Associate degree Sociaal Financiële Dienstverlening deeltijd

Jij kunt goed luisteren en houdt altijd het overzicht. Daarmee help jij mensen en organisaties straks enorm!

Associate degree hbo Sociaal Financiële Dienstverlening deeltijd

Voor wie

Jij:

  • wilt graag mensen helpen maar hebt geen relevante werkplek, ervaring of opleiding. Dit zijn geen vereisten om te starten kunnen met de opleiding.
  • bent al werkzaam in de financiële dienstverlening, maar bent toe aan een volgende stap in jouw carrière.
  • hebt net je mbo of havo diploma behaald en wilt graag werken en studeren tegelijk.
  • bent ervaringsdeskundige en je wilt je kennis inzetten en doorgeven aan anderen.

Jij hebt je altijd al thuis gevoeld in het ondersteunen van mensen en organisaties door ze overzicht en inzicht te bieden. En door naar hun verhalen te luisteren. Ontwikkel dat talent verder in deze opleiding. Dan kun je straks fulltime gaan doen waar jouw hart ligt! Neem je levenservaring mee terwijl je een ander echt helpt.

Studieprogramma Associate degree Sociaal Financiële Dienstverlening

De tweejarige deeltijd Associate degree Sociaal Financiële Dienstverlening combineert de praktijk met theorie. Tijdens de opleiding kom je al in contact met bedrijven uit het werkveld. In het tweede studiejaar wordt van je verwacht dat je je minimaal 188 uur oriënteert op het toekomstige werkveld. Het kan hierbij gaan om betaald of onbetaald werk, binnen of buiten je eigen werkplek. Hieronder lees je wat je in twee jaar doet.

Studieopbouw

Studieopbouw

In het eerste jaar van je Associate degree Sociaal Financiële Dienstverlening maak je kennis met alle aspecten van het vak. Tijdens het tweede jaar ga je dieper in op de vakken uit het eerste jaar. Je krijgt gesprekstrainingen en gaat je verder verdiepen in sociale vaardigheden.

Studievormen
Binnen de opleiding krijg je onder meer:

  • Hoor- en werkcolleges
  • Vaardigheidstrainingen
  • Beroepsopdrachten

Twijfel je nog?
Ben je sociaal, ambitieus en geloof je in een menselijke aanpak bij financiële problemen? Maar weet je nog niet helemaal zeker of deze opleiding iets voor jou is? Kijk dan ook eens bij de Sociaal Juridische Dienstverlening, misschien past die ook of beter bij jou.

Sociaal Juridische Dienstverlening

Jaar 1

Eerste jaar

Periode 1

De eerste periode van de opleidingen SJD en SFD heeft als thema ‘De Onderzoeker’. Het analyseren van informatie staat hierin centraal. De basis wordt gelegd voor de theoretische kennis en vaardigheden, die je nodig hebt in de beroepspraktijk van de SJD’er en de SFD’er.

In deze video legt Marion Hermans, docent Communicatie, samen met Safira Abdoellah, alumna van het SJD, uit wat je deze periode kan verwachten aan onderwijs en wat de relatie van dit onderwijs is met de beroepspraktijk.

 

  • Tekstanalyse voor juristen
  • Basis onderzoeksvaardigheden
  • Staatsrecht
  • Sociale wetenschappen
  • Inleiding privaatrecht

Periode 2

De tweede periode van de opleidingen SJD en SFD heeft als thema ‘De Belangenbehartiger’. Het behartigen van belangen staat centraal. Door het maken van de beroepsopdrachten en de theoretische kennis bereiden we je voor op dienstverlenende taken waarbij je begrijpt wat de verschillende belangen zijn.

In deze video legt docent Santhusia Alisentono samen met Robin de Hoon (gemeenteraadslid van de gemeente Rotterdam), uit wat je deze periode kan verwachten aan onderwijs en wat de relatie van dit onderwijs is met de beroepspraktijk.

 

  • Gespreksvaardigheden
  • Analyse juridische positie
  • Sociaal financieel schrijven
  • Financieel fit
  • Bestuursrecht
  • Bestuurskunde

Periode 3

In deze periode van de opleidingen SJD en SFD ga je je verdiepen in jouw rol als adviseur. Je beeldt je in dat je een klantmanager bent bij het UWV; onderwerpen als sociaal recht, ethiek en methodiek worden behandeld; maar ook hoe ga je om met de klant en hoe geef je het dilemma vorm. 

