"Werk gaat veranderen. Jouw baan krijgt een nieuwe jas - zorg dat die jou past."

Podcast 2: Petra Biemans

In gesprek over werk en opleiding in 2030

In de tweede aflevering van Onderzoekers over de Toekomst gaan we in gesprek met Petra Biemans, lector HRM & Persoonlijk Ondernemerschap. Ze gaat dieper in op de toekomst van werk. Want de arbeidsmarkt verandert razendsnel. Welke skills zijn cruciaal voor een leven lang ontwikkelen? Gaan we toe naar een 6-urige werkdag?

Of luister via jouw favoriete podcastapp zoals Spotify, Google Podcast of Apple Podcast. En abonneer!

De veranderende arbeidsmarkt:
Hoe bereid jij je voor op de toekomst?

In deze podcastaflevering geeft Petra haar visie op werk en opleiden in 2030. Werk is de afgelopen jaren sterk veranderd en deze verandering zet de komende jaren flink door. Over 10 jaar is de helft van de werknemers niet meer geschikt voor zijn of haar baan. 

In gesprek met host Rudy Nicola gaat Petra dieper in op welke skills cruciaal zijn voor een leven lang ontwikkelen, op welke manier jouw baan gaat veranderen en of we toegaan naar een 6-urige werkdag. In de trailer hieronder alvast een voorproefje.

"Het werk wordt steeds complexer. Laat werknemers daarom aandacht besteden aan feedback geven en reflecteren. Dan kunnen mensen heel veel van elkaar leren."

- Petra Biemans

Tips voor werkgevers en professionals over werk in de toekomst

Professionals op weg naar werk in 2030

Bestaat jouw baan of functie nog wel in 2030? Welke ontwikkelingen zijn er in onze omgeving die ons werk beïnvloeden? En hoe zit het met de metamorfose van de carrièreladder naar het klimrek van de toekomst? Hoe bereid jij je als professional voor op het werken in 2030?

Bekijk de tips voor professionals

Werkgevers op weg naar werk in 2030

We kunnen er niet omheen: werk gaat in de toekomst veranderen. En niet alleen professionals, maar ook werkgevers moeten inspelen op de grote veranderingen die ons te wachten staan. In deze blog schetst Petra de toekomst van werken en geeft ze drie toekomstbestendige tips aan jou als werkgever.

Bekijk de tips voor werkgevers

Vond je deze podcastaflevering interessant? 

Lees dan meer over de toekomst van werk in de volgende onderzoekspublicaties. 

Maandelijkse inspiratie van onderzoekers over de toekomst

Wil jij je laten inspireren door de lectoren van Hogeschool Inholland? Bijvoorbeeld over veerkracht bij jongeren? Of hoe we de groeiende toeristenstroom op een duurzame manier een plek kunnen geven?

In de podcastserie Onderzoekers over de Toekomst blikken de lectoren vooruit op hun vakgebied tussen nu en 2030.

Meer over de podcastserie