Marnix Eysink Smeets
Marnix Eysink Smeets

Marnix Eysink Smeets

lector
Lectoraat
Telefoon
E-mail

Even voorstellen

Marnix Eysink Smeets is emeritus lector Publiek Vertrouwen in Veiligheid. Zijn specialisme is (sociale) veiligheidsbeleving en de psychologie van de veiligheid. Wat maakt dat mensen zich veilig weten, veilig voelen? Welke effecten heeft dat op ons gedrag, en welke keten-effecten ontstaan vervolgens in de samenleving? Welke mechanismen zijn daarbij aan het werk?

Marnix hanteert een transdisciplinair perspectief, waarin inzichten uit de criminologie, sociale psychologie en complexiteitswetenschappen belangrijke onderleggers zijn. Hij kijkt vooral naar langere trends, die ons meer vertellen over waar we ons nu bevinden (en waar we heen moeten). Marnix werkt toepassingsgericht: met oog voor de betekenis van zijn werk voor het handelingsperspectief van bestuur, beleid en uitvoerend professional. Hij publiceert in wetenschappelijke, professionele en algemene media, bij voorkeur ook via digitale kanalen.

Meer over Marnix Eysink Smeets

Huidige werk

Marnix Eysink Smeets is voorzitter van de Landelijke Expertisegroep Veiligheidsbeleving, een netwerkorganisatie die zich richt op innovatief onderzoek en advies op het gebied van veiligheidsbeleving, maatschappelijk onbehagen en onrust. Verder is hij actief in uiteenlopende landelijk gremia op het gebied van veiligheid, waaronder de redactie van het veiligheidsvakblad Secondant en de landelijke Expertgroep Zelfredzaamheid. Ook is hij co-redacteur van het blog Bordwatching.

'Veiligheid voor iedereen, gerealiseerd op een manier die ons niet weer van de regen in de drup helpt. Dat is wat mij drijft, dat is waar ik voor sta.'

Marnix Eysink Smeets, emeritus lector Publiek Vertrouwen in Veiligheid

Marnix Eysink Smeets te gast bij Onderzoekers over de Toekomst

Over de podcast

Het aantal bedreigingen dat we ervaren, neemt de laatste jaren snel toe. Wat voor invloed heeft dat op ons gevoel van veiligheid? Marnix ging hierover in gesprek bij Onderzoekers over de Toekomst. In deze podcastserie van Inholland laten lectoren hun licht schijnen op de toekomst van de wereld. Marnix deelt zijn visie op veiligheidsbeleving in de 21 eeuw.

Meer over de podcastaflevering

Samenwerking

Studenten van de opleidingen Integrale Veiligheid, Rechten en Sociaal Juridische Dienstverlening, die willen onderzoeken in het kenniscentrum Recht & Veiligheid, een afstudeeropdracht zoeken en/of een stageplek kunnen contact opnemen met Eysink Smeets. Docenten kunnen bij hem terecht voor onderzoeksopdrachten, promoties, inspiratie en/of interessante gasten voor colleges. Op dit moment zijn er meerdere vacatures in het kenniscentrum Recht & Veiligheid. 

Neem contact op