Business IT & Management deeltijd

Jouw kijk op de sector is verscherpt. Je bent klaar om jouw kennis en kunde te laten zien en te verzilveren.

Na je opleiding Business IT & Management deeltijd

In een paar jaar tijd ben je gegroeid als ICT-specialist. Jouw theoretische kennis heb je opgekrikt tot hbo-niveau. Je hebt on the job bewezen dat je complexe projecten aankan. Je liet zien hoe gedreven je was om naast je werk een bacheloropleiding te beginnen en met succes af te ronden. En jouw kijk op de sector is verscherpt, dankzij nieuwe contacten: de studenten en docenten van jouw opleiding. Hoe ga jij deze professionele groeispurt verzilveren?

Carrièreperspectief
Net als jij groeit ook de ICT-sector. Logisch, want alle organisaties in alle sectoren hebben in toenemende mate met ICT te maken. Daardoor gaan misschien intern bij jou wel allerlei deuren open naar nieuwe, interessante functies. Feit is dat ook de buitenwacht staat te springen om een professional als jij. Cijfers van het CBS laten zien dat nu al 50 procent van de ICT-vacatures moeilijk vervulbaar is. Dankzij jouw afgeronde opleiding heb je een cv als een breekijzer: jij komt overal binnen.

Je wordt opgeleid tot:

 • informatiemanager
 • IT-manager
 • business IT-analist
 • programma- en projectmanager

Je wordt niet opgeleid tot:

 • software engineer / programmeur
 • systeem- of netwerkspecialist

Wat houdt jouw baan straks in?

Wat kun je met je bachelordiploma Business IT & Management? Veel afgestudeerde studenten (alumni) zijn adviseur of manager met een focus op informatievoorziening binnen hun bedrijf. Een paar beroepen van afgestudeerden op een rij:

 • Projectleider ICT
  Geeft leiding aan ICT-projecten, zoals de invoering van een nieuw informatiesysteem in een bedrijf. De projectleider zorgt ervoor dat werkzaamheden volgens plan verlopen, bewaakt de kosten en onderhoudt contacten met leveranciers en de directie.
 • Functioneel beheerder
  Is verantwoordelijk voor onderhoud, beheer en correct gebruik van de functionele documentatie. De functioneel beheerder beantwoordt vragen van gebruikers, lost problemen op, voert wijzigingen door, schrijft procedures en traint gebruikers.
 • Informatieanalist
  Onderzoekt de informatiebehoefte van een afdeling of specifieke medewerkers en adviseert ze over het informatiesysteem dat het beste op inspeelt hun behoefte.
 • Functioneel ontwerper
  Ontwerpt functionele specificaties voor informatiesystemen. De functioneel ontwerper overlegt met gebruikers en opdrachtgevers, maakt gegevensmodellen, omschrijft hoe schermen er binnen gebruikersapplicaties uitzien en maakt testplannen.
 • Business Intelligence Consultant
  Verzamelt uit verschillende systemen informatie over onder meer klanten, concurrenten, beslissingsprocessen en marktsituaties. De consultant weet daarin verbanden te ontdekken en vervolgens advies te geven om bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Online Open Dag 4 april

Meld je aan

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Verder studeren

Na afronding van je opleiding Business IT & Management kun je doorstromen naar een universitaire masteropleiding. 

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!