Bouwkunde voltijd

Welk gebouw help jij realiseren? Met Bouwkunde ben je op allerlei manieren betrokken bij bouwprojecten. 

Na je opleiding Bouwkunde

Welk gebouw help jij realiseren? En wat wordt jouw rol in het bouwproces? Met jouw diploma Bouwkunde ben je op allerlei manieren betrokken bij bouwprojecten. Maak bij een architectenbureau bijvoorbeeld tekeningen, bestekken en kostenramingen. Of past de rol van projectleider bij een aannemer meer bij je? De sector zit te wachten op jou.

Je wordt opgeleid tot:

 • Projectleider Bouw
 • Hoofduitvoerder Bouw
 • Ontwerper-constructeur Bouw
 • Hoofd tekenkamer bouwkunde

Je wordt niet opgeleid tot:

 • Architect 
 • Bouwvakker

Wat houdt jouw baan straks in?

Als bouwkundig ingenieur kies je grofweg uit twee richtingen. Ben je graag betrokken bij de uitvoering van projecten of vind je het veel fijner om de leiding daarover te voeren? Een paar beroepen op een rij:

 • Projectleider Bouw
  Een groot bedrijf belt. Ze willen een nieuw hoofdkantoor bouwen. Jij werkt bij een aannemer of ontwikkelingsmaatschappij en mag deze opdracht uitvoeren. Jouw rol is om het bouwproject van begin tot eind te leiden.
 • Hoofduitvoerder Bouw
  Bij de aannemer geef je leiding aan bouwprojecten, zoals de bouw van het hoofdkantoor. Je bereidt werkzaamheden voor, coördineert ze, houdt toezicht op de voortgang, controleert of bouwlieden zich houden aan de bouw- en veiligheidsvoorschriften en regelt administratieve zaken.
 • Ontwerper-constructeur Bouw
  Hoe komt het hoofdkantoor eruit te zien? Bij een bureau maak je ontwerpschetsen voor de bouwkundige constructie of onderdelen daarvan. Zo ben je vanaf het begin van het project bij het bouwproces betrokken.
 • Hoofd tekenkamer bouwkunde
  Jij wilt je niet alleen concentreren op de uitvoering van het bouwproject. Daarom geef je liever leiding aan de tekenkamer. Je instrueert, begeleidt en organiseert werkzaamheden. Uiteraard is er wel ruimte om zelf bouwkundige tekeningen te maken. Daarnaast verwerk je berekeningen en technische gegevens van landmeters.

Waar kun je bijvoorbeeld terecht met de studie Bouwkunde?

Afgestudeerden Lex Ransijn en Martijn Clausen aan het woord.

Kom 5 juni naar de Open Avond

Meld je aan!

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Verder studeren?

Heb je jouw bachelordiploma, dan kan je ook verder studeren. Stroom door naar een universitaire masterstudie aan de Vrije Universiteit Amsterdam of de TU Delft. Of wil je stedenbouwkundige of architect worden? Studeer dan door aan een Academie van Bouwkunst of de TU. Ook kun je verdieping vinden in diverse post-hbo- en postacademische opleidingen.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228