Informatiebeveiliging – Integratie en Borging (module)

Cybersecurity-docent Bas Volkers


“Veiliger werken begint met de organisatie optimaliseren”

Bas Volkers werkt als Chief Information Security Officer (CISO) en heeft een eigen bedrijf. Hij deelt zijn kennis als docent bij de post-hbo opleiding Cybersecurity en informatiebeveiliging.

"Mijn passie voor cybersecurity en informatiebeveiliging heeft vooral te maken met de verandering die organisaties doormaken als ze veiliger gaan werken. Een organisatie veilig maken, betekent namelijk ook een organisatie optimaliseren. Het een kan niet zonder het ander. Dat vind ik een mooie uitdaging: iedereen meekrijgen in het veranderproces om als bedrijf beter en daarmee veiliger te gaan werken.

Organisatie meekrijgen

"Ik hoop dat deelnemers dankzij deze opleiding dit complexe vakgebied beter gaan overzien. En ik wil ze graag bijbrengen hoe ze hun organisatie meekrijgen in wat er daadwerkelijk nodig is om veiliger te werken. Vaak heeft dat niet zozeer te maken met IT, compliance en bureaucreatie, wat vooral schijnveiligheid creëert. Daar mogen ze wat mij betreft bij wegblijven.

In diepe springen

Leuk aan werken voor Inholland Academy vind ik dat deelnemers de opleiding volgen vanuit een daadwerkelijke interesse. Ze willen iets leren wat ze gelijk in de praktijk gaan toepassen. Daarom maken we de opleiding ook zo praktisch toepasbaar. Het gaat om ‘doen’: deelnemers moeten bereid zijn hun huiswerk te doen en in hun eigen praktijk in het diepe te springen.

Wandeltocht

In mijn vrije tijd maak ik graag een goede wandeltocht door een mooi stuk natuur. Ook kampeer ik graag. Als ik een boek pak, is het vast iets van James Clavell of Wilbur Smith. Mijn droom? Tja, het liefst zie ik natuurlijk dat mijn werk niet meer nodig is omdat er geen cyberdreigingen meer zijn."

Bas Volkers
docent module Informatiebeveiliging – Integratie en Borging

Terug naar Docenten

Interesse in deze module? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de module-informatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de module voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven