Business IT & Management deeltijd

Ontwikkel je kennis in deze flexibele opleiding. En zorg voor een betere aansluiting tussen ICT en bedrijven!

Hbo Business IT & Management deeltijd

Voor wie?

Jij...

 • hebt in je werk al in meerdere of mindere mate met ICT én mensen te maken, maar wilt je verder ontwikkelen op hbo-niveau;
 • hebt ideeën over hoe ICT bij jouw organisatie beter kan aansluiten op hoe er gewerkt wordt;
 • zoekt altijd naar verbeterpunten;
 • zet je creativiteit graag in om problemen op te lossen;
 • zoekt een opleiding die je flexibel combineert met je werk en privéleven.

Je bekijkt je cv en je ziet één ding: je werkt graag met mensen. En met informatiesystemen. Je ondersteunt medewerkers en diensten graag met ICT. Niet omdat je van programmeren houdt. Het gaat jou erom hoe ICT organisaties helpt. Ontwikkel je kennis in deze flexibele opleiding. Jij zorgt ervoor dat ICT beter aansluit op bedrijven en organisaties.

Studieprogramma Business IT & Management deeltijd

De deeltijdopleiding Business IT & Management combineert de praktijk met theorie. Hieronder lees je wat je in ongeveer  3,5* jaar doet. 
* Afhankelijk van je vooropleiding en ervaring kun je de opleiding versneld doorlopen. 

Op maat

Op maat

Jouw opleiding begint met een intake. Daarin bepalen we samen met jou de belangrijkste leerdoelen. Je werkgever kan daarin ook wensen aangeven. Dan bepalen we welke kennis en kunde je al hebt – die hoeven we dus niet te herhalen in de lesstof. Het resultaat? Een deeltijdopleiding met persoonlijk leerplan dat jou perfect past! Er hoort een leerovereenkomst bij waaronder jij, Inholland en (in sommige gevallen) je werkgever een handtekening zetten. Jaarlijks scherpen we jouw persoonlijke leerplan aan op basis van je studievorderingen. 

Flexibel
Het grootste deel van je studie vindt plaats op afstand, gewoon bij jou op de werkvloer: al werkend leer je. Jij bent de regisseur van je eigen leerproces. Bepaal zelf hoe, waar, wanneer en met wie je wilt leren. Uiteraard passend bij jouw persoon, context en levenservaring. Zo maak je optimaal gebruik van kennis en vaardigheden die je al hebt. Bij flexibel onderwijs volgt het onderwijs jou. Daarnaast is er veel aandacht voor ‘collaboration’: studenten en docenten leren van en mét elkaar. 

Samen
Met elkaar leer je meer dan alleen. Vandaar dat je naast jouw individuele programma op maat met andere studenten en praktijkdeskundigen in verschillende omgevingen kunt leren: online, op locatie in Diemen, op je eigen werkplek en tijdens de regelmatige opleidingsbijeenkomsten. 

Twijfel je nog? 
Werk je graag met mensen én met informatiesystemen, maar weet je nog niet zeker of Business IT & Management de opleiding is die echt bij jou past? Of heb je misschien de ruimte om voltijd te studeren? Dat kan ook bij Inholland. Kies voor een van onze vele andere technische (voltijd)opleidingen. Zoals Technische Informatica, Informatica of de Engelstalige opleiding Mathematical Engineering. 

Lijkt een vierjarige opleiding je te lang? Dan kun je ook kiezen voor de verwante Associate Degree IT Service Management die ook in deeltijd gevolgd kan worden. Later kun je dan alsnog de bachelor Business IT & Management in 2 jaar doen.

Studieopbouw

Studieopbouw

Met Business IT & Management leer je businesswensen vertalen naar IT-oplossingen. De nadruk ligt op het analyseren, ontwikkelen en invoeren van ICT in bedrijfsprocessen. Je word opgeleid tot informatiemanager, IT-manager, Business IT-Analist of programma- en projectmanager. De opleiding volg je grotendeels op afstand, buiten de hogeschool. Jij bent de regisseur van je eigen leerproces. Maak keuzes in de leervolgorde en wat je op welke wijze wilt aantonen.

Studievormen
Hieronder lees je hoe je deze studie doorloopt. 

 • Praktijk
  Leer terwijl je werkt en werk terwijl je leert! Bij deze flexibele deeltijdopleiding staat de praktijk centraal. Op jouw vertrouwde werkplek of op een nieuwe uitdagende locatie doe je nieuwe kennis en vaardigheden op. Zo sluit je leerproces naadloos aan op de actuele realiteit van jouw beroep.
 • Projecten
  Ga aan de slag met innovatie-leeropdrachten en zorg voor concrete verbeteringen in jouw werkomgeving. We noemen dat Action Learning. Deze opdrachten voer je zelfstandig uit, maar niet alleen. In alle gevallen trek je op met je leercoach en vakdocenten van Inholland, met ervaren experts uit het werkveld en met je eigen organisatie. Je kunt Action Learning opdrachten afstemmen op de wensen van jouw organisatie. Ook is het mogelijk Action Learning opdrachten buiten je bedrijf te doen.
 • Onderzoek
  Gebruik inzichten uit de praktijk én de wetenschap om tot nieuwe oplossingen te komen voor jouw vraagstukken. Je leert hiervoor praktijkgericht onderzoek uit te voeren en resultaten te analyseren.
 • Theorie
  Volg lesen bij vakbekwame docenten en ervaren professionals uit het werkveld. Dankzij deze mix van didactiek en praktijk krijg je een leerervaring die maximaal bijdraagt aan je persoonlijke groei. Deze opgedane kennis wordt elke semester met een meerkeuzentoets getoetst. De theorie krijg je op twee manieren:
  • Op afstand
   Leer de theorie via e-learning, dat is wel zo makkelijk! Thuis en wanneer het jou het beste uitkomt. Via onze Digitale Leeromgeving (DLO) voer je ook opdrachten uit en werk je samen met andere studenten. Docenten zijn hier aanwezig om jou te assisteren.
  • Op locatie
   Contact tussen jou, docenten en medestudenten vinden we belangrijk. Daarom kom je elke maandag van 14.30 tot 20.00 uur naar onze locatie in Diemen. Je bespreekt met je leercoach de voortgang. En je doet mee aan groepsbijeenkomsten of workshops om kennis te verdiepen en delen. Uniek is dat er meerdere docenten vanuit verschillende disciplines aanwezig zijn. Samen beantwoorden ze jouw vragen en die van je medestudenten in onderlinge samenhang. Zo sluit de begeleiding helemaal aan op geïntegreerde vraagstukken uit jouw dagelijkse praktijk. Ook op andere dagen ben je in Diemen en op alle andere Inholland-locaties welkom om te studeren of af te spreken met je leercoach en andere studenten.

Assessment
Passend bij het leren door middel van Action Learning is dat we dit afsluiten met een assessment. Op dat moment bepalen we welke ontwikkeling je hebt doorgemaakt. Een assessment bevat sowieso vragen van de assessoren aan jou en kan verder de opzet hebben van bijvoorbeeld een presentatie, een demonstratie van een product, een pitch of een adviesgesprek.

Studieduur

Studieduur

De flexibele deeltijdopleiding Business IT & Management duurt in principe 3,5 jaar. De studieduur is afhankelijk van drie dingen:

 • de kennis, kwaliteiten en de vaardigheden die je al in huis hebt;
 • jouw persoonlijke leerdoelen;
 • jouw studietempo.

Tot slot besteed je een periode van 20 weken aan het schrijven van je afstudeerscriptie. 

Druk leven
Je hebt misschien een volle werkagenda en een druk gezinsleven. Daarom kies jij voor een flexibele deeltijdopleiding. Of liever: de opleiding volgt jouw tijdsindeling. Reserveer wel ieder week genoeg uren voor een gezond studietempo. Houd rekening met minimaal acht tot zestien uur. De komende jaren ruil jij dus wat vrije tijd in voor persoonlijke ontwikkeling. Zorg ervoor dat je dit afstemt met je gezin, vrienden en werkgever. Blijf je in een lekker studieritme waardoor je geen achterstanden oploopt? Dan is de deelopleiding zeker te doen. 

Persoonlijke leercoach
Jij zorgt zelf voor je studievoortgang en ontwikkeling. Maar waar en wanneer jij dat nodig hebt, ondersteunt Inholland jou. We koppelen je aan een vaste, persoonlijke leercoach. Die beantwoordt de komende jaren al jouw vragen. Jullie houden continu contact over voortgang, prestaties en leerbehoeften. Jouw leercoach heeft zelf de nodige praktijkervaring en kan je bovendien koppelen aan een interessant netwerk van vakgenoten en experts.

Leerplan
Met je leercoach maak je je eigen leerplan. Bepaal daarin zelf je studievolgorde en -tempo. Ook kun je op die manier de opdrachten passend maken voor jouw werkgever. Creeër zo een maximale win-win situatie. Leer in korte tijd over veel onderwerpen, of verdiep je juist helemaal in één thema. Net wat het beste aansluit bij de doelen die je samen met je werkgever hebt bepaald.

Bachelor of Science Bsc
Na het behalen van je diploma Business IT & Management ontvang je de graad van Bachelor of Science (Bsc) en mag je de titel B ICT voeren.

Kom 5 juni naar de Open Avond

Meld je aan!

Haal het beste uit Business IT & Management deeltijd

Studiebegeleiding

Uiteraard ben jij zelf verantwoordelijk voor je studievoortgang en ontwikkeling. Waar en wanneer jij dat nodig hebt, ondersteunt Inholland jou. Daarom koppelen we je aan een vaste, persoonlijke leercoach. Die leercoach is jouw vraagbaak, houvast en gids de komende jaren. Een gedreven inspirator met wie je continu contact houdt over voortgang, prestaties en leerbehoeften. Jouw leercoach heeft zelf de nodige praktijkervaring en kan je bovendien koppelen aan een interessant netwerk van vakgenoten en experts.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228