Associate degree Crossmediale Communicatie voltijd

Je wilt je creatieve talent ontdekken en ontwikkelen en pakt nieuwe kansen.

Associate degree hbo Crossmediale Communicatie

Voor wie

Natuurlijk ben je geïnteresseerd in media en communicatie. Je handen jeuken om iets moois neer te zetten. En om te onderzoeken waar de kracht zit van wat je maakt, waarom het werkt. Waar ligt jouw creatieve talent? Hoe kun je die verder ontwikkelen? Dat wil je zo snel mogelijk ontdekken door je eigen weg te volgen via uitdagende praktijkopdrachten. Je stapt daar zelf op af, pakt nieuwe dingen op en werkt graag samen met studenten en professionals. Trekt jou dit aan? Lees dan meer over de opleiding en het vak.

Studieprogramma Crossmediale Communicatie

De Associate degree Crossmediale Communicatie is een tweejarige ontdekkingsreis. Jij bepaalt je route in de wereld van media en communicatie. Letterlijk: je gaat echt naar bedrijven toe om hun actuele opdrachten op te pakken.

Studieopbouw

Studieopbouw in het kort

Vergeet tentamens, standaardlesprogramma’s en vaste boekenlijsten. Verwacht geen rapportcijfers of docenten voor de klas. Jij leert veel beter door te doen. Lees hieronder hoe we dit organiseren.

Dynamisch als de praktijk
De wereld van media en communicatie is super dynamisch en divers. Ervaar het nu al als kersverse student. Bij Crossmediale Communicatie is geen dag hetzelfde. Je volgt workshops en masterclasses, je werkt op onze hogeschool of bij opdrachtgevers en bijt je vast in echte opdrachten voor en bij bedrijven. Dat stoomt jou klaar voor de praktijk.

Regie in jouw handen
Jij bepaalt niet alleen je eigen studietempo, maar ook je route. Aan welke vaardigheden wil je werken? Aan welke kennis heb je nu behoefte? Waar loop je bij een praktijkcase tegenaan? Zeg het en we ondersteunen je door workshops en kennissessies te organiseren. Maar we moedigen je vooral aan om zelf de oplossingen te zoeken. Want dat moet je straks in de beroepspraktijk ook doen. Zo ontwikkel je de essentiële vaardigheden van een eigenzinnige, wendbare crossmedia-professional.

Geen docenten, maar coaches en experts
We vormen een vertrouwde community van studenten, experts, coaches en opdrachtgevers. De ene keer werk je samen bij ons in Diemen of Den Haag, de andere keer bij een opdrachtgever elders in het land. We kennen elkaar, leren van elkaar, houden elkaar betrokken, gunnen jou de ruimte om jezelf te ontdekken en volgen jouw ontwikkeling op de voet. Dat maakt studeren bij ons lekker persoonlijk en tegelijk zeer uitdagend.

Jouw persoonlijke ontwikkeling centraal
Bij Crossmediale Communicatie daag je jezelf uit en toon je initiatief. In het eerste jaar kijken we of die aanpak bij jou past. Daarom trek je op samen met je eigen coach. Samen formuleer je jouw leerdoelen, ontdek je je talenten en interesses en jaag je je ambities na. Met jouw coach bespreek je regelmatig je ontwikkeling en stel je nieuwe leerdoelen vast. En ondertussen bouw je een interessant portfolio op met bewijs van wat je kan: van gespreksverslagen en presentaties tot concrete opdrachten die je met trots op je cv kunt zetten.

Eén eigen leeromgeving
Leren is stimuleren en daar helpt een inspirerende omgeving bij. Bij ons werk je daarom niet steeds in wisselende leslokalen. In Den Haag en Diemen hebben we een eigen inspirerend lokaal. Het is de plek waar medestudenten, leercoaches en professionals samen komen om werk te presenteren, over ideeën te discussiëren en van elkaar te leren. In onze eigen ruimte hebben we een kast vol studiemateriaal. Je hebt toegang tot een digitale bibliotheek en diverse professionele databanken. Daarnaast selecteren we TEDtalks, documentaires en kennisclips. Onze coaches en experts helpen je met deze en heel veel andere actuele bronnen op weg.

Jaar 1

Eerste jaar

Jaar 1 draait om oriëntatie. Jij maakt kennis met het vakgebied en pakt meteen heel diverse, levensechte opdrachten op uit de praktijk. Tegelijkertijd ontdek je waar je passie en talenten precies zitten. Krijg je energie van onderzoek doen of concepten bedenken, van schrijven of adviseren? Je komt er ook al snel achter of deze opleiding bij je past. Zeker in dit eerste jaar kom je met jouw coach geregeld samen om je ontwikkeling en voortgang te bespreken.

Jaar 2

Tweede jaar

In jaar 2 laten we je veel meer los. Je hebt zulke sprongen gemaakt dat je allang geen junior meer genoemd kunt worden. Jij kunt fors meer verantwoordelijkheid aan en neemt zelf meer de rol van begeleider op je voor eerstejaarsstudenten binnen onze community. Ondertussen zie je steeds scherper waar je talenten zitten en bepaal je eigenzinnig de route om je verder te specialiseren. Met jouw unieke kennis draag je bij aan multidisciplinaire teams: we beginnen van jou te leren. Tot slot maak je je portfolio gereed voor het eindgesprek. Presenteer dat gerust bij je eerste sollicitatie.

Extra Open Avond 7 juni

Meld je aan!

Alle info op een rij

Download de flyer

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Haal het beste uit Associate degree Crossmediale Communicatie

Studiebegeleiding

Hoe spannend Crossmediale Communicatie ook is, bij Inholland krijg je er heel veel zekerheid en veiligheid voor terug. We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt bij Inholland. Dat je weet hoe je opleiding in elkaar zit en hoe je effectief en met plezier studeert. Onze coaches helpen je op weg en volgen jouw ontwikkeling op de voet. Met elkaar vormen we een vertrouwde community. We kennen elkaar, leren van elkaar, houden elkaar betrokken, gunnen jou de ruimte om jezelf te ontdekken. Heb je specifieke leerproblemen? Inholland heeft studentendecanen die je graag adviseren.

Nieuws vanuit de Associate degree Crossmediale Communicatie

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!