Biotechnologie voltijd

Kies maar: word jij onderzoeker in een lab? Of geef je liever advies aan bedrijven? Het kan allemaal!

Na je opleiding Biotechnologie

Heb je jouw diploma binnen? Dan mag je jezelf een deskundig analist noemen. Je kunt bijvoorbeeld onderzoeker worden in een laboratorium. Met jouw biologische kennis kun je bijvoorbeeld nieuwe en betere producten maken. Denk aan voedselgewassen die gezonder, voedzamer en lekkerder zijn, bloemen die langer houdbaar zijn of bacteriën die giftige stoffen in drinkwater kunnen afbreken.

Dit is straks jouw werkveld
Wil jij werken in Nederland of in het buitenland? Aan jou de keuze. Want waar je ook woont, jij voelt je straks helemaal thuis in de onderzoeks- en ontwikkellaboratoria van zaadveredelingsbedrijven (groene biotechnologen), biotech-bedrijven zoals DSM Firmenich, universiteiten of onderzoeksinstituten. Zulke plekken heb je namelijk al goed leren kennen tijdens je opleiding!

Je wordt opgeleid tot:

  • laboratoriumonderzoeker
  • moleculair onderzoeker
  • veredelaar
  • adviseur
  • voorlichter
  • onderzoeker ontwikkellaboratoria

Je wordt niet opgeleid tot:

  • procestechnoloog

Wat houdt jouw baan straks in?

Jouw diploma geeft je toegang tot een interessante carrière. Je werkt op moleculair niveau: met DNA en eiwitten. En hoe klein die moleculen ook zijn, de impact van je werk is groot. Want je levert een belangrijke bijdrage aan onderzoek naar bijvoorbeeld plantenziekten. Of misschien ontwikkel je nieuwe duurzame methodes om producten te maken met behulp van bacteriën. Zo draag jij bij aan belangrijke thema’s voor een gezonde toekomst.

Kom 5 juni naar de Open Avond

Meld je aan!

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Verder studeren

Een opleiding bij Hogeschool Inholland bereidt jou voor op een volwaardige loopbaan in de beroepspraktijk. Maar wil je nog niet stoppen met studeren en ontwikkel je je graag verder? Met Biotechnologie kun je bij allerlei (master)opleidingen terecht in binnen- en buitenland. En je bent niet de enige: veel van onze afstudeerders kiezen voor een masteropleiding aan een universiteit.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228