Associate degree Logistiek deeltijd

Praktische informatie Associate degree Logistiek deeltijd

Start september 2024

September. (Week 36: maandag 2 september - vrijdag 6 september 2023)

Duur opleiding

Twee jaar

Titel

Associate degree (Ad)

Bekijk de titels per opleiding (pdf)

Collegegeld 2023-2024

€ 1.934 *

Ga je voor het eerst studeren?
Studenten die nog niet eerder hebben gestudeerd aan een hogeschool of universiteit, betalen in het studiejaar 2023-2024 de helft van het collegegeld. Voor een deeltijdopleiding betaal je dan voor het eerste jaar € 967 * in plaats van € 1.934 *.
Lees meer over deze korting

*Het bedrag kan afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden verschillen. Bekijk voor de zekerheid de collegegeldwijzer.

Levenlanglerenkrediet

Wil je een opleiding gaan volgen, maar heb je geen recht meer op reguliere studiefinanciering (lening, aanvullende beurs en reisproduct)? Je kunt onder bepaalde voorwaarden toch geld lenen om het collegegeld of lesgeld te betalen.
Lees meer over het levenlanglerenkrediet

STAP-budget

Ben je 18 jaar of ouder en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Vraag dan het STAP-budget aan en ontvang jaarlijks tot € 1.000 aan subsidie. Hiermee studeer je voordelig en een maak je een mooie (vervolg)stap in je carrière!

Lees meer over het STAP-budget

Overige kosten

Studieboeken en onderwijsmateriaal eerste jaar: ca. € 500 - € 700. Een aantal boeken gebruik je ook in volgende studiejaren. In die jaren zijn de kosten dus lager.
Introductieweek (vrijwillig): ca. € 75

Geschikte laptop

Een goede laptop is onmisbaar om goed onderwijs te volgen. We verwachten dan ook dat je in het bezit bent van een laptop waarop je kunt werken met de programma's die je nodig hebt voor je opleiding.

Waar moet een geschikte laptop aan voldoen?
Bekijk de specificaties

Volg deze opleiding in...

Dordrecht

Achterom 103
3311 KB Dordrecht
Meer over deze locatie

Goed om te weten: deze Associate degree in Dordrecht wordt verzorgd door Dordrecht Academy, een samenwerkingsverband van drie hogescholen, waaronder Hogeschool Inholland.

Open Avond 1 november

Bekijk wat je kunt verwachten

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Hoeveel punten moet je halen?

Studiebelasting

Hoeveel uur je wekelijks bezig bent met je opleiding varieert per student. Per studieweek moet je rekenen op een gemiddelde studiebelasting van twintig uur, inclusief onderwijs. De lessen op de locatie Dordrecht vinden wekelijks plaats op twee dagdelen op donderdag: in de ochtend en middag met mogelijkheid tot uitwijken naar de avond. Daarnaast werk je 1 dag in de week aan opdrachten op de werkplek. Wat jouw studiebelasting ook is, een goede planning is essentieel. Probeer een studietempo aan te houden dat je langere tijd kunt volhouden. Zo loop je jezelf niet voorbij. En wees bereid om je sociale leven op een lager pitje te zetten. Stem dit van tevoren goed af met je partner of gezin.

 

Bindend studieadvies

Tijdens het eerste jaar bekijken we jouw behaalde studieresultaten. Voldoe je aan de voorwaarden om verder te studeren? En, is de opleiding haalbaar? Op basis hiervan krijg je een studieadvies. Zo weet je op tijd of je kunt doorgaan of een switch moet maken. Het belangrijkste hierbij is het aantal behaalde studiepunten (European Credits of EC's). De eisen voor de opleiding Ad Logistiek zijn: minimaal 50 EC’s behaald en de onderdelen van PCM in periode 1 en 2 (inclusief taal- en rekentoets) en het vak Productielogistiek in periode 2. Wanneer je onvoldoende punten hebt gehaald, dan krijg je een negatief Bindend studieadvies. Je kunt dan niet bij dezelfde opleiding aan Hogeschool Inholland verder studeren.

Meer informatie over het Bindend studieadvies

Wat je moet weten over de Associate degree Logistiek?

  1. Je kunt deze Associate degree volgen op onze locatie in Dordrecht.
  2. In slechts twee jaar verhoog je je opleidingsniveau en haal je een hbo-diploma op Associate degree niveau.
  3. Grote en groeiende baanzekerheid.
  4. Nadruk ligt op eigen inbreng en creativiteit.
  5. Praktijkgerichte opleiding, ontwikkeld in samenwerking met MBO College Airport en het bedrijfsleven.
  6. Samenwerkingen die inspireren en het beste in jou naar boven halen.

Bijzondere omstandigheden?

 Onze decanen zijn er voor je wanneer je bijvoorbeeld dyslexie, faalangst of een beperking hebt. Ook kun je bij de decaan terecht als je topsport combineert met studeren, of wanneer er familieproblemen zijn. Denk jij dat je wel wat extra ondersteuning kunt gebruiken? Neem voordat je je inschrijft contact op met decanaat.rotterdam@inholland.nl.

Lees meer

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228