In deze video legt Jurgen Dorrenboom, docent Ethiek, samen met Jennifer Helberg, trainer bij het UWV, uit wat je deze periode kan verwachten aan onderwijs en wat de relatie van dit onderwijs is met de beroepspraktijk van het UWV. 

 

  • Dossier klant
  • Analyse ethisch dilemma
  • Doelgroepen SFD
  • Sociaal recht

Periode 4

De vierde periode van de opleidingen SJD en SFD heeft als thema ‘De Conflict-oplossen’. Het oplossen van conflicten staat hierin centraal. Door het maken van twee beroepsopdrachten komen de kennis en vaardigheden die je in de eerste, tweede en derde onderwijsperiode hebt opgedaan, bij elkaar.

In deze opname legt docent Vincent Wijmans samen met Martine Nentjes (advocaat bij Lex Certa Advocaten), uit wat je deze periode kan verwachten aan onderwijs en wat de relatie van dit onderwijs is met de beroepspraktijk.

 

  • Presenteren
  • Juridisch argumenteren
  • Conflictanalyse
  • PCM jaar 1
  • Personen- en familierecht
  • Verbintenissenrecht

Jaar 2

Tweede jaar

Periode 5

In periode 5 ‘Inkomen’ van de opleidingen SJD en SFD is het centrale thema van de aangeboden vakken ‘verwerven van inkomen’ of ‘inkomensondersteuning’.

Leon van der Ster, docent Recht en Onderzoekvaardigheden, en Khadija Bouchal, werkbegeleider bij gemeente Den Haag, vertellen meer over de onderdelen van dit blok en de relatie met de beroepspraktijk.


Periode 6

De zesde periode van de opleidingen SJD en SFD heeft als thema ‘Werk in uitvoering’. De thema’s werk, inkomen en re-integratie staan hierin centraal. In het vorige blok heb je je verdiept in inkomen en inkomensondersteuning bij het (gedeeltelijk) wegvallen van inkomsten door werkloosheid, ziekte of ouderdom. Onderwijsperiode zes staat in het verlengde hiervan.

Docente Recht, Sanne Janssen, en Constance van Berkel (werkzaam bij Expereans) lichten de onderwijs onderdelen van deze periode toe samen met een uitleg waarom dit van belang is voor de beroepspraktijk.


Periode 7

Deze periode van de opleidingen SJD en SFD staat in het teken van Sociale Financiële Dienstverlening. Onze docente Riham Rahman en Gvantsa Kavazauri (werkzaam als trajectbegleider bij de gemeente Rotterdam) leggen uit wat het onderwijs inhoudt en wat de relatie is met de praktijk.


Periode 8

Deze periode van de opleidingen SJD en SFD heeft als thema ‘De Sociaal Financieel Dienstverlener II’,  waarin als vervolg op de vorige periode de financiële dienstverlening centraal staat. Het verschil met de vorige onderwijsperiode is dat burgers soms financiële ondersteuning nodig hebben waarbij de rechter van pas komt. Door het maken van de beroepsopdrachten en de theoretische kennis bereiden we je voor op dienstverlenende taken in het kader van een schuldsituatie.

In deze video legt docente Jasmine Santoe samen met Mieke Rebers (werkzaam bij Bescherming Bewindvoeringskantoor Nederland), uit wat je deze periode kan verwachten aan onderwijs en het verband hiervan met de beroepspraktijk.

Open Avond 11 december

Meld je aan

Haal het beste uit Associate degree Sociaal Financiële Dienstverlening

Studiebegeleiding

We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt bij Inholland. Dat je weet hoe je opleiding in elkaar zit en hoe je effectief studeert. Onze mentoren helpen je op weg. Het overleg vindt plaats in jouw mentorgroep en door middel van groeps- en individuele gesprekken. Bij specifieke leerproblemen, adviseert een studentendecaan je graag. Daarnaast is er een coach die bij behoefte extra studiebegeleiding kan geven.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228