Projectmanagement

laden

Post-hbo opleiding Projectmanagement: haal het optimale uit uw rol als projectleider!          

Bent u (aankomend) projectleider en zoekt u naar de juiste handvatten om een project gestructureerd naar een goed resultaat te brengen? In deze praktijkgerichte post-hbo opleiding Projectmanagement bieden wij u de kennis, persoonlijke vaardigheden en oplossingen voor de uitdagingen waar u als projectleider tegenaan loopt in de praktijk.

Doelgroep 

De opleiding is bestemd voor managers, adviseurs en medewerkers binnen projecten die de rol van projectleider willen gaan vervullen of projectleiders die hun werkervaring willen onderbouwen met theoretische kaders. We nemen middelgrote tot grote projecten als uitgangspunt voor opdrachten  tijdens de opleiding. Dit kunnen projecten zijn in de industrie, techniek, bouw, dienstverlening of non-profit sector. U dient te beschikken over een hbo-diploma of een bewezen hbo- werk- en denkniveau.

Uw context

In uw rol van projectleider krijgt u te maken met het krachtenveld van opdrachtgever, stakeholders, projectmedewerkers en externe veranderingen. Ondanks de vrijheid om het project naar eigen inzicht te organiseren heeft u vaak niet de formele bevoegdheid om alle betrokkenen aan te sturen en dit stelt u voor uitdagingen. U wilt overzicht houden om het project naar een goed resultaat te leiden. Hoe zorgt u voor een goede planning, taakverdeling en voortgangscontrole?  Hoe waarborgt u de kwaliteit? Hoe beheerst u de financiën? Hoe leert u creatief om te gaan met projectrisico’s en uitdagingen? Hoe gaat u om met onverwachte ontwikkelingen? Hoe houdt u uw team betrokken en gemotiveerd? Hoe haalt u het optimale uit uzelf als leidinggevende?

Programma post-hbo Projectmanagement

In de post-hbo opleiding Projectmanagement doet u ervaring op om een middelgroot tot groot project te managen. De opleiding bestaat uit de volgende thema’s:

 • Projectmatig werken
 • Project in geld
 • PRINCE 2 foundation; beheersing van het proces
 • Creatief denken
 • Leiderschapsvaardigheden
 • Coaching en eindopdracht.

Wat leert u tijdens de post-hbo opleiding Projectmanagement?

De nadruk ligt op het ontwikkelen van de volgende vaardigheden:

 • Systematisch en resultaatgericht werken
 • Management vaardigheden: overtuigen, delegeren, improviseren, benutten van het team, besluitvorming met het team, impact/beïnvloeden, gesprekstechnieken
 • Inhoudelijke deskundigheid
 • Stressbestendigheid
 • Belangen (-tegenstelling) hanteren
 • Creativiteit.

Het voordeel

Naast het leren toepassen van diverse projectmanagement methodieken onderscheidt deze opleiding zich door een uitgebreide training op persoonlijke vaardigheden. U oefent in praktijk in een projectteam, u krijgt inzicht in uzelf en uw persoonlijke stijl en ontvangt feedback gericht op het groepsproces en uw persoonlijke ontwikkeling als projectleider.

De voordelen van een post-hbo opleiding aan Inholland Academy

 • U volgt een opleiding en ontvangt na goede afronding van de opdrachten een diploma én het officiële Prince2 Foundation certificaat
 • Kortdurend: binnen 1 jaar rond u af
 • Praktijkgericht: u leert oplossingen te vinden voor uitdagingen in uw praktijk
 • Kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. Wij zijn CEDEO erkend. Om dit hooggewaardeerde certificaat te krijgen, dient ruim 80% van de cursisten zeer tevreden te zijn over de opleidingen.

Resultaat post-hbo Projectmanagement

Bij positieve afronding van de opdrachten, presentaties, eindopdracht  en een minimale aanwezigheid van 75% ontvangt u een post-bachelor diploma van Inholland Academy én het officiële Prince2 Foundation certificaat. De post-hbo opleiding Projectmanagement is 12 European Credits (ECTS) waard.

Start

 Diemen, dinsdag 30 oktober 2018
   Rotterdam, donderdag 1 november 2018

 

Alkmaar, woensdag 7 november 2018

Duur

acht maanden met zesentwintig wekelijkse bijeenkomsten (van 18:30 - 21:30 uur)

Investering  

€ 3.680 (excl. € 200 literatuur)
NB: Uw scholingskosten fiscaal aftrekbaar? Lees verder!

Type

opleiding

Niveau

post-hbo

Download brochure (pdf)

Inschrijven

Opleidingenoverzicht