Associate degree Logistiek deeltijd

Een proces is voor jou nooit af: het kan altijd beter, slimmer, efficiënter.

Associate degree hbo Logistiek deeltijd

Je ziet altijd verbetermogelijkheden in jouw werk, maar ook in dat van je collega’s. Tijdens de opleiding Associate degree Logistiek leer je hoe je die mogelijkheden ook daadwerkelijk door kan voeren, zodat je nog beter, sneller en efficiënter aan de vraag van de klant kan voldoen.

Voor wie

Jij:

 • bent een aanpakker en hebt je zaken op orde;
 • vraagt je altijd af hoe zaken georganiseerd zijn;
 • ziet altijd hoe het beter, slimmer, efficiënter kan;
 • durft vragen te stellen ook door te vragen;
 • bent een teamspeler die ook graag zelf de verantwoording pakt.

Studieprogramma  Logistiek

De tweejarige deeltijd opleiding Associate degree Logistiek combineert de praktijk met theorie. Je past de geleerde theorie direct toe in de praktijk, vaak en zoveel mogelijk op jouw eigen werkplek. Hieronder lees je wat je in twee jaar doet.

Studieopbouw

Studieopbouw in het kort

De Associate degree Logistiek is een 2-jarige hbo-opleiding. Elk jaar is opgebouwd uit 2 semesters, ieder met een eigen thema. In het laatste semester in het 2e jaar richt je je volledig op een verbeteropdracht die je op je eigen werkplek uitvoert. Zo heb je gelijk profijt van de verbeteringen die je daarbij doorvoert.

Studievormen
Je studeert op verschillende manieren. Zo blijft het interessant. Bijvoorbeeld via:

 • hoorcolleges
 • werkcolleges
 • praktijkprojecten
 • workshops
 • gastcolleges
 • bedrijfsbezoeken
 • zelfstudie
 • software

Met iedere studievorm vragen we veel van jouw eigen inbreng, inzet en ambitie. Je hebt een duidelijk doel: de beste worden in je werk! Je werkt zelfstandig of met anderen, net als in de werkomgeving.

Steeds leer je over een nieuw onderwerp. Bijvoorbeeld over Inkoop, Distributie en Warehousing of Supply Chain Management. Ook werk je aan je “softskills”, zoals projectmatig werken, praten voor een groep, analyseren en adviseren.

En als je in je werk bepaalde zaken al beheerst, is er de mogelijkheid dat in te brengen, zodat je daar niet apart over getoetst wordt.

Twijfel je nog?

Wil jij bedrijfsprocessen efficiënter en slimmer maken? Maar weet je niet zeker of de opleiding Associate degree Logistiek echt bij jou past? Kijk dan eens naar de opleiding hieronder. Misschien past die ook of beter bij jou. 

Business Studies 

Jaar 1 - Basis

Eerste jaar

Jouw eerste jaar bestaat uit twee semesters.
In het eerste semester ga je aan de slag met de basis van de logistiek, zoals inkoop, distributie en warehousing, en reverse logistics. In het tweede semester ga je je verdiepen in 'agile supply chains'. Oftewel, je denkt na over hoe je het beste in een snel veranderende omgeving kunt samenwerken met de juiste (logistieke) partners. Dit doe je allemaal aan de hand van beroepsproducten, die je veelal op je werkplek kunt uitvoeren

Naast vakinhoudelijke kennis (inkoop, marketing, recht, bedrijfseconomie) besteden we ook aandacht aan studievaardigheden, jouw professionele ontwikkeling en 21st century skills.

Vakken

InkoopBusiness EnglishKwantitatieve methodenSupply Chain Management

Jaar 2 - Afstuderen

Tweede jaar

Ook het tweede jaar is opgebouwd uit twee semesters. Je start met de verdieping 'planners van de toekomst', waarbij je je planningsvaardigheden op verschillende vlakken leert te verbeteren. Uiteraard gebeurt dit ook weer aan de hand van praktijkopdrachten.

We leren je niet simpelweg de theorie, maar we leren je hoe jezelf kunt ontwikkelen en blijven ontwikkelen in dit vakgebied. Daardoor ben je niet alleen nu, maar ook over tien jaar nog steeds de werknemer die bedrijven zoeken.

Afstuderen
Je sluit het tweede jaar af met een individuele afstudeerstage. Hiermee laat je zien dat je een probleem in je organisatie kunt oplossen of een proces kunt verbeteren.

Open Avond 1 november

Bekijk wat je kunt verwachten

Alle info op een rij

Download de flyer

Haal het beste uit Associate degree Logistiek deeltijd

Studiebegeleiding

We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt bij Inholland. Dat je weet hoe je opleiding in elkaar zit en hoe je effectief studeert. Onze PCM-docenten (voorheen studieloopbaanbegeleiders) helpen je op weg. Het overleg vindt plaats in jouw mentorgroep en door middel van groeps- en individuele gesprekken. Bij specifieke leerproblemen adviseert een studentendecaan je graag.

 

Stage

Er is geen betere manier om je kennis in de praktijk te toetsen dan door stage te lopen bij een bedrijf in de branche waarin je straks werkzaam zult zijn. Je krijgt tegelijkertijd de verantwoordelijkheid die hoort bij een echte baan, en de bescherming van je opleiding. Zo kun je in alle veiligheid onderzoeken waar jouw talenten en uitdagingen liggen.

In het tweede jaar loop je stage. Je zoekt zelf een stageplaats en werkt deze periode aan een specifieke opdracht. Tijdens de stage laat je zien wat je waard bent in de praktijk. Het is ook mogelijk om een stage in het buitenland te lopen.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228