gas

Programma Verandermanagement glastuinbouw - telen met minder gas

Er is een belangrijke rol weggelegd voor management en HR in verandertrajecten met een duidelijke focus op de energiecrisis. Je krijgt door het volgen van deze module zicht op jouw tactisch/strategisch niveau en inzicht in hoe veranderingen impact hebben op jouw omgeving. Ook leer je op welke manier je het beste veranderingen kunt realiseren.

Onderwerpen

Tijdens de module ga je actief aan de slag met onderstaande onderwerpen:

  • Crisismanagement rondom energievraagstukken
  • Waarom is veranderen gecompliceerd (begrippen en ontwikkelingen)?
  • Veranderkunde (bouwstenen)
  • Veranderstrategieën (ontwerp en ontwikkel, Caluwe)
  • Leidinggeven aan veranderen en omgaan met weerstand en interventies
  • Essay-opzet, uitwerken en presenteren aan docent

Eigen casuïstiek 

In de module Verandermanagement glastuinbouw - telen met minder gas besteden we aandacht aan de theorie van (organisatie)veranderingen waarin bedrijven en organisaties kunnen zitten. Je krijgt de juiste handvatten aangereikt om op adequate wijze met vraagstukken rondom energiemanagement om te gaan. Er wordt interactief gewerkt en al het lesmateriaal is online beschikbaar. Tijdens de online lessen wordt theorie behandeld die zoveel mogelijk wordt gekoppeld aan vraagstukken en casuïstiek uit je eigen bedrijf.

Essay

Je sluit de module af met het schrijven van een essay, waarbij je van de docent persoonlijke ondersteuning krijgt. Dit essay presenteer je 1-op-1 aan de docent. Overigens is de module zeer geschikt om met meerdere medewerkers uit hetzelfde bedrijf te volgen. In dat geval presenteer je jullie essay samen. De module bestaat uit 4 online bijeenkomsten die je samen met mededeelnemers volgt. Hiervoor worden ook interessante sprekers uit de sector gevraagd. In bijeenkomst 5 presenteer je jouw/jullie essay aan de docent. 

Interesse in deze module? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de module-informatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de module voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven