Associate degree Crossmediale Communicatie voltijd

Start september 2019

September. (Week 35: maandag 26 augustus - vrijdag 30 augustus 2019)

Duur opleiding

Twee jaar

Titel

Associate degree of Communication (Ad Comn)

Bekijk de bachelortitels per opleiding (pdf)

Collegegeld

€ 2.083*.
*Het bedrag kan afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden verschillen. Bekijk voor de zekerheid de collegegeldwijzer.

Studenten die nog niet eerder hebben gestudeerd aan een hogeschool of universiteit, betalen vanaf studiejaar 2019-2020 € 1.041 voor het eerste collegejaar (in plaats van € 2.083). Voldoe jij aan de voorwaarden? Bekijk ze hier.

Overige kosten

We werken volgens het 'bring your own device'-principe, dus wat je nodig hebt is een goede laptop en een recente smartphone.

Je laptop is je werkplek. Op je laptop creëer je, test je en publiceer je je communicatie-uitingen, je monteert er je audio- en videoverslagen op en werkt ermee samen etc.  Een recente smartphone is voor jou als crossmediaprofessional ook onmisbaar. Niet alleen communiceer je ermee en zoek je ermee naar informatie, het is ook je toolkit voor audiovisuele producties. Tot slot is een eigen basispakket voor mojo-activiteiten (Mobile journalist voor online media) geen overbodige luxe voor de crossmediaprofessional. Maar daar vertellen we je tijdens de opleiding meer over.

Diverse apparatuur en softwarepakketten kun je als student van Inholland met behoorlijke korting aanschaffen via surfspot.nl.

Volg deze opleiding in...

Den Haag

Theresiastraat 8
2593 AN Den Haag
Meer over deze locatie

Diemen

Wildenborch 6
1112 XB Diemen
Meer over deze locatie

Open Avond 30 oktober

Meld je aan

Aanmelden tot 1 augustus

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Hoeveel punten moet je halen?

Studiebelasting

Elk studiejaar is verdeeld in vier perioden van tien weken. Per studieweek moet je rekenen op een gemiddelde studiebelasting van veertig uur, waarvan je twintig uur colleges volgt. Je haalt vijftien studiepunten per onderwijsperiode en dus zestig studiepunten per jaar.

 

Bindend studieadvies

Tijdens het eerste jaar bekijken we jouw behaalde studieresultaten. Voldoe je aan de voorwaarden om verder te studeren? En, is de opleiding haalbaar? Op basis hiervan krijg je een studieadvies. Zo weet je op tijd of je kunt doorgaan of een switch moet maken. Het belangrijkste hierbij is het aantal behaalde studiepunten (European Credits of EC's). De eisen voor de opleiding Ad Crossmediale Communicatie zijn: minimaal 50 EC’s behaald. Wanneer je onvoldoende punten hebt gehaald, dan krijg je een negatief Bindend studieadvies. Je kunt dan niet bij dezelfde opleiding aan Hogeschool Inholland verder studeren.

Meer informatie over het Bindend studieadvies

Wat je moet weten over de Associate degree Crossmediale Communicatie 

  1. Deze opleiding kun je volgen in Den Haag en Diemen. 
  2. Het werkveld vraagt een combinatie van strategie en creatie. Inholland biedt vakken aan om dit te ontwikkelen. 
  3. Het programma is samengesteld met het oog op een optimale koppeling met de beroepspraktijk.
  4. De vraag naar communicatieprofessionals vanuit de markt is goed. Je kunt kiezen uit allerlei banen. 
  5. Nadat je de Associate degree op zak hebt, kun je doorstromen naar het derde jaar van een bachelorprogramma. 
  6. Een prettige studiesfeer met veel ruimte voor eigen inbreng.

Bijzondere omstandigheden?

Onze decanen zijn er voor je wanneer je bijvoorbeeld dyslexie, faalangst of een beperking hebt. Ook kun je bij de decaan terecht als je topsport combineert met studeren, of wanneer er familieproblemen zijn. Denk jij dat je wel wat extra ondersteuning kunt gebruiken? Neem voordat je je inschrijft contact op met decanaat.denhaag@inholland.nl of decanaat.diemen@inholland.nl.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!