Een economische opleiding of kies je de juridische kant?

Ontdek of Economie & Recht bij je past

Ga direct naar:
Economische opleidingen | Juridische opleidingen | Managementopleidingen


Ontdek onze opleidingen

Doe de Studiekeuzetest

Met een economische opleiding, een juridische opleiding of een managementopleiding stoom je jezelf klaar voor het zakenleven. Om die top te bereiken, moet je hard werken. En dat begint bij de juiste mentaliteit én de juiste keuzes maken.

Jij bent nieuwsgierig naar de wereld om je heen, en je weet dat deze onderhevig is aan veranderingen. Als student van een economische opleiding analyseer je dit. Met jouw economische kennis én visie help je organisaties, bedrijven en overheden succesvol te acteren op deze steeds veranderende omstandigheden.

Of misschien help je liever met het signaleren en oplossen van juridische vraagstukken en ga je voor een juridische opleiding? Als bedrijfsjurist, of als notaris bijvoorbeeld. Wil je alles weten rondom wet- en regelgeving, ontdek dan of een juridische opleiding iets voor jou is.

Heb jij interesse in mensen en management? Ga je probleemoplossend te werk? En weet je nog niet precies in welke sector je straks wilt werken, maar je houdt van coachen en het beste uit anderen halen? Kies dan een managementopleiding. Ook daar kun je écht het verschil maken.

Ontdek alle economische- juridische- en managementopleidingen van Hogeschool Inholland en bepaal hoe jij straks jouw steentje bijdraagt aan de maatschappij!

Economische opleiding om de top van de werkvloer te bereiken

Cijfertjes, cijfertjes, cijfertjes. Jij krijgt er geen genoeg van. En één ding is zeker: je wilt iets met economie studeren en het zakenleven roept je. Jij hoort thuis in de wereld van business tot finance. Maar in welke vorm dan precies? Bij Hogeschool Inholland zijn er verschillende economische opleidingen voor het hbo waarmee jij straks het verschil maakt op de werkvloer.

Bij de economische hbo-opleiding Finance & Control: Bedrijfseconomie ontwikkel jij jezelf bijvoorbeeld tot een veelzijdige professional die terecht kan in vele beroepen. Misschien ga je wel werken als financieel adviseur bij een grote bank in Nederland of bereid je samen met het management van Unilever het financiële beleid voor de komende jaren voor.

Als je een échte rekenaar bent, dan is de economische opleiding Accountancy de studie waarin jij zult uitblinken. Je houdt je dan bezig met boekhouding en financiële verslagen, maar ook met de verhalen en mensen áchter de cijfers. Bij deze economische richtingen voor het hbo heb je dus ook kennis nodig van juridische zaken, in Nederland én daarbuiten. Veel beroepen zijn namelijk ook verbonden met de overheid. Hoe maak je bijvoorbeeld een jaarrekening voor de Belastingdienst? En hoe ga je na of de organisatie zich aan (internationale) wetten en regels houdt? Vragen waar jij straks het antwoord op weet.

Wil jij iets met economie doen en zoek jij een studie die bedrijfsgericht is, al tijdens de opleiding? Doe jij het liefst een opleiding waarvan je nu al weet dat er straks werk voor te vinden is? Of wil jij een brede economische studie volgen die internationaal gericht is?

Ontdek welke economische hbo-opleiding bij jou past

Bekijk meer economische opleidingen


"Na mijn stage in het tweede studiejaar wist ik zeker dat ik voor mezelf wilde beginnen. Ik had een ondernemersdroom en nu heb ik een eigen bedrijf!”

Joop Opmeer, afgestudeerde Business Studies

Focus met onze juridische opleidingen op de Nederlandse wet- en regelgeving

Juridische opleidingen met Nederlandse wet- en regelgeving

Jouw droom is om later aan de slag te gaan met justitie, veiligheid en regelgeving. Regels zijn namelijk jouw ding. En dat klinkt braaf, maar bezig zijn met juridische zaken, veiligheid en wet- en regelgeving in Nederland is juist heel spannend en uitdagend. Zeker als je een probleem kunt oplossen.

Bij de juridische opleiding HBO-Rechten word je bijvoorbeeld opgeleid tot juridisch medewerker of adviseur. Zit een bedrijf met een juridisch dilemma? Jij bent dan de professional die met de oplossing komt! Als je meer de persoonlijke kant van het recht interessant vindt, en anderen graag wilt helpen en motiveren, dan is Sociaal Juridische Dienstverlening iets voor jou. Dan maak jij de ingewikkelde taal van de Nederlandse wet- en regelgeving begrijpelijk, zodat je mensen goed kunt helpen met hun juridische en financiële problemen. Kortom, een dankbaar beroep!

