Associate degree Sociaal Financiële Dienstverlening deeltijd

Je voelt je thuis in het ondersteunen van mensen en organisaties door overzicht en een luisterend oor te bieden.

Associate degree hbo Sociaal Financiële Dienstverlening deeltijd

Voor wie

Je hebt een achtergrond in een financiële functie, maar je mist de sociale dimensie in je werk. Je werkt misschien al in een sociaalgeoriënteerde baan, maar wilt een betere functie. Of je hebt je altijd al thuis gevoeld in het ondersteunen van mensen en organisaties door overzicht, inzicht en een luisterend oor te bieden, maar hebt dat in je huidige baan nooit een plek kunnen geven. In ieder geval ben je flexibel, empathisch, hands-on en geduldig. Je bewaart het overzicht, ook als het complex wordt, en je neemt je levenservaring mee om goed je eigen grenzen te bewaken, terwijl je een ander echt helpt.

Studieprogramma Associate degree Sociaal Financiële Dienstverlening

De tweejarige deeltijd Associate degree Sociaal Financiële Dienstverlening combineert de praktijk met theorie. Al tijdens de opleiding kom je in contact met bedrijven uit het werkveld. Hieronder lees je wat je in twee jaar doet. 

Jaar 1 en 2

Jaar 1 en 2

De Associate degree Sociaal Financiële Dienstverlening start met een algemeen vormend deel in het eerste jaar, waarin je in brede zin kennismaakt met alle aspecten van het vak. En een deel dat zich richt op specifieke thema’s en vaardigheden die je straks in je loopbaan goed van pas komen in het tweede jaar. Je richt je gedurende twee jaar op juridische, communicatieve, methodische en sociaalwetenschappelijke kennis en vaardigheden. Zo heb je na twee jaar een stevige balans tussen kennis en kunde, tussen leren en doen, tussen theorie en praktijk. Die combinatie biedt je uitstekende perspectieven op de arbeidsmarkt.

Studievormen
Hieronder sommen we voor je op hoe je deze studie doorloopt: 

  • (Gast)colleges
  • Trainingen
  • Projecten
  • Groepsopdrachten
  • Zelfstudie

Twijfel je nog?
Ben je sociaal, ambitieus en heb je een zwak voor cijfers, maar weet je nog niet helemaal zeker of je voor een deeltijd opleiding wilt gaan. Kijk dan ook eens bij de voltijd variant, misschien past die ook of beter bij jou.

Sociaal Juridische Dienstverlening

Vakken

Vakken

RechtInleiding rechtSociaal zekerheidsrechtPrivaat- en bestuursrechtHuur- en woonrechtBelastingrecht
Mondelinge en schriftelijke communicatieProjectmatig werkenMethodiekSociale wetenschappenSociologiePsychologie)Schuldhulpverlening Beslag- en executierecht Insolventierecht​

Ontdek 24/7 opleidingen

Bezoek de Online Open Dag

Lees meer

Download de brochure

 

Haal het beste uit Associate degree Sociaal Financiële Dienstverlening

Studiebegeleiding

We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt bij Inholland. Dat je weet hoe je opleiding in elkaar zit en hoe je effectief studeert. Onze mentoren helpen je op weg. Het overleg vindt plaats in jouw mentorgroep en door middel van groeps- en individuele gesprekken. Bij specifieke leerproblemen, adviseert een studentendecaan je graag. Daarnaast is er een coach die bij behoefte extra studiebegeleiding kan geven.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!