Business IT & Management deeltijd

"Ik heb door mijn deeltijdstudie anders leren nadenken."

Student Joris Verduin

Joris (25) werkt als ICT'er in het onderwijs, maar is daarnaast ook druk bezig met de laatste loodjes van zijn deeltijdstudie Business IT & Management bij Hogeschool Inholland in Diemen: “Ik ben trots op mezelf dat ik het heb volgehouden!” Hoe combineert Joris zijn deeltijdstudie met zijn werk en wat heeft hij over zichzelf geleerd in deze periode? Nadat Joris zijn mbo-opleiding had afgerond, wilde hij ook graag doorstuderen: “Ik wilde een voltