Marnix Eysink Smeets
Marnix Eysink Smeets

Marnix Eysink Smeets

lector
Lectoraat
Telefoon
E-mail

Even voorstellen

Marnix Eysink Smeets is sinds 2007 lector Publiek Vertrouwen in Veiligheid en voorzitter van het kenniscentrum Recht & Veiligheid. Samen met studenten en (docent)onderzoekers draagt hij bij aan de ontwikkeling van (veiligheids)beleid dat burgers vertrouwen geeft.

Marnix houdt zich vooral bezig met de vraag hoe de burger veiligheid beziet en beleeft, en hoe dat kan worden verbeterd. Formeler gezegd: met het publiek vertrouwen in veiligheid en veiligheidszorg. Met veiligheidsbeleving, vertrouwen en rechtsvaardigheidsbeleving als belangrijke deelgebieden.

Meer over Marnix Eysink Smeets

Huidige werk

Naast zijn werk voor Inholland is Marnix Eysink Smeets voorzitter van de Landelijke Expertisegroep Veiligheidsbeleving, een netwerkorganisatie die zich richt op innovatief onderzoek en advies op het gebied van veiligheidsbeleving. Verder is hij actief lid van onder andere de wetenschappelijke Politiekring van het Directoraat-Generaal Politie, de redactie van het veiligheidsvakblad Secondant en de landelijke Expertgroep Zelfredzaamheid. Ook is hij co-redacteur van het blog Bordwatching.

'Veiligheid voor iedereen, gerealiseerd op een manier die ons niet weer van de regen in de drup helpt. Dat is wat mij drijft, dat is waar ik voor sta.'

Marnix Eysink Smeets, lector Publiek Vertrouwen in Veiligheid

Marnix Eysink Smeets te gast bij Onderzoekers over de Toekomst

Over de podcast

Het aantal bedreigingen dat we ervaren, neemt de laatste jaren snel toe. Wat voor invloed heeft dat op ons gevoel van veiligheid? Marnix ging hierover in gesprek bij Onderzoekers over de Toekomst. In deze podcastserie van Inholland laten lectoren hun licht schijnen op de toekomst van de wereld. Marnix deelt zijn visie op veiligheidsbeleving in de 21 eeuw.

Meer over de podcastaflevering

Samenwerking

Studenten van de opleidingen Integrale Veiligheid, Rechten en Sociaal Juridische Dienstverlening, die willen onderzoeken in het kenniscentrum Recht & Veiligheid, een afstudeeropdracht zoeken en/of een stageplek kunnen contact opnemen met Eysink Smeets. Docenten kunnen bij hem terecht voor onderzoeksopdrachten, promoties, inspiratie en/of interessante gasten voor colleges. Op dit moment zijn er meerdere vacatures in het kenniscentrum Recht & Veiligheid. 

Neem contact op