Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek voltijd

Mabel wint DAS Publieksprijs met IVF-onderzoek bij paarden

Met haar posterpresentatie over haar onderzoek naar IVF bij paarden, heeft Mabel Vos, student Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek aan Inholland Amsterdam, de DAS Publieksprijs gewonnen. De prijs werd uitgereikt tijdens de jaarlijkse conferentie van het Domein Applied Science (DAS), een samenwerkingsverband van opleidingsdirecteuren van hogescholen met applied science-opleidingen.

Derdejaarsstudent Mabel Vos liep stage bij het departement Gezondheidszorg Paard van de Faculteit Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht en deed mee aan een project om IVF bij paarden te optimaliseren. Dit omdat deze methode nog niet zo succesvol is als bij andere diersoorten terwijl het van zeer groot nut kan zijn bij infertiliteit en het behoud van het genetisch potentiaal. Mabel maakte gebruik van een ‘in vitro’ 3D eileidermodel en keek naar het effect van estradiol, een belangrijk geslachtshormoon, op de bouw en vorm (morfologie) en genexpressie van de gekweekte epitheelcellen. Daarnaast bestudeerde zij de interacties tussen zaadcellen en epitheelcellen in hetzelfde kweeksysteem.

Inholland-docent Federica Emiliani is vol lof over Mabel en haar inzet. “Haar werkzaamheden begonnen vaak al vroeg in de ochtend met het ophalen van eileiders uit het slachthuis, en eindigden ook vaak laat in de middag na een lange dag experimenteren. Maar de lange werkdagen en de aan het begin lastige experimenten hebben haar niet weerhouden om het project zeer succesvol af te ronden.”

Voor haar praktische werkzaamheden en houding op het laboratorium in Utrecht kreeg Mabel met een 9.3 een hoge waardering, haar rapport was met een 9 ook zeer goed beoordeeld. “Het winnen van de publieksprijs tijdens de DAS conferentie was dan ook niet helemaal onverwacht en een bevestiging van haar uitstekende werk! Ik wens Mabel heel veel succes met het vervolg van haar studie,” aldus Emiliani.

Over DAS hbo- en publieksprijs
Tijdens de jaarlijkse DAS Conferentie krijgen studenten van verschillende applied sciences-opleidingen de gelegenheid om de resultaten van hun wetenschappelijke of praktijkgerichte stage of afstudeeronderzoek te presenteren aan de deelnemers van de conferentie én een jury van wetenschappers en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven. Naast de publieksprijs van 100 euro wordt ook de hbo-posterprijs ter waarde van 375 euro uitgereikt. Kris Marcelissen, Fontys Hogeschool TNW heeft dit jaar de hbo-posterprijs gewonnen.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228