Weet je, als je interesse hebt in een juridische opleiding aan het hbo, dat je ook terecht kunt in een branche als vastgoed of veiligheid? Juridische kennis doe je namelijk ook op bij studies als Bouwmanagement & Vastgoed/Ruimtelijke Ontwikkeling, of de juridische studie Integrale Veiligheidskunde. Zo ontdek je dat je ook bij andere opleidingen leert over juridische zaken, Nederlandse wetten en regelgeving.

Wil jij je bezighouden met juridische vraagstukken binnen thema’s als veiligheid en justitie, en Nederlandse wet- en regelgeving? Wil je graag probleem oplossen en daarmee iets bijdragen aan de maatschappij?

Word een goede leider met onze managementopleidingen

Leiding geven. Iedereen kan dat, toch? Het antwoord is: ja, iedereen kán leiding geven, maar of je dan ook een goede leider bent, dat is de vraag. Een geboren manager of leider is goud waard voor een bedrijf, vooral omdat diegene het personeel kan motiveren, inspireren en enthousiasmeren. De oud-Amerikaanse president Barack Obama is daar een goed voorbeeld van. Wil jij ook een goede manager worden? Volg dan een hbo-managementopleiding bij Inholland een word een manager die ertoe doet. Iemand die graag helpt en meedenkt over verbeteringen en ontwikkelingen. In elke organisatie kunnen ze ondernemende types met een hbo-managementachtergrond als jij goed gebruiken.

Weet je dat je met opleidingen als Business Studies, Tuinbouw & Agribusiness of Creative Business ook een leidinggevende of manager kunt worden? En dat je na de hbo-managementopleiding Facility Management bijvoorbeeld als facility manager op een groot kantoor aan de slag kunt? Kortom, de keuze uit onze managementopleidingen is reuze. En onthoud, het heeft tijd nodig om een supermanager te worden. Met een managementopleiding van Inholland leer en begrijp je straks steeds meer. Door straks veel vlieguren te maken in de praktijk krijg jij die carrière waar je altijd van gedroomd hebt.

Beschik jij over een goede portie overtuigingskracht en heb jij nog meer managementkwaliteiten die je verder wilt ontwikkelen?

Ontdek dan welke managementopleiding bij jou past!

Bekijk meer managementopleidingen

Jouw baanperspectief

Denk onder meer aan deze beroepen:

Financieel adviseur

Veiligheidsmanager

Accountmanager

Juridisch medewerker

Projectmanager

Het werkveld van economie en recht

Met Economie & Recht kun je verschillende kanten op. Hieronder lees je voorbeelden van werkvelden waarin jij straks aan de slag kunt gaan.

Bank

Kijk jij ook altijd vol bewondering naar de torens op de Zuidas in Amsterdam, of het finance district in Londen? Over het algemeen hebben studenten Finance & Control: Bedrijfseconomie binnen een maand na het behalen van hun diploma een baan. In veel gevallen is dat op de Zuidas. Dat klinkt goed, toch? Met een economische opleiding ligt het voor de hand dat je gaat werken bij één van de grote banken in Nederland, zoals de ABN AMRO of Rabobank. Bijvoorbeeld als financieel- of beleggingsadviseur. Als financieel adviseur adviseer je particulieren over het afsluiten van allerlei soorten financieringen, zoals leningen, spaarvormen of hypotheken). En als beleggingsadviseur geef je verantwoorde adviezen aan beleggers.

Instelling voor schuldhulpverlening

Na de juridische opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening los jij juridische conflicten op met een menselijke aanpak. Het draait daarbij om de persoonlijke kant van het recht. Als je gaat werken in de schuldhulpverlening dan help je particulieren en/of bedrijven met het oplossen van hun problematische schulden. Je draagt hiermee dus ook echt iets bij aan de maatschappij. Met jouw kennis en ervaring kijk je naar de financiële situatie van de klant en stel je een plan van aanpak op. Met uiteindelijk als doel: de klant weer controle te geven over zijn of haar geldzaken.

Vastgoedontwikkelaar

Als jij de hbo-opleiding Bouwmanagement & Vastgoed / Ruimtelijke Ontwikkeling heb afgerond, dan heb jij jezelf ontwikkelt tot iemand die zich thuis voelt in het vastgoed. Het is een brede opleiding, waar ook veel economische en juridische aspecten bij komen kijken. Met jouw diploma kun je in de bouwwereld dan ook alle kanten op, bijvoorbeeld als vastgoedontwikkelaar. Dan houd jij je dagelijks bezig met het ontwikkelen van vastgoed. Daar komt ook veel regelgeving en management bij kijken, zoals vergunningen krijgen en een team leiden. Het is een functie waarin je creatief bent en planmatig werkt. Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van het project, je bewaakt de kosten en je onderhoudt contact met de gemeente. Als vastgoedontwikkelaar ben jij dus van alle markten thuis!

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228