Associate degree Crossmediale Communicatie voltijd

Je bent eigenzinnig, ambitieus en wilt jezelf graag verder ontwikkelen. 

Associate degree hbo Crossmediale Communicatie

Voor wie

Natuurlijk ben je geïnteresseerd in media en communicatie. Maar je vindt daarin liever je eigen weg via échte en uitdagende praktijkopdrachten. In plaats van tentamens en dossiers maken, leer je liever door samen met professionals aan echte opdrachten te werken. Je durft nieuwe uitdagingen aan en je bent er trots op als een bedrijf met jouw campagne-idee aan de slag gaat, dat jouw video online ingezet wordt, of jouw tekst wordt gepubliceerd. Je wilt de ruimte krijgen om zelf dingen uit te zoeken, maar je wilt ook kunnen rekenen op ondersteuning als het nodig is. In onze opleiding leer je samen met de praktijk en in de praktijk op basis van zelfgekozen opdrachten, begeleid door je eigen leercoach en ondersteund door vakexperts. Dit noemen wij #nextlevellearning.

Studieprogramma Crossmediale Communicatie

De tweejarige Associate degree Crossmediale Communicatie combineert de praktijk met theorie. Al tijdens de opleiding kom je in contact met bedrijven uit het werkveld. Hieronder lees je wat je in twee jaar doet. 

Studieopbouw

Studieopbouw in het kort

De Associate degree Crossmediale Communicatie is zo samengesteld dat de opleiding met de beroepspraktijk samenvloeit. Daarbij geven we jou veel ruimte voor je eigen inbreng en keuzes. Hieronder vind je de uitgangspunten van onze opleiding.

Leeromgeving
Leren doe je het beste in een omgeving waar je graag wilt zijn. Daarom zit je bij ons niet steeds in wisselende leslokalen maar beschikken we over een eigen, inspirerende ruimte waarin je samen met medestudenten, leercoaches en professionals werkt en leert.
Daarnaast hebben we een online leeromgeving zodat we kennis en producten met elkaar kunnen delen en elkaar op afstand ontmoeten.

Geen vast lesrooster, wel meer contacttijd
Iedereen leert in zijn eigen tempo en praktijkopdrachten vragen steeds om hun eigen specifieke kennis en vaardigheden. Daarom organiseren we workshops en kennissessies op het moment dat daar behoefte aan is, en die je helpen bij het uitvoeren van je opdrachten. We gaan samen met jou op zoek naar oplossingen voor vragen waar je tegen aan loopt. Hierbij stimuleren we je altijd zelf te ontdekken waar en hoe je je antwoorden vindt. Zo leer je wat je moet doen als je niet meer weet wat je moet doen en ontwikkel je die vaardigheden die jij nodig hebt om een crossmedia-professional te worden.

Geen verplichte boekenlijst, wel actuele kennis
Afhankelijk van je opdracht, bepaal je met je leercoach welke kennis je nodig hebt om professioneel en onderbouwd effectieve communicatie te creëren. Vervolgens verdiep je je in die bronnen waarin je de specifieke kennis kunt vinden die je nodig hebt. De communicatie die je maakt is altijd relevant, goed onderbouwd, onderscheidend en effectief.

In onze eigen ruimte hebben we een kast vol boeken en materialen die je kunt gebruiken. Je hebt toegang tot een digitale bibliotheek en diverse professionele databanken, we selecteren TEDtalks, documentaires en kennisclips, bevelen bronnen aan en delen recente artikelen met je. En natuurlijk is er altijd een professional binnen handbereik om met je mee te denken.

Geen tentamens, wel heel veel leren
De opleiding kent geen traditionele toetsen. We werken niet met vaste tentamens of dossiers die je alleen maar maakt voor de docent. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat bij ons centraal en dat vraagt maatwerk. Je formuleert met je leercoach je eigen leerdoelen, je leert waar je talenten liggen, wat je interesses zijn en pakt de ruimte om je ambities na te jagen. Via een portfolio verzamel je bewijzen van je eigen ontwikkeling. Dat kunnen de resultaten zijn van de opdrachten, ontvangen feedback, gespreksverslagen, presentaties, noem maar op. In het eerste jaar kijken we vooral of jij past bij de filosofie en de werkwijze van onze opleiding. We willen er vertrouwen in hebben dat je de juiste eigenschappen bezit om binnen de aanpak van de opleiding tot ontwikkeling kunt komen. Je bespreekt je ontwikkeling dan ook regelmatig met je leercoach. Zo houden we je voortgang in de gaten en helpen we je bij het vinden van je talenten en het vaststellen van nieuwe leerdoelen. Aan het einde van je studie heb je genoeg bewijs verzameld om via een eindgesprek aan te tonen dat je het diploma Associate degree Crossmediale Communicatie kunt ontvangen. Dat je dat bent, is dan allang geen verrassing meer.

Jaar 1

Eerste jaar

In jaar 1 ben je een junior. We laten je kennismaken met het vakgebied via diverse opdrachten uit de praktijk. Daarnaast staat jaar 1 in het teken van het vinden van je passie en talenten en het bepalen of je bij ons op de juiste plek bent. Als junior draag je bij aan de vele facetten van onze ‘learningcommunity’.

Jaar 2

Tweede jaar

In jaar 2 ben je een medior in onze leercommunity. Als medior krijg je meer verantwoordelijkheden en help je met het begeleiden van juniors in de leercommunity. Verder verdiep je je kennis van het vakgebied en specialiseer je je op basis van je eigen talenten en passies. In dit jaar werk je minimaal een half jaar drie dagen per week bij een organisatie. Daarnaast draag je met je kennis bij aan multi-disciplinaire teams waarin je samen opdrachten uitvoert. Tot slot maak je je portfolio gereed voor het eindgesprek.

Open Avond 12 februari

Meld je aan

Lees meer

Download de brochure

 

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Haal het beste uit Associate degree Crossmediale Communicatie

Studiebegeleiding

We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt bij Inholland. Dat je weet hoe je opleiding in elkaar zit en hoe je effectief en met plezier studeert. Onze leercoaches helpen je daarbij op weg als vraagbaak en door regelmatig gesprekken met je aan te gaan. Individueel, maar ook in teams. Leer- & opdrachtcoaches werken vaak samen met jou in dezelfde ruimte. Een coach is daardoor altijd binnen handbereik. Voor specifieke leerproblemen heeft Inholland studentendecanen die je graag adviseren. 

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!