Biotechnologie voltijd

"De competenties waar onze studenten over moeten beschikken zijn experimenteren en onderzoeken."

Docent Romeo Lascaris

Mijn naam is Romeo Lascaris en ik geef les aan de opleiding Biotechnologie, een opleiding van Inholland Life Sciences & Chemistry in Amsterdam.

De vakken waarin ik lesgeef, aan studenten van alle vier de studiejaren, behoren allemaal tot het cluster Life Sciences, zoals labvaardigheden, spectrofotometrie, proteomics, moleculaire diagnostiek en biotechnologie. Verder ben ik betrokken bij stages en afstudeerprojecten.

Zelf heb ik Fysiotherapie gedaan op hbo-niveau en een universitaire studie Moleculaire Biologie. Ik ben gepromoveerd op Biochemie en heb een eerstegraads bevoegdheid voor docent Biologie.

Voordat ik in 2004 bij Inholland in dienst kwam heb ik biotechnologisch onderzoek gedaan bij Gist-Brocades (klassieke mutagenese ter verbetering van de productie van penicilline), promotieonderzoek verricht aan de Vrije Universiteit (transcriptieregulatie van ribosomale eiwitgenen in bakkersgist) en biotechnologisch onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam (genomics en metabolomics ter verbetering van de productie van bakkersgist).

Onderzoek doen mijn collega's en ik, geassisteerd door studenten, nog steeds voor het werkveld. Mijn eigen ervaringen uit het werkveld gebruik ik dan ook veel tijdens het lesgeven. Naast mijn docentschap ben ik ook studieloopbaanbegeleider.

Welk type student onze opleiding kiest? De competenties waar onze studenten over moeten beschikken zijn in ieder geval experimenteren en onderzoeken. Kernwoorden die horen bij het soort opdrachten dat ze krijgen zijn: vernieuwend, verbeterend, ontdekkend. Het type student dat op onze opleiding rondloopt kun je dan ook kenmerken als zorgvuldig en nauwkeurig. Hij of zij kan rekenen, is niet bang voor formules en heeft doorzettingsvermogen.

Het persoonlijk contact tussen student en docent? De docenten zijn goed aanspreekbaar en als studieloopbaanbegeleider ben ik, net als andere studieloopbaanbegeleiders, de eerste contactpersoon bij problemen.

Afgestudeerden van de opleiding Biotechnologie komen uiteindelijk terecht bij biotechnologische bedrijven, zoals zaadveredelingsbedrijven, bij universiteiten of andere onderzoeksinstituten.

Mijn tip voor aankomende studenten: stop tijd in je studie en werk zo veel mogelijk samen. Bereid de labdagen heel goed voor.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228