Den Haag,
13
juni
2019
|
13:08
Europe/Amsterdam

‘Wicked Philosophy’: goed onderzoek en de kunst van falen

Programma Dag van het Onderzoek bekend. Meld je aan!

Hoe gaan we om met de complexe uitdagingen van onze tijd? Hoe ga je ‘wicked problems’ te lijf? En welke rol speelt onderzoek daarbij? Deze en andere vragen komen aan bod in de keynote van Coyan Tromp, auteur en curriculumontwikkelaar bij de Universiteit van Amsterdam, tijdens de Dag van het Onderzoek bij Inholland Den Haag op 25 juni. Meld je aan!

In haar keynote ‘Goed onderzoek en de kunst van het falen’ gaat Tromp, auteur van ‘Wicked Philosophy. Philosophy of science and vision development for complex problems’, in op het onderzoeken van complexe problemen in een weerbarstige praktijk. Hoe komen we daarin een stap verder? Welke rol kan ‘actie onderzoek’ en ‘ontwerp onderzoek’ hierbij spelen? Waar liggen de kansen en wat zijn de valkuilen? Waarom is falen soms nodig om verder te komen?

Interesse? Meld je aan voor de Dag van het Onderzoek

Een ruim aanbod aan workshops, inspirerende sprekers en volop dialoog over de ontwikkeling van praktijkgericht onderzoek bij Inholland. Je bent van harte welkom bij de Dag van het Onderzoek op 25 juni in Den Haag vanaf 9.30 uur. Aanmelden kan nog tot 21 juni. 

Grensverleggend onderzoek
Naast de keynote van Tromp laten diverse collega’s van binnen en buiten Inholland hun licht schijnen op het thema ‘Grensverleggend onderzoek’ en wat dit betekent voor ons praktijkgericht onderzoek. Denk bijvoorbeeld aan workshops over duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN, learning spaces, normativiteit in onderzoek, beroepsgeluk en internationalisering van onderzoek. Ook gaat Lex Bouter, professor bij de Vrije Universiteit, tijdens zijn keynote in op de nieuwe gedragscode wetenschappelijke integriteit en de implicaties daarvan voor het hbo.

Wij Inholland award Onderzoek
Ook dit jaar wordt de Wij Inholland award voor Onderzoek weer uitgereikt aan de Inholland-onderzoeker(s) die innovatief onderzoek hebben gedaan, aansluitend op de Inholland-thema’s gezond, duurzaam en creatief én daarmee een brug slaand naar het werkveld. Vorig jaar ging de award naar Petra Boersma (onderzoekslijn Gezondheid & Welzijn van Kwetsbare Ouderen) voor haar onderzoek naar de Veder Contact Methode om te communiceren met mensen met dementie.

Programma
9:30 uur: Inloop
10:00 uur: Opening door Huug de Deugd, lid College van Bestuur Inholland
10:15 uur: Keynote 1 – Coyan Tromp: ‘Goed onderzoek en de kunst van het falen'
11:15 uur: Workshopronde 1
12:30 uur: Netwerklunch en postergalerij
13:15 uur: Prijsuitreiking Wij Inholland Award Onderzoek
13:45 uur: Workshopronde 2
15:00 uur: Power break
15:30 uur: Keynote 2 – Lex Bouter: 'Gedragscode Wetenschappelijke Integriteit en implicaties voor het hbo'.
16:30 uur: Afsluiting & borrel

Heb je vragen over de Dag van het Onderzoek? Neem contact op met Bart Muusse.

Reacties 1 - 3 (3)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Sonja van Gemeren
20
June
2019
Ik heb ook wat andere afspraken maar kom tussendoor graag naar onderdelen van deze leuke dag!
Marije Deutekom
14
June
2019
ik ben er bij maar moet wel wat eerder weg
Tanja Koldewijn
14
June
2019
Hoi Marije,
Leuk dat je erbij wilt zijn. Je kunt je aanmelden via:
https://www.inholland.nl/nieuws/dag-van-het-onderzoek-2019-hoe-verleggen-we-onze-grenzen/

Groeten, Tanja
Zac Woolfitt
13
June
2019
Looking forward to attending. I am only able to attend the morning session. Regards, Zac
Tanja Koldewijn
14
June
2019
Thanks, Zac. Nice to hear that you'll attend the event. Don't forget to register: https://www.inholland.nl/nieuws/dag-van-het-onderzoek-2019-hoe-verleggen-we-onze-grenzen/. Regards, Tanja