Associate degree Crossmediale Communicatie voltijd

Ontdek en ontwikkel jouw creatieve communicatietalent

Associate degree hbo Crossmediale Communicatie

Voor wie

Je bent geïnteresseerd in de wereld van media, advertising en communicatie. Een evenement promoten, een creatieve campagne ontwikkelen of de scroll-stopping content maken voor een commercieel bedrijf of goed doel? Bij de Associate degree Crossmediale Communicatie leer je door theorie en praktijk aan elkaar te koppelen. In twee jaar groei jij uit tot een echte professional op het gebied van communicatie en media.

Studieopbouw in het kort

De Associate degree Crossmediale Communicatie is een tweejarige hbo-opleiding. Jij wordt opgeleid tot professional binnen de wereld van media en communicatie. Je gaat naar bedrijven toe en pakt hun actuele opdrachten op. Zo maak je kennis met het werkveld.

Studieopbouw

Studieopbouw in het kort

De hbo-opleiding Crossmediale Communicatie duurt twee jaar. Tijdens de studie werk je voor echte opdrachtgevers en leer je de juiste theorie en inzichten toe te passen. Je bouwt een digitaal portfolio op waarin je jouw professionele ontwikkeling en crossmediale communicatievaardigheden laat zien. Deze vaardigheden zijn: Crossmediamanagement, Conceptontwikkeling & Contentcreatie en Research & Insights.

Leren in de praktijk
De wereld van media en communicatie is razendsnel en heel divers; geen dag is hetzelfde. Tijdens de studie Crossmediale Communicatie volg je masterclasses van experts uit het werkveld, zodat je meteen op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen. Je werkt op onze Hogeschool of bij opdrachtgevers en gaat aan de slag met echte opdrachten voor en bij bedrijven.

Workshops en kennissessies
De opleiding kent ieder jaar drie projectperiodes. Binnen de projecten werk je volgens een vaste route waarin je onderzoek doet, concepten ontwikkelt,  content creëert en presenteert. Maar daarbij bepaal je ook voor een deel zelf wat je wilt ontwikkelen. Je krijgt bij ons de ruimte om te ontdekken wat je leuk vindt én waar je goed in bent. Waar wil je nu meer over leren en aan welke vaardigheden wil je werken? We ondersteunen je met workshops en kennissessies. Uiteraard begeleiden we je bij jouw pad.  

Persoonlijke begeleiding
Je werkt samen met coaches, experts, en opdrachtgevers in een hechte community van studenten. We werken met elkaar, leren van elkaar en houden elkaar scherp en betrokken. We gunnen je de ruimte om jezelf en je kwaliteiten te ontdekken.

Jouw ontwikkeling staat centraal. Samen met je coach formuleer je je eigen leerdoelen, ontdek je jouw talenten en jaag je jouw ambities na. Daarnaast bouw je een ijzersterk portfolio op. Hierin staat wat jij hebt geleerd en kun je jouw eigen ontwikkeling terugzien. Een waardevol overzicht voor jezelf en potentiële werkgevers.

Eigen leeromgeving
Tijdens de opleiding Crossmediale Communicatie ga je langs bij je opdrachtgever of werk je op de hogeschool, waar we ons eigen inspirerende lokaal hebben. Dit is dé plek waar studenten, leercoaches en andere professionals samenkomen om hun werk te delen, te brainstormen over ideeën en van elkaar te leren. Natuurlijk staat hier een kast vol studiemateriaal. Daarnaast heb je toegang tot een digitale bibliotheek, professionele databanken, TEDtalks, documentaires en vele andere actuele bronnen.

Jaar 1

Eerste jaar

In het eerste jaar maak je meteen kennis met het communicatievak en de opleiding. Je werkt in de eerste projectperiode meteen al aan een opdracht voor een van onze partners uit het werkveld. Daarna zijn er twee langere projectperiodes. We hebben een ruime keuze van projecten waaruit jij kunt kiezen. Samen met een groep medestudenten ga je hiermee aan de slag.

In de projecten werk je volgens een vaste route waardoor je de verschillende vaardigheden en kwaliteiten van een crossmedia-expert leert: Research & Insights, Crossmediamanagement, Conceptontwikkeling & Contentcreatie. Tijdens de projecten begeleiden we je in het onderzoeken en toepassen van theorie en inzichten. 

Met deze projecten bouw je direct aan je eigen digitale portfolio. Gedurende het hele jaar krijg je feedback op dit portfolio vanuit verschillende perspectieven: coaches, medestudenten en opdrachtgevers. Je weet hierdoor steeds hoe je ervoor staat in je studie en wat jouw volgende leerdoelen zijn. Ook heb je regelmatig een afspraak met jouw coach om te kijken hoe het gaat met jouw ontwikkeling en voortgang. Aan het eind van het jaar laat je in een reflectieverslag, met behulp van je portfolio, zien dat je de vaardigheden op het niveau van het eerste jaar hebt behaald.

Jaar 2

Tweede jaar

Ook jaar 2 bestaat uit drie projectperiodes waarbij we je uitdagen een stap verder te gaan. Je hebt jezelf al enorm ontwikkeld op zowel professioneel vlak als in de verschillende vaardigheden van het crossmediale communicatievak. Je bepaalt verdere stappen om je te specialiseren tot een echte crossmedia-professional en kiest daar je opdrachten bij uit. Hier krijg je natuurlijk weer continu feedback op van je coaches, medestudenten en opdrachtgevers. Zo heb jij aan het einde van je studie een ijzersterk portfolio opgebouwd en kun je laten zien dat jij de kennis en vaardigheden hebt om het werkveld in te gaan. Ook dit jaar toon je dat aan in een reflectieverslag. Heb je een voldoende behaald? Dan ben je klaar om impact te maken met content, creatie en media.

Open Avond woensdag 13 december

Meld je aan!

Leuke opleiding?

Op de hoogte blijven?

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Haal het beste uit Associate degree Crossmediale Communicatie

Studiebegeleiding

Hoe spannend Crossmediale Communicatie ook is, bij Inholland krijg je er heel veel zekerheid en veiligheid voor terug. We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt bij Inholland. Dat je weet hoe je opleiding in elkaar zit en hoe je effectief en met plezier studeert. Onze coaches helpen je op weg en volgen jouw ontwikkeling op de voet. Met elkaar vormen we een vertrouwde community. We kennen elkaar, leren van elkaar, houden elkaar betrokken, gunnen jou de ruimte om jezelf te ontdekken. Heb je specifieke leerproblemen? Inholland heeft studentendecanen die je graag adviseren.

Nieuws vanuit de Associate degree Crossmediale Communicatie

Lijkt dit je een leuke opleiding?

We houden je graag op de hoogte van de opleiding Associate degree Crossmediale Communicatie voltijd. Zo kun je ontdekken of de opleiding bij jou past en helpen we je bij je studiekeuze. Laat je e-mailadres achter en wij doen de rest.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228