Associate degree Logistiek deeltijd

Een proces is voor jou nooit af: het kan altijd beter, slimmer, efficiënter.

Associate degree hbo Logistiek deeltijd

Je ziet altijd verbetermogelijkheden in jouw werk, maar ook in dat van je collega’s. Tijdens de opleiding Associate degree Logistiek leer je hoe je die mogelijkheden ook daadwerkelijk door kan voeren, zodat je nog beter, sneller en efficiënter aan de vraag van de klant kan voldoen.

Voor wie

Jij:

 • bent een aanpakker en hebt je zaken op orde;
 • vraagt je altijd af hoe zaken georganiseerd zijn;
 • ziet altijd hoe het beter, slimmer, efficiënter kan;
 • durft vragen te stellen ook door te vragen;
 • bent een teamspeler die ook graag zelf de verantwoording pakt.

Studieprogramma  Logistiek

De tweejarige deeltijd opleiding Associate degree Logistiek combineert de praktijk met theorie. Je past de geleerde theorie direct toe in de praktijk, vaak en zoveel mogelijk op jouw eigen werkplek. Hieronder lees je wat je in twee jaar doet.

Studieopbouw

Studieopbouw in het kort

De Associate degree Logistiek is een 2-jarige hbo-opleiding. Elk jaar is opgebouwd uit 2 semesters, ieder met een eigen thema. In het laatste semester in het 2e jaar richt je je volledig op een verbeteropdracht die je op je eigen werkplek uitvoert. Zo heb je gelijk profijt van de verbeteringen die je daarbij doorvoert.

Studievormen
Je studeert op verschillende manieren. Zo blijft het interessant. Bijvoorbeeld via:

 • werkcolleges
 • workshops
 • gastcolleges
 • bedrijfsbezoeken
 • zelfstudie
 • online leermodules

Je werkt alleen of in een groep aan jouw eigen ontwikkeling. Denk hierbij aan kennis over logistiek, zoals inkoop, warehousing, transport of crowdmanagement, maar ook aan softskills, zoals communiceren, presenteren, samenwerken of plannen.

We motiveren en helpen je om de het beste uit jezelf te halen!

De opdrachten die je maakt om aan te tonen dat je de stof beheerst, voer je zoveel mogelijk uit op jouw eigen werkplek, zodat je in de dagelijkste praktijk direct profijt hebt van de zaken die je leert.

En als je onderdelen al beheerst, kun je deze gewoon inbrengen als bewijs in jouw persoonlijke portfolio.

Twijfel je nog?

Wil jij bedrijfsprocessen efficiënter en slimmer maken? Maar weet je niet zeker of de opleiding Associate degree Logistiek echt bij jou past? Kijk dan eens naar de opleiding hieronder. Misschien past die ook of beter bij jou. 

Business Studies 

Jaar 1 - Basis

Eerste jaar

Jouw eerste jaar bestaat uit twee semesters.
In het eerste semester ga je aan de slag met de basis van de logistiek, zoals inkoop, distributie en warehousing, en reverse logistics. In het tweede semester ga je je verdiepen in 'agile supply chains'. Oftewel, je denkt na over hoe je het beste in een snel veranderende omgeving kunt samenwerken met de juiste (logistieke) partners. Dit doe je allemaal aan de hand van beroepsproducten, die je veelal op je werkplek kunt uitvoeren.

Naast vakinhoudelijke kennis (inkoop, marketing, recht, bedrijfseconomie) besteden we ook aandacht aan studievaardigheden, jouw professionele ontwikkeling en 21st century skills.

Vakken

 • Logistiek
 • Economie
 • Vervoersrecht
 • Marketing
 • Crosscultural management

Jaar 2 - Afstuderen

Tweede jaar

Ook het tweede jaar is opgebouwd uit twee semesters. Je start met de verdieping “Logistiek Management en Compliance”, waarbij plannen, aansturen en het omgaan met wet- en regelgeving centraal staan. Uiteraard gebeurt dit ook weer aan de hand van praktijkopdrachten.

De tweede helft van het jaar staat in het teken van een afstudeeropdracht, waarin je aantoont dat je zelfstandig een verbeteropdracht kan uitvoeren in jouw praktijk.

Afstuderen
Je sluit het tweede jaar af met een individuele afstudeerstage. Hiermee laat je zien dat je een probleem in je organisatie kunt oplossen of een proces kunt verbeteren.

Kom 5 juni naar de Open Avond

Meld je aan!

Leuke opleiding?

Op de hoogte blijven?

Haal het beste uit Associate degree Logistiek deeltijd

Studiebegeleiding

We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt bij Inholland. Dat je weet hoe je opleiding in elkaar zit en hoe je effectief studeert. Onze PCM-docenten (voorheen studieloopbaanbegeleiders) helpen je op weg. Het overleg vindt plaats in jouw mentorgroep en door middel van groeps- en individuele gesprekken. Bij specifieke leerproblemen adviseert een studentendecaan je graag.

 

Stage

Er is geen betere manier om je kennis in de praktijk te toetsen dan door stage te lopen bij een bedrijf in de branche waarin je straks werkzaam zult zijn. Je krijgt tegelijkertijd de verantwoordelijkheid die hoort bij een echte baan, en de bescherming van je opleiding. Zo kun je in alle veiligheid onderzoeken waar jouw talenten en uitdagingen liggen.

In het tweede jaar loop je stage. Je zoekt zelf een stageplaats en werkt deze periode aan een specifieke opdracht. Tijdens de stage laat je zien wat je waard bent in de praktijk. Het is ook mogelijk om een stage in het buitenland te lopen.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228