Business IT & Management deeltijd

Je wilt je verder ontwikkelen en werkt graag op het snijvlak van ICT, mens en organisatie. Profiteer van de kennis die je al hebt.

Hbo Business IT & Management deeltijd

Voor wie

Maak een tussenbalans op van jouw carrière en je merkt één ding: je werkt graag met mensen. En met informatiesystemen. Je houdt ervan om medewerkers en diensten met ICT te ondersteunen. Niet omdat je van programmeren houdt. Het gaat jou erom wat ICT doet voor organisaties, minder hoe het onder de motorkap werkt. Vandaar dat je altijd op zoek gaat naar verbeterpunten en je creativiteit inzet om problemen op te lossen. Daarin heb je misschien al ervaring opgedaan. Je bent bijvoorbeeld zonder gerichte opleiding de ICT ingerold. Je wilt je nu verder ontwikkelen en je kennis op hbo-niveau brengen. Je zoekt daarom een opleiding die je flexibel combineert naast je werk en privéleven. En waarbij je profiteert van de ervaring en kennis die je al hebt. Of je merkt dat je in je huidige werk best wel veel werkt met ICT en de dagelijkse problemen hiermee ervaart. Je wilt je kennis verder ontwikkelen en ervoor helpen zorgen dat ICT beter aansluit op hoe er gewerkt wordt.

Studieprogramma Business IT & Management deeltijd

De deeltijdopleiding Business IT & Management combineert de praktijk met theorie. Hieronder lees je wat je in ongeveer  3,5* jaar doet. 
* Afhankelijk van je vooropleiding en ervaring kun je de opleiding versneld doorlopen. 

Op maat

Op maat

Jouw opleiding begint met een intake. Daarin bepalen we samen met jou en in bepaalde mate je werkgever de belangrijkste leerdoelen. Ook stellen we vast welke kennis en kunde je al hebt: dat zijn onderdelen die je kunt valideren. Het resultaat is een deeltijdopleiding die past als een handschoen. Pak ‘m op aan de hand van je persoonlijk leerplan. Daar hoort een leerovereenkomst bij waar jij, Inholland en (in sommige gevallen) je werkgever een handtekening zetten. Jaarlijks scherpen we jouw persoonlijke leerplan aan op basis van je studievorderingen. 

Flexibel
Het grootste deel van je studie vindt plaats op afstand, gewoon bij jou op de werkvloer: al werkend leer je. Jij bent de regisseur van je eigen leerproces. Bepaal zelf hoe, waar, wanneer en met wie je wilt leren. Uiteraard passend bij jouw persoon, context en levenservaring. Zo maak je optimaal gebruik van kennis en vaardigheden die je al hebt. Bij flexibel onderwijs volgt het onderwijs jou. Daarnaast is er veel aandacht voor ‘collaboration’: studenten en docenten leren van en mét elkaar. 

Samen
Met elkaar leer je meer dan alleen. Vandaar dat je naast jouw individuele programma op maat met andere studenten en praktijkdeskundigen in verschillende omgevingen kunt leren: online, op een van onze locaties, op je eigen werkplek en desgewenst tijdens de regelmatige opleidingsbijeenkomsten. 

Twijfel je nog? 
Werk je graag met mensen én met informatiesystemen, maar weet je nog niet zeker of Business IT & Management de opleiding is die echt bij jou past of heb je misschien de ruimte om voltijd te studeren? Dat kan ook bij Inholland. Kies voor een van de vele andere technische opleidingen bij Inholland, zoals Technische Informatica, Informatica of de Engelstalige opleiding Mathematical Engineering. Dit zijn echter wel voltijd opleidingen.

Indien een vierjarige opleiding je te lang lijkt, dan kun je ook kiezen voor de verwante Associate degree IT Service Management. Later kun je dan alsnog de bachelor Business IT & Management in 2 jaar doen.

Studieopbouw

Studieopbouw

Met Business IT & Management leer je de vertaling maken tussen businesswensen en IT-oplossingen. De nadruk ligt op de analyse, ontwikkeling en invoering van ICT in bedrijfsprocessen. Je ontwikkelt je tot informatiemanager, IT-manager, Business IT-Analist of programma- en projectmanager. De opleiding volg je grotendeels op afstand, buiten de hogeschool. Jij bent de regisseur van je eigen leerproces. Maak keuzes in de leervolgorde en wat je op welke wijze wilt aantonen.

Studievormen
Hieronder lees je hoe je deze studie doorloopt. 

