Associate degree Cybersecurity voltijd

Ga direct aan de slag als cybersecurity expert binnen het
midden- en kleinbedrijf, bij gemeentes of startups

Na je Associate degree Cybersecurity voltijd

Met deze 2-jarige Associate Degree word je opgeleid om direct inzetbaar te zijn als allround cybersecurity officer of consultant op de werkvloer. De opleiding is verdeeld in vier semesters, waarin je per semester aan tenminste één praktijkproject werkt, in opdracht van en samenwerking met bedrijven. Ieder semester behandelt een specifiek thema. Hierin komen zowel de technische als organisatorische aspecten van cybersecurity aan bod. Je duikt direct de praktijk in met docenten die hun praktijkervaringen overbrengen, gastsprekers, levensechte projecten en kijkjes in de keukens van bedrijven. In het laatste semester pas je tijdens je afstudeerstage al je opgedane kennis toe in een bedrijf of (gemeentelijke) organisatie.  

Natuurlijk doe je het allemaal niet alleen, je werkt in teams met je medestudenten aan projecten en je wordt begeleid door vakkundige docenten. Je studiebegeleider helpt je persoonlijk door de hele opleiding heen. 

Je wordt opgeleid tot:

 • Cybersecurity Engineer 
 • Penetration Tester
 • Cloud Security Specialist
 • IT Security Specialist
 • Security Consultant
 • Information Security Officer

Je wordt niet opgeleid tot:

 • Ethical Hacker
 • Security Architect
 • Malware Analyst
 • Network Security Engineer
 • Application Security Engineer

Open Avond woensdag 13 december

Meld je aan!

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Wat doe je als cybersecurity expert?

Een cybersecurity expert is geen hacker, mocht je dat misschien denken, maar een professional die de risico's van cybercrime in kaart brengt en voor de juiste bescherming zorgt met alle mogelijke veiligheidsmaatregelen. Je gaat bedreigingen onderzoeken, signaleren en verhelpen en je leert mensen hoe ze zo veilig mogelijk kunnen werken. Je hoeft geen harde techneut te zijn om als cybersecurity expert aan de slag te gaan, wel affiniteit hebben met techniek om te begrijpen hoe computers met elkaar verbonden zijn en hoe besturingssystemen en databases werken. Ofwel, de basisprincipes van IT.

Je bent mogelijke cyberaanvallen voor op een gebied dat voortdurend in ontwikkeling is met nieuwe technologieën en normen. Dat vergt flink wat speurwerk, creativiteit en flexibiliteit. Ook communicatie is een belangrijk onderdeel. Het management van een bedrijf moet tenslotte begrijpen waar zij akkoord op geven als het gaat om beslissingen rondom cybersecurity. En complexe onderwerpen moeten op een duidelijke, makkelijke en leuke manier overgebracht worden aan de medewerkers, want zij spelen een essentiële rol in cybersecurity. Vaak werk je in een team samen met andere (IT) professionals en externe (internationale) specialisten.

In tegenstelling tot het grote aanbod van cursussen in cybersecurity, krijg je na afloop van deze opleiding bij Hogeschool Inholland een volwaardig en internationaal erkend diploma. Dit betekent ook meteen een hoger startsalaris.

Wil je doorstuderen?

Na je afstuderen kun je je opleiding voortzetten met een Bachelor Business IT & Management. 

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228