19
september
2022
|
13:43
Europe/Amsterdam

Rechten in de digitale stad: kijk hier het event met Wina Smeenk terug

Waar kun je terecht als de digitale wereld je niet verder kan helpen?

Tech society digitale rechten

Wina Smeenk, lector Societal Impact Designis een van de deskundigen die deelnam aan het gesprek over Rechten in de digitale Stad, een programma van Pakhuis De Zwijger in de serie Tech for Society. Deze bijeenkomst vond plaats op maandag 12 september.

De klantenservice via Twitter en afspraken bij de burgerlijke stand via een webformulier. Steeds vaker gaat het contact met overheid of bedrijven exclusief digitaal. Dit kan voordelen opleveren, zoals minder lange rijen voor de verschillende loketten en aanvragen die online sneller behandeld worden. Het zorgt echter ook voor onduidelijkheid. Want waar kun je terecht als burger als de digitale wereld je niet verder kan helpen? Hoe staat het er eigenlijk voor met onze digitale burgerrechten?

Dit programma werd georganiseerd in samenwerking met het Digital Rights House Amsterdam, waar Wina deel uitmaakt van het oprichtingsbestuur. Samen met lectoren Ben Wagner (Media, Technology & Society) en Ander de Keijzer (Data Driven Smart Society) heeft Wina ook het Digital Rights Research Team opgericht. Daarmee richten zij hun aandacht op de maatschappelijke, economische, culturele, communicatieve, ontwerp- en technologie-elementen die leiden tot een digitaal verantwoorde samenleving.

Bekijk het event terug via onderstaande video.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.