Associate degree Crossmediale Communicatie voltijd

Stichting Buddynetwerk

Een campagne maken om vrijwilligers te werven voor stichting Buddy Netwerk? Onze studenten deden het!

Plan van aanpak

De opdracht

De opdracht

Stichting Buddynetwerk is hard op zoek naar jonge mensen die buddy willen worden voor een ander. Bijvoorbeeld voor volwassenen of
kinderen met een chronische en/of levensbedreigende ziekte of ouderen die zich eenzaam voelen. Hiervoor werkten studenten Amber, Emma en Jay een campagneplan uit.

Het onderzoek

Het onderzoek

De studenten hebben eerst onderzoek gedaan naar de doelgroep. Hieruit bleek dat vrijwilligerswerk onder de doelgroep jongeren nogal een stoffig imago had. Toch bleek ook dat dezelfde jongeren graag iets willen betekenen voor een ander. Zingeving vinden zij erg belangrijk.

De campagne

De campagne

Aan de hand van bovenstaande inzichten, onstond de campagne: “Word een baas, word buddy”. Het doel van de campagne? Vrijwilligerswerk een imago aanmeten dat stoer is. De posters beelden een vrijwillig met tatoeage uit die een cliënt helpt. Omdat dit door de doelgroep als stoer wordt gezien.

Content en media

Content en media

Voor deze campagne werkten de studenten verschillende middelen uit: Out of home reclame, een plaktattoo, een websitepagina en zelfs TikTok filmpjes.

Bekijk het campagneboek

Amber Mulder over het project

“Het leukste aan het project voor Buddy Netwerk was dat alles mogelijk was. Ik heb mijn creativiteit echt de vrije loop kunnen laten gaan. Door deze ruimte heb ik samen met mijn projectgroepje een leuk extraatje kunnen bedenken, namelijk de tattoo. Dit maakte het concept nog unieker en leuker. Het leerzaamste aan dit project was dat ik door het bedachte concept de ouderwetse gedachte over vrijwilligers werk 'badass' heb kunnen maken, oftewel vernieuwender waardoor de doelgroep op hun manier aangesproken en bereikt worden.”

De campagne in beeld

Studentbuddy campagne
Studentbuddy campagne
Studentbuddy tattoo

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228