Accountancy voltijd

Accountancy: cijfers met een missie!

Is Accountancy iets voor jou?

Vind je het bedrijfsleven interessant? Ben je benieuwd hoe organisaties presteren en wil je ze later helpen om financieel gezond te blijven? Met de opleiding Accountancy ontdek je hoe ondernemingen functioneren en wat de cijfers echt betekenen. Je krijgt hiervoor een brede basis in het eerste jaar. Niet alleen de financiële kant van bedrijven komt aan bod, maar je leert ook over bijvoorbeeld marketing en communicatie, personeel en logistiek. En dankzij het gezamenlijke programma met de opleidingen Business Studies en Finance & Control kun je ook zelf ontdekken wat jij het leukste vindt in het bedrijfsleven. Wil je uiteindelijk een financieel professional worden? Een goede keuze: bedrijven staan altijd te springen om breed opgeleide financials.

Lees meer over de opleiding Accountancy

niveau
Bachelor
duur
4 jaar
Voltijd
locatie
Alkmaar, Amsterdam en Rotterdam
taal
Nederlands

Kom 5 juni naar de Open Avond

Meld je aan!

Leuke opleiding?

Op de hoogte blijven?

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Wat je moet weten over Accountancy

 1. De opleiding Accountancy volgt de richtlijnen van de landelijke Commissie Eindtermen Accountancy.
 2. Met kleinschalig en persoonlijk onderwijs besteden we veel aandacht aan duurzame bedrijfsvoering.
 3. Je kunt stage lopen bij grote en kleinere accountancykantoren. 
 4. Een bedrijfsmentor begeleidt je tijdens je stage.
 5. Zin in een avontuur? Kies dan voor studeren of stagelopen in het buitenland!
 6. Je oefent je kennis en vaardigheden vaak in de praktijk. Daardoor vind je straks gemakkelijk een baan.
 7. Ga je in Amsterdam studeren? Dan start je per 1 september op onze nieuwbouw campus in de Sluisbuurt.

Is deze opleiding iets voor jou?

De financiële wereld. Is het iets voor jou? Met deze test ontdek je of je een financieel genie bent of dat het slimmer is dat een ander de creditcard van een bedrijf beheert. 

Test in 4 minuten of jij geschikt bent voor een Finance opleiding

Je wordt opgeleid tot:

 • Assistent-accountant
 • Administrateur
 • Hoofd financiële administratie
 • Controleleider
 • Manager accountancykantoor

Je wordt niet opgeleid tot:

 • Jurist 
 • Vertegenwoordiger 
 • Incassomedewerker 
 • Actuaris

Veelgestelde vragen over Accountancy

Bekijk de veelgestelde vragen over Accountancy en wie weet zit jouw antwoord ertussen.

Wat kun je worden met de opleiding Accountancy?

Rond je de opleiding Accountancy af, dan zet je een belangrijke stap naar het vak van accountant. Je wordt assistent-accountant en je werkt vaak onder begeleiding van een accountant, die eindverantwoordelijk is.

Je controleert jaarrekeningen van bedrijven, stelt ze op of voert hun financiële administraties. Daarmee geef je de zekerheid dat bedrijven financieel betrouwbaar zijn. Zo kunnen bijvoorbeeld directies, aandeelhouders, banken en beleggers de jaarrekeningen gebruiken voor belangrijke beslissingen. Dankzij jouw brede kennis kun je ook advies geven over onder meer management en organisatie, financiële administratie en fiscale zaken. Je bent een soort financieel-economische 'huisarts' voor je klanten.

Bij Inholland ontwikkel je je tot een professional met een visie op gezonde én duurzame bedrijfsvoering en financiën. Jij zorgt dat de basis op orde is en dat organisaties bijdragen aan een schonere, gezondere en eerlijkere wereld. Er liggen veel kansen op jou te wachten om het verschil te maken.

Wat is het verschil tussen Accountancy en Finance & Control?

Als (assistent-)accountant werk je bij een kantoor en controleer je de resultaten van andere bedrijven. Je werkt bijvoorbeeld bij een accountantskantoor en kijkt terug op de financiële geschiedenis van bedrijven. Bij Finance & Control kun je controller worden. Je richt je dan op werkzaamheden binnen je eigen organisatie. Je bent wat minder specialistisch en richt je ook op de bedrijfseconomische kant van de organisatie. Je kijkt wat vaker naar de toekomst en denkt mee over strategische keuzes van je organisatie. Is het verstandig om ergens in te investeren?

Kun je overstappen van Business Studies naar Accountancy?

Ja, na het eerste jaar Business Studies kun je overstappen op Finance & Control of Accountancy. Het grote voordeel van Business Studies bij Inholland is dat je in het eerste jaar start met een breed basisprogramma. Hierdoor krijg je een goed beeld van alle onderdelen van het bedrijfsleven. Ontdek je in het eerste jaar dat je de financiële kant van het ondernemen leuker vindt? Geen punt: stap dan zonder vertraging over naar het tweede jaar van Accountancy.

Welke vakken krijg ik bij Accountancy?

Bij Inholland start je met een breed basisprogramma in het eerste jaar. Niet alleen vakken zoals financiering, bedrijfsadministratie en accountancy, maar ook heel andere kanten van een organisatie, zoals marketing en communicatie, personeel en logistiek. Zo weet je pas echt wat cijfers betekenen en kun je met iedereen in organisaties sparren en jouw kijk op de zaak overtuigend overbrengen.

Wat kan ik van de opleiding Accountancy bij Inholland verwachten?

Weet je na het eerste jaar zeker dat je een allround financial wil worden? Dan vervolg je gemotiveerd het tweede jaar van de gezamenlijke opleidingen Finance & Control en Accountancy. Schrik niet van de soms pittige theorie. Het hoort erbij.

Zie hoe cijfers tot leven komen door uitdagende praktijkopdrachten en inspirerende verhalen van onze docenten uit de praktijk. Zij prikkelen jou om het beste uit jezelf te halen. Soms met een schouderklop, soms met een rake opmerking, omdat ze jou persoonlijk goed kennen. Zo begeleiden ze jou in jouw eigen ontwikkeling van nieuwsgierige student naar altijd leergierige professional.

Wat kan ik met de opleiding accountancy bij Inholland?

Na je opleiding start je als beginnend (AA-)accountant. Je komt dan al snel bij een accountantskantoor terecht waar je voor diverse klanten jaarrekeningen controleert, opmaakt of de financiële administratie voert. Kies je niet voor de accountancy, dan kun je ook binnen een stafafdeling of in een leidinggevende positie terecht komen. Zoals in de boekhouding, financial accounting, management accounting, auditing, financieel management of organisatieadvies.

Veel AA-accountants studeren door en kiezen een master aan de universiteit registeraccountant (RA) te worden, een functie met meer verantwoordelijkheid. Toon je ambitie en doorzettingsvermogen, dan kun je verder doorgroeien en zelfs partner worden bij een accountantskantoor. Of je start een eigen accountantspraktijk. Hiervoor moet je je wel blijven ontwikkelen.

Wat is het startsalaris?

Het startsalaris voor net afgestudeerden is ongeveer €4.000 bruto per maand.

Lijkt dit je een leuke opleiding?

We houden je graag op de hoogte van de opleiding Accountancy voltijd. Zo kun je ontdekken of de opleiding bij jou past en helpen we je bij je studiekeuze. Laat je e-mailadres achter en wij doen de rest.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228