Associate degree Crossmediale Communicatie voltijd

Praktische informatie Associate degree Crossmediale Communicatie

Start september 2024

September. (Week 36: maandag 2 september - vrijdag 6 september 2024)

Duur opleiding

Twee jaar

Titel

Associate degree of Communication (Ad Comn)

Bekijk de titels per opleiding (pdf)

Collegegeld 2023-2024

€ 2.314 *

Ga je voor het eerst studeren?
Studenten die nog niet eerder hebben gestudeerd aan een hogeschool of universiteit, betalen in het studiejaar 2023-2024 de helft van het collegegeld. Voor een voltijdopleiding betaal je dan voor het eerste jaar € 1.157 * in plaats van € 2.314 *.
Lees meer over deze korting

Het bedrag kan afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden verschillen. Bekijk voor de zekerheid de collegegeldwijzer.

Overige kosten

We werken volgens het 'bring your own device'-principe, dus wat je nodig hebt is een goede laptop en een recente smartphone.

Je laptop is je werkplek. Op je laptop creëer je, test je en publiceer je je communicatie-uitingen, je monteert er je audio- en videoverslagen op en werkt ermee samen etc.  Een recente smartphone is voor jou als crossmediaprofessional ook onmisbaar. Niet alleen communiceer je ermee en zoek je ermee naar informatie, het is ook je toolkit voor audiovisuele producties. Tot slot is een eigen basispakket voor mojo-activiteiten (Mobile journalist voor online media) geen overbodige luxe voor de crossmediaprofessional. Maar daar vertellen we je tijdens de opleiding meer over.

Diverse apparatuur en softwarepakketten kun je als student van Inholland met behoorlijke korting aanschaffen via surfspot.nl.

Heb je verder nog vragen over de opleiding Crossmediale Communicatie?

Stel je vraag aan Susanne Kooren via susanne.kooren@inholland.nl.

 

Volg deze opleiding in...

Den Haag

Theresiastraat 8
2593 AN Den Haag
Meer over deze locatie

Diemen

Wildenborch 6
1112 XB Diemen
Meer over deze locatie

Open Avond woensdag 13 december

Meld je aan!

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Hoeveel punten moet je halen?

Studiebelasting

Elk studiejaar is verdeeld in vier perioden van tien weken. Per studieweek moet je rekenen op een gemiddelde studiebelasting van veertig uur, waarvan je twintig uur colleges volgt. Je haalt vijftien studiepunten per onderwijsperiode en dus zestig studiepunten per jaar.

 

Bindend studieadvies

Tijdens het eerste jaar bekijken we jouw behaalde studieresultaten. Voldoe je aan de voorwaarden om verder te studeren? En, is de opleiding haalbaar? Op basis hiervan krijg je een studieadvies. Zo weet je op tijd of je kunt doorgaan of een switch moet maken. Het belangrijkste hierbij is het aantal behaalde studiepunten (European Credits of EC's). De eisen voor de opleiding Ad Crossmediale Communicatie zijn: minimaal 50 EC’s behaald. Wanneer je onvoldoende punten hebt gehaald, dan krijg je een negatief Bindend studieadvies. Je kunt dan niet bij dezelfde opleiding aan Hogeschool Inholland verder studeren.

Meer informatie over het Bindend studieadvies

Wat je moet weten over de Associate degree Crossmediale Communicatie 

  1. Deze opleiding volg je in Den Haag en Diemen, waarbij je vooral veel met studenten van je eigen locatie samenwerkt.
  2. Organisaties vragen om creatieve oplossingsgerichte teamplayers die verschillende vormen van communicatie kunnen bedenken, produceren, organiseren, maken, redigeren en publiceren. Bij Inholland leer je dit vanaf dag 1 door het te doen.
  3. De opleiding en de beroepspraktijk vormen één leeromgeving waarin je aan de slag gaat met levensechte, actuele cases van bedrijven.
  4. Er is veel vraag naar communicatieprofessionals. Je kunt kiezen uit allerlei banen.
  5. Met je Associate degree op zak kun je doorstromen naar het derde jaar van het bachelorprogramma van de Communicatie-opleiding van Inholland.
  6. We hebben een prettige studiesfeer binnen een vertrouwde community waarin je je eigen route volgt.
  7. Je ervaart het voordeel van persoonlijke aandacht en begeleiding.

Bijzondere omstandigheden?

Onze decanen zijn er voor je wanneer je bijvoorbeeld dyslexie, faalangst of een beperking hebt. Ook kun je bij de decaan terecht als je topsport combineert met studeren, of wanneer er familieproblemen zijn. Denk jij dat je wel wat extra ondersteuning kunt gebruiken? Neem voordat je je inschrijft contact op met decanaat.denhaag@inholland.nl of decanaat.diemen@inholland.nl.

Lees meer

Studie in Cijfers

Studie in Cijfers toont aan hoe deze opleiding het doet in vergelijking met dezelfde opleiding bij andere hogescholen.

3,5van 5
Studenttevredenheid Landelijk 3,7
3,7van 5
Tevredenheid over aansluiting met beroepspraktijk Landelijk 3,6
61%
Doorstroom naar het tweede jaar Landelijk 73%

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228