Veelgestelde vragen

Ingenieursbureau

Jij wilt alsmaar vooruit. Net zoals een stad, die ook altijd in beweging is. Na de opleiding Civiele Techniek kun je aan de slag bij een ingenieursbureau. Hier houd jij je bezig met het onderhoud en de vernieuwing van de stad. Omdat jij bij de opleiding veel hebt geleerd over technische innovaties ben jij als civiel engineer de perfecte aanvulling op het bedrijf. Je werkt dan mee aan (deel)ontwerpen van stations, bruggen en gebouwen en je bedenkt innovatieve oplossingen voor uitdagingen in de stad. Ook geef je advies over ruimtelijke ordening, vastgoed en architectuur. Oftewel: je bent straks een echte technische alleskunner!

Innovatiecentrum

Is het jouw droom om elke dag bezig zijn in de natuur? Kijk dan eens bij de opleiding Dier in de Duurzame Samenleving, waarmee je straks enorm veel kanten op kunt. Daarnaast wordt de vraag naar professionals met de expertise duurzame innovatie steeds groter. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag als innovatieprojectleider bij een innovatiecentrum. Als je kiest voor een innovatiecentrum op het gebied van het veenweidelandschap, dan streef je samen met het team naar een economisch vitale omgeving. Je werkt dan aan verschillende duurzame innovaties en je hebt veel contact met diverse veehouders over nieuwe technieken. Een baan waarin je bezig bent achter de computer, maar óók in de natuur.

Laboratorium

Het lab wordt jouw tweede thuis nadat je de opleidingen Chemie, Biotechnologie of Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek hebt afgerond. Ook als productontwikkelaar in de levensmiddelenindustrie staat een witte labjas jou goed als je hiervoor kiest na de opleiding Food Commerce and Technology! Tijdens deze opleidingen kom je er steeds meer achter waar jouw expertise ligt en waar je jezelf verder in wil specialiseren. Er is een grote variatie aan banen bij bedrijven, onderzoeksinstituten en universiteiten. Ligt jouw hart bij het werken aan gezondheid? Dan ga je misschien wel als onderzoeker aan de slag in een ziekenhuis of farmaceutisch bedrijf. Of misschien ga je als biotechnologisch onderzoeker werken aan nieuwe toepassingen, in de gewasveredeling of bijvoorbeeld met micro-organismen bij een biotech-bedrijf zoals DSM. Daarnaast is er een grote behoefte aan chemisch analisten die duurzame slimme nieuwe materialen kunnen ontwikkelen, bijvoorbeeld voor de opslag van groene energie.

Een hele andere tak van laboratoriumwerk zijn de ontwikkellaboratoria van de vele levensmiddelenbedrijven die we in ons land hebben. Wil jij een voedingsproduct ontwikkelen dat gezonder, lekkerder, duurzamer of langer houdbaar is? Dan is onze opleiding Food Commerce and Technology de route naar jouw droombaan.