Bouwkunde voltijd

Schets je weleens uit het blote hoofd complete gebouwen en wijken? Vind je dat mensen beter kunnen wonen, werken, studeren of recreëren? 

Kijk eens op van je scherm. Misschien zit je nu op school, in de bibliotheek of thuis. Wat doet dit gebouw met je? Is de lichtinval goed, voelt de ruimte prettig aan? Of zou je het gebouw helemaal willen afbreken en opnieuw opbouwen? Met lekker veel glas, bijvoorbeeld. Of opgetrokken uit hout en andere natuurlijke materialen. Nee, nog beter: futuristisch zwevend op een stalen constructie. Schets je weleens uit het blote hoofd complete gebouwen en wijken? Vind je dat mensen beter kunnen wonen, werken, studeren of recreëren? Dan ben je eigenlijk al aan het dagdromen over een opleiding als Bouwkunde. Maak je droom waar en wordt de ontwerper van jouw toekomst.

Lees meer over de opleiding Bouwkunde

niveau
Bachelor
duur
4 jaar
Voltijd
locatie
Alkmaar en Haarlem
taal
Nederlands

Open Avond 31 oktober

Meld je aan

 

Lees meer

Download de brochure

 

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

 

Je wordt opgeleid tot:

  • Projectleider Bouw
  • Hoofduitvoerder Bouw
  • Ontwerper-constructeur Bouw
  • Hoofd tekenkamer bouwkunde

Je wordt niet opgeleid tot:

  • Architect 
  • Bouwvakker

Trots op

De 3D-geprinte maquette van Mohammed, Pascalle, Sander, Cas en Fabiën

Een 3D-geprinte maquette van een duurzaam huis. Eerstejaarsstudenten van de opleiding Bouwkunde bij Inholland Haarlem sleepten er twee studieprijzen mee in de wacht. “Onze grootste uitdaging waren de loopbruggen die zorgen voor visueel contact tussen de verdiepingen in het huis. Het vak mechanica gaf ons inzicht om een stevige constructie te maken”, vertelt Mohammed.

Lees meer

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!