 • Praktijk
  Je leert terwijl je werkt en je werkt terwijl je leert. Bij deze flexibele deeltijdopleiding staat de praktijk centraal. Op jouw vertrouwde werkplek of op een nieuwe uitdagende locatie doe je nieuwe kennis en vaardigheden op. Zo sluit je leerproces naadloos aan op de actuele realiteit van jouw beroep.
 • Projecten
  Je gaat aan de slag met innovatie-leeropdrachten en met concrete verbeteringen op jouw werk. We noemen dat Action Learning. Deze opdrachten voer je zelfstandig (maar niet alleen) uit. In alle gevallen trek je op met je leercoach en vakdocenten van Inholland, en met ervaren experts uit het werkveld en je eigen organisatie. Je kunt Action Learning opdrachten afstemmen op de wensen van jouw organisatie. Ook is het mogelijk Action Learning opdrachten buiten je bedrijf te doen.
 • Onderzoek
  Gebruik inzichten uit de praktijk én de wetenschap om tot nieuwe oplossingen te komen voor jouw vraagstukken. Je leert hiervoor praktijkgericht onderzoek uit te voeren en resultaten te analyseren.
 • Theorie
  Je krijgt les van zowel vakbekwame docenten als ervaren professionals uit het werkveld. Dankzij deze mix van didactiek en praktijk krijg je een leerervaring die maximaal bijdraagt aan je persoonlijke groei. Deze opgedane kennis wordt elke semester met een meerkeuzentoets getoetst. De theorie krijg je op twee manieren:
  • Op afstand
   Je leert de theorie via e-learning. Handig thuis wanneer het jou het beste uitkomt. Via onze Digitale Leeromgeving (DLO) voer je ook opdrachten uit en werk je samen met medestudenten. Ook docenten zijn hier aanwezig om jou te assisteren.
  • Op locatie
   Contact tussen jou, docenten en medestudenten vinden we belangrijk. Daarom kom je elke maandag van 14.30 tot 20.00 uur naar onze locatie in Diemen. Je bespreekt met je leercoach de voortgang. En je doet mee aan groepsbijeenkomsten of workshops om kennis te verdiepen en delen. Uniek is dat meerdere docenten vanuit verschillende disciplines aanwezig zijn. Samen kunnen ze alle individuele vragen van jou en je medestudenten in onderlinge samenhang beantwoorden en toelichten. Deze geïntegreerde begeleiding sluit helemaal aan op geïntegreerde vraagstukken uit jouw dagelijkse praktijk. Ook op andere dagen ben je in Diemen en op alle andere Inholland-locaties welkom om te studeren of af te spreken met je leercoach en andere studenten.

Assessment
Passend bij het leren door middel van Action Learning is dat we dit afsluiten met een assessment. Op dat moment bepalen we welke ontwikkeling je hebt doorgemaakt. Een assessment bevat sowieso vragen van de assessoren aan jou en kan verder de opzet hebben van bijvoorbeeld een presentatie, een demonstratie van een product, een pitch of een adviesgesprek.

Studieduur

Studieduur

De flexibele deeltijdopleiding Business IT & Management duurt in principe 3,5 jaar. De studieduur van is afhankelijk van drie dingen: de kennis, kwaliteiten en de vaardigheden die je al in huis hebt, jouw persoonlijke leerdoelen en jouw studietempo. Tot slot besteed je een periode van 20 weken aan het schrijven van je afstudeerscriptie. 

Druk leven
Je hebt misschien een volle werkagenda en een druk gezinsleven. Daarom kies jij voor een flexibele deeltijdopleiding. Of liever: de opleiding volgt jouw tijdsindeling. Toch zul je elke week voldoende uren moeten reserveren voor een gezond studietempo. Houd rekening met minimaal acht tot zestien uur. Wees dus bereid om de komende jaren vrije tijd in te wisselen voor persoonlijke ontwikkeling. En stem dit af met je gezin, vrienden en werkgever. Blijf je in een lekker studieritme waardoor je geen achterstanden oploopt, dan is de deelopleiding zeker te doen. 

Persoonlijke leercoach
Uiteraard ben jij zelf verantwoordelijk voor je studievoortgang en ontwikkeling. Waar en wanneer jij dat nodig hebt, ondersteunt Inholland jou. Daarom koppelen we je aan een vaste, persoonlijke leercoach. Die leercoach is jouw vraagbaak, houvast en gids de komende jaren. Een gedreven inspirator met wie je continu contact houdt over voortgang, prestaties en leerbehoeften. Jouw leercoach heeft zelf de nodige praktijkervaring en kan je bovendien koppelen aan een interessant netwerk van vakgenoten en experts.

Leerplan
Met je eigen leercoach maak je een individueel leerplan waarin je zelf je studievolgorde en -tempo bepaalt. Ook kun je op deze wijze de opdrachten passend maken voor jouw werkgever waardoor een maximale win-win situatie gecreëerd kan worden. Zo kun je maximaal versnellen of juist verdiepen en ervoor zorgen dat het resultaat altijd toegevoegde waarde heeft voor je werkgever.

Bachelor of Science Bsc
Na het behalen van je diploma Business IT & Management ontvang je de graad van Bachelor of Science (Bsc) en mag je de titel B ICT voeren.

Ontdek 24/7 opleidingen

Bezoek de Online Open Dag

Lees meer

Download de brochure

 

Haal het beste uit Business IT & Management deeltijd

Studiebegeleiding

Uiteraard ben jij zelf verantwoordelijk voor je studievoortgang en ontwikkeling. Waar en wanneer jij dat nodig hebt, ondersteunt Inholland jou. Daarom koppelen we je aan een vaste, persoonlijke leercoach. Die leercoach is jouw vraagbaak, houvast en gids de komende jaren. Een gedreven inspirator met wie je continu contact houdt over voortgang, prestaties en leerbehoeften. Jouw leercoach heeft zelf de nodige praktijkervaring en kan je bovendien koppelen aan een interessant netwerk van vakgenoten en experts.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!