"Het systeem is er druk mee bezig. Maar de mensen waar het om gaat, staan volstrekt in de kou. We zakken door een morele ondergrens en niemand in het systeem wordt daar boos over."

Podcast 4: Marnix Eysink Smeets

In gesprek over ons gevoel van veiligheid in de 21e eeuw

Een vluchtelingencrisis, de pandemie, een oorlog ‘in onze achtertuin’, de klimaatcrisis en nu de energiecrisis: sinds 2014 neemt het aantal bedreigingen dat we ervaren snel toe. Wat voor invloed heeft dat op ons gevoel van veiligheid? 

In de vierde podcastaflevering laat Marnix Eysink Smeets, lector Publiek Vertrouwen in Veiligheid, zijn licht schijnen op veiligheidsbeleving in de 21e eeuw. In gesprek met Marnix leren we meer over wat de grote crises van deze tijd betekenen voor ons gevoel van veiligheid. Ook deelt hij zijn visie op de rol van de overheid daarin. 

Of luister de podcast via jouw favoriete podcastapp zoals Spotify, Google Podcast of Apple Podcast. En abonneer je om op de hoogte te blijven!

 

"We moeten naar de psychologie van de veiligheid kijken. Delicten en boeven vangen is objectieve veiligheid. De subjectieve veiligheid, het gevoel van veiligheid, moet meer aandacht krijgen."

- Marnix Eysink Smeets

Vond je deze podcastaflevering interessant? 

Lees dan meer over veiligheid en veiligheidsbeleving in deze onderzoeken. 

Luister maandelijks naar Onderzoekers over de Toekomst

Wil jij je laten inspireren door de lectoren van Hogeschool Inholland? Bijvoorbeeld over veerkracht bij jongeren? Of hoe we de groeiende toeristenstroom op een duurzame manier een plek kunnen geven?

In de podcastserie Onderzoekers over de Toekomst blikken de lectoren vooruit op hun vakgebied tussen nu en 2030.

Meer over de podcastserie