Associate degree Sociaal Financiële Dienstverlening deeltijd

Met jouw bagage behartig je de belangen van de cliënt op het gebied van sociaaljuridisch en financieel gebied.

Na je Associate degree Sociaal Financiële Dienstverlening deeltijd

Na afronding van de Associate degree heb je voldoende bagage om verschillende functies binnen de sociaalfinanciële dienstverlening op Associate degreeniveau te vervullen. In deze functies kunnen zowel de belangen van de cliënt als van organisaties worden behartigd op sociaaljuridisch en financieel gebied.

Carrièreperspectief
Met je Associate degree Sociaal Financiële Dienstverlening kun je terecht in drie werkvelden: de schuldhulpverlening, de sociale zekerheid en de incassobranche.

Je wordt opgeleid tot:

 • Adviseur Werk en Inkomen
 • Budgetconsulent
 • Klantmanager inkomen
 • Schuldhulpverlener

Je wordt niet opgeleid tot:

Wat houdt jouw baan straks in?

Met je Associate degree Sociaal Financiële Dienstverlening op zak gaan vele deuren voor je open. Waar kwamen andere afgestudeerde studenten (alumni) terecht? Een paar beroepen op een rij:

 • Adviseur Werk en Inkomen
  Adviseert en begeleidt werkzoekenden en werkgevers met vragen over werk en inkomen of bij het vervullen van vacatures. Voert uitkeringsgesprekken, informeert over geschikte banen, selecteert werknemers en helpt de klant met administratieve taken.
 • Budgetconsulent
  Begeleidt en adviseert mensen met financiële problemen of tekorten. Geeft de cliënt inzicht in zijn uitgavenpatroon, helpt schulden af te lossen en treft eventueel een regeling.
 • Klantmanager inkomen
  Verstrekt uitkeringen aan mensen die dat nodig hebben. Onderzoekt het inkomen van de klant, raadpleegt de wet, brengt huisbezoeken en motiveert klanten om een geschikte baan of opleiding te vinden.
 • Schuldhulpverlener
  Helpt particulieren en/of bedrijven met het oplossen van hun problematische schulden. Doet dat door te kijken naar de financiële situatie van de klant en een plan van aanpak op te stellen. Het doel is om de klant weer controle te geven over zijn of haar geldzaken.

Ontdek 24/7 opleidingen

Bezoek de Online Open Dag

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Verder studeren?

De smaak van het studeren te pakken gekregen en wil je je nog verder specialiseren? Na het tweede jaar kun je ervoor kiezen in te stromen in het derde jaar van de bacheloropleiding Sociaal Juridische Dienstverlening. Zo kun je na het behalen van de Associate degree, in nog eens twee jaar ook een bachelordiploma halen.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!