Business IT & Management deeltijd

"Het maximale uit jezelf halen kan alleen als je er zelf helemaal voor gaat!"

Afgestudeerde René Mabelis

De energieke René Mabelis (46) woont samen met zijn vrouw en twee kinderen van 8 en 10 jaar oud in Nijkerk. Op zijn werk bij het ministerie van Defensie is René als NCO-dataspecialist dagelijks bezig met innovatie en verbetering. “Ik blijf niet graag hangen in het heden, maar kijk liever naar de toekomst.” Toen Defensie het voor René mogelijk maakte om zichzelf te ontwikkelen in deeltijd, twijfelde hij geen moment en koos voor de hbo-opleiding Business IT & Management in deeltijd van Hogeschool Inholland.

“Mijn generaal zei mij dat ik meer in me had. Ik wilde meteen alles uit mijn studie halen en greep die kans! Dit was uiteindelijk mijn springplank om te starten bij de Koninklijke Militaire Academie (KMA), want hiervoor is een hbo-diploma vereist. Ik draag nu bij aan defensie van nu en die van de toekomst.”

’s Nachts studeren

In de eerste jaren van zijn vierjarige studie was het voor René best pittig om dit te combineren met het werk bij Defensie: “Overdag had ik mijn oefening en ‘s avonds studeerde ik soms tot middernacht. Om 05.00 uur stond ik weer op om mijn shift te draaien. Dankzij dit ritme heb ik mijn propedeuse gemakkelijk gehaald. Ik was gewend geraakt aan mijn korte nachtrust. Je lichaam kan meer dan je denkt!

Na een tijdje kostte de combinatie van werk, studie en mijn gezin wel veel energie. Toen heb ik met mijn vrouw overlegd en besloot ik om geen operationele functies meer te draaien. Ik kreeg een functie op de kazerne in Duitsland. Doordeweeks werkte en studeerde ik hard, zodat ik in het weekend tijd had voor mijn gezin. Mijn gezin is mijn passie en daarnaast investeer ik in mijn ontwikkeling.”

Topsport

Naast het drukke gezinsleven, een baan én een studie is René ook een fanatiek sporter. Van zijn 24e tot zijn 30e deed hij aan topsport en was Nederlands kampioen op de 400 meter sprint. “Toen haalde ik ook het maximale uit mezelf! Voor die tijd was ik eigenlijk een luie drol.” Nu voetbalt hij graag, doet hij aan fitness en loopt hij graag hard. Ook geeft hij conditietraining aan de Dames 1 (voetbal, red.) in Putten. “Ik probeer met mijn talenten altijd anderen naar een hoger niveau te tillen.” René merkt dat zijn mindset, van toen hij topsporter was, goed van pas kwam tijdens z’n deeltijdstudie. “Haal het maximale uit jezelf. Dit kan alleen als je er helemaal voor gaat!”

Kennis doorvoeren in de praktijk

René raadt een deeltijdstudie van Hogeschool Inholland zeker aan. “De tijd die je erin stopt, krijg je ook weer terug. Het is goed om je thuisfront te betrekken in jouw ontwikkelingskeuze, want focus op je studie is belangrijk. Samen kun je hierin een prettige balans vinden. Daarnaast wil ik als tip meegeven dat een goede planning noodzakelijk is. Je moet je eigen tijd zelf goed kunnen indelen.” René is blij dat hij voor een deeltijdstudie heeft gekozen: “Mijn kennis heb ik direct in praktijk kunnen brengen op mijn werk.” Dit vond René dan ook erg belangrijk. “Ik investeer in een vierjarige studie, dan wil ik er zeker iets aan hebben.’ Met mijn achtergrond en opgedane kennis heb ik geleerd om meer projectmatig te werken en kan anderen nu beter overtuigen.”

Wil jij je ook in deeltijd ontwikkelen en zet jij jouw volgende stap? Kijk hier voor meer informatie en het totale opleidingsaanbod.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228