Facility Management

Jij bent de regisseur achter de schermen van organisaties.

Facility Management hbo voltijd

Houd jij van organiseren en plannen? En vind je het fijn om iets te betekenen voor anderen? Dan is de opleiding Facility Management iets voor jou!

Bij onze hbo-opleiding Facility Management ervaar je vanaf dag één hoe gevarieerd, uitdagend en betekenisvol het werk van een facility manager is. Vanaf de start van de opleiding voer je, samen met medestudenten en onder begeleiding van een coach, opdrachten uit voor echte opdrachtgevers. Van Schiphol tot het Rijksmuseum, van internationale hotelketens tot bankgebouwen: Amsterdam en omstreken wordt jouw proeftuin.

Stel, je bezoekt een ziekenhuis, kantoor of school. De lichten branden, het gebouw is mooi ingericht met veel planten, er is lekkere koffie aanwezig. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar zonder facility managers zou er geen operatie, vergadering of les doorgaan. Als facility manager zorg jij ervoor dat anderen hun werk (beter) kunnen doen. Zelf werk jij, als spin in het web, met name achter de schermen van organisaties.  

Onze afgestudeerden komen in heel diverse, maar altijd dynamische functies terecht. Denk aan inkoop- of vastgoedmanager, duurzaamheidsmanager of uiteraard facility manager. Omdat wij jou vanaf dag één op de praktijk voorbereiden, kun jij echt het verschil maken!

niveau
Bachelor
duur
4 jaar
Voltijd
locatie
Diemen
taal
Nederlands

Extra Open Avond 7 juni

Meld je aan!

Alle info op een rij

Download de flyer

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Theaterzaal met facility managers die aan het werk zijn

Wat je moet weten over Facility Management

  1. Deze opleiding volg je in Diemen.
  2. Je gaat al meteen met je praktijkopdrachten aan de slag.
  3. Jij bepaalt op welke manier je je specialiseert.
  4. Zin om naar het buitenland te gaan? Als je wilt kun je een semester op avontuur.
  5. Na de opleiding vindt 75% van de afgestudeerden binnen anderhalf jaar een baan op niveau.
Groep studenten hbo-opleiding Facility management

Trots op

Studenten Facility Management behalen eerste prijs in Oostenrijk

In maart 2018 hebben studenten Facility Management van Inholland Diemen de eerste prijs gepakt bij een internationaal evenement in Kufstein, Oostenrijk. Coen, Desiré en Romy waren de beste van de 23 internationale projectteams in het ontwikkelen van sociale huisvesting. Dirk Zonneveld, docent Facility Management: “Ik kan niet uitdrukken hoe trots ik ben. Voor het eerst in zeven jaar lukt het studenten om deze prijs te pakken. Ik ben superblij dat onze studenten dit niveau weten te halen.”

Lees meer

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!