Opleiding Projectmanagement

Resultaat Projectmanagement opleiding

Na positieve afronding van deze Projectmanagement opleiding heb jij de meest essentiële kennis en vaardigheden in huis om projecten succesvol op te starten en uit te voeren. Na afronding van deze opleiding ontvang je het post-hbo diploma Projectmanagement van Inholland Academy. Een stevige start van jouw projectmanagementcarrière! 

Aan de slag als projectmanager

De kennis en vaardigheden die je in de post-hbo opleiding Projectmanagement vergaart, zijn breed toepasbaar. Voorbeelden van functies die je na deze opleiding zou kunnen gaan vervullen (uiteraard ook afhankelijk van andere factoren zoals werkervaring), zijn onder andere: projectmanager bouw, projectmanager in de zorg, hr projectmanager, projectmanager ICT en projectmanager onderwijs.  

Tip: zoek je een stap extra uitdaging? Bekijk dan ook de opleiding Projectleider van de toekomst. Hierin leer je complexe projecten te managen vanuit een duurzaam, inclusief en holistische perspectief.

Leeruitkomsten

Onze leeruitkomsten beschrijven het eindniveau dat jij moet weten, begrijpen en/of toepassen om de module succesvol af te ronden.

Module 1. Projectmanagement kick-start

  • Om een project succesvol op te starten, doorzie je het cruciale proces van initiatie-, definitie- en ontwerpfase. Je bent in staat binnen deze fasen voorkeursmethoden, -principes en -tools te definiëren en toe te passen, afgestemd op het type vraagstuk en organisatie.
  • Doordat je de verschillen en overeenkomsten van de meest voorkomende projectmanagementmethodes herkent, ben je in staat hier weloverwogen keuzes in te maken.
  • Je brengt beoogd projectresultaat, -doel, -scope, -organisatie en -risico’s in kaart. Hierop afgestemd, formuleer je randvoorwaarden, functionele- en operationele eisen en ontwerpbeperkingen.
  • De conclusies van jouw analyses komen samen in een haalbaar projectontwerp, welke de basis vormt voor succesvol projectbeheer.

Module 2. Effectief projectbeheer

  • Om een project situationeel en doelgericht richting succes te voeren, doorzie je het cruciale proces van voorbereidings-, realisatie- en nazorgfase. Je bent in staat om binnen deze fasen bewust gekozen voorkeursmethoden, -principes en -tools toe te passen, afgestemd op een eerder goedgekeurd project start-up plan (met projectvoorstel, eisen- en wensenlijst en ontwerpkeuze).
  • Om een project in de praktijk in goede banen te leiden, kun je een project effectief plannen, middelen beheren en taken structureren. Je behoudt overzicht en zorgt ervoor dat alles op schema blijft.
  • Je weet wie jouw stakeholders en hun invloed en belangen zijn en stemt je communicatie hierop af.
  • Je zorgt voor effectieve integratie van het project binnen de organisatie en neemt ‘lessons learned’ mee naar toekomstige projecten.

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

  Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven