Associate degree Finance & Control voltijd

In een wereld die voortdurend in beweging is, groeit de vraag naar financiële experts met digitale vaardigheden.  Ben jij klaar om de uitdagingen van de moderne zakelijke omgeving aan te gaan? Onze tweejarige AD Finance & Control opleiding biedt de perfecte combinatie van theoretische kennis en praktische ervaring om je voor te bereiden op een succesvolle carrière in finance. Aan de hand van praktijkopdrachten verdiep en verbreed je jouw kennis. Je leert kritisch te denken en problemen op te lossen, waardoor je uitgroeit tot een competente professional in de financiële wereld. Na afronding van de associate degree kun je direct doorstromen naar de bacheloropleiding Finance & Control.

Ben je nieuwsgierig geworden? Meld je aan voor de Open Dag en bezoek de opleiding Ad Finance & Control.

Lees meer over de Associate degree Finance & Control

niveau
Associate degree
duur
2 jaar
Voltijd
locatie
Alkmaar en Rotterdam
taal
Nederlands

"De opleiding is een investering van twee jaar waarbij je heel veel kennis en ervaring opdoet."


Sarena Seesink, afgestudeerde

Lees verder

Open Avond 6 november

Meld je aan!

Leuke opleiding?

Op de hoogte blijven?

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Wat je moet weten over de Associate degree Finance & Control

  1. De opleiding heeft een uitdagend programma met een sterke koppeling met de actualiteit.
  2. Jouw studie bij Hogeschool Inholland heeft een krachtige verbinding met de beroepspraktijk.
  3. Je ontwikkelt de kerncompetenties om in organisaties als assistent-controller succesvol te kunnen zijn.
  4. De Associate degree is een door werkgevers van het midden- en kleinbedrijf volwaardig erkend diploma op de arbeidsmarkt.
  5. Een goede balans tussen theoretische basis en praktische ervaring.
  6. Een prettige studiesfeer met veel ruimte voor eigen inbreng.

Is deze opleiding iets voor jou?

De financiële wereld. Is het iets voor jou? Met deze test ontdek je of je een financieel genie bent of dat het slimmer is dat een ander de creditcard van een bedrijf beheert. 

Test in 4 minuten of jij geschikt bent voor een Finance opleiding

Je wordt opgeleid tot:

  • Assistent-controller
  • Financieel administrateur
  • Medewerker financiële administratie

Je wordt niet opgeleid tot:

  • Accountant

Veelgestelde vragen over Associate degree Finance & Control

Bekijk de veelgestelde vragen over deze opleiding en wie weet zit jouw antwoord ertussen.

Wat kun je worden met Associate degree Finance & Control?

Met bedrijfseconomie (de opleiding Finance & Control) word je opgeleid tot bijvoorbeeld assistent-controller, financieel adviseur, bedrijfsleider of project-controller. Je wordt niet opgeleid tot belastingadviseur, bedrijfsjurist of marketeer.

Wat is het verschil tussen de opleidingen Finance & Control en Associate degree Finance & Control?

Wil je wel naar het hoger onderwijs, maar vind je vier jaar lang studeren te lang? Dan kun je kiezen voor een Associate degree (Ad). Dit is een tweejarige studie op niveau hoger onderwijs niveau 5, een bacheloropleiding is niveau 6 en een mastergraad is niveau 7. Een Ad heeft een sterke focus op de beroepspraktijk. Je ontwikkelt vaardigheden die voor de beroepspraktijk relevant zijn, zoals het kunnen werken met systemen en het werken met Power BI. Naast theorie komt tijdens de Ad-opleiding dus ook veel (beroeps)praktijk aan bod.

Waarom duurt deze opleiding maar twee jaar?

De opleiding duurt twee jaar omdat je hiermee de graad ‘Associate degree’ (Ad) behaalt. Een bachelor is de graad die je krijgt na een vierjarige hbo-opleiding en deze opleidingsvorm kent een programma van 240 studiepunten. Een Ad heeft een programma van twee jaar waarin je 120 studiepunten moet behalen. Je kunt na twee jaar wel doorstromen naar het derde jaar van de bacheloropleiding. De studenten die na de Ad doorstromen naar de bachelor, doen een programma van 120 studiepunten.

Hoe ziet deze tweejarige opleiding eruit?

In het eerste studiejaar volg je een onderwijsprogramma dat bestaat uit vier onderwijsperiodes. Het tweede jaar kent ook vier blokken, waarvan twee blokken met colleges en twee blokken met stage en één lesdag. Tijdens de stage werk je ook aan een eindopdracht waarmee je al laat zien dat je als een professional de praktijk in kunt gaan. Daarna loop je een half jaar stage. Tijdens deze stage voer je een praktijkopdracht uit. Die praktijkopdracht vormt jouw afstudeerproject.

Wil je meer weten over de studieopbouw?
Bekijk het programma

Is Associate degree Finance & Control een hbo-opleiding?

Ja, de opleiding Associate degree Finance & Control is een tweejarige hbo-opleiding waarmee je de graad ‘Associate degree’ behaalt.

Welke vakken krijg ik bij Associate degree Finance & Control?

Bij Associate degree Finance & Control krijg je vakken als bedrijfseconomie, bedrijfsadministratie, marketing, logistiek, marketing en werk je met softwarepakketten.

Welk diploma heb ik nodig om te starten?

Je kunt een hbo-opleiding volgen als je een diploma havo, vwo of mbo-4 (of gelijkwaardig) hebt. Lees hier meer over de toelating.

Wat is het startsalaris?

Het startsalaris voor net afgestudeerden is ongeveer €3.000 bruto per maand.

Lijkt dit je een leuke opleiding?

We houden je graag op de hoogte van de opleiding Associate degree Finance & Control voltijd. Zo kun je ontdekken of de opleiding bij jou past en helpen we je bij je studiekeuze. Laat je e-mailadres achter en wij doen de rest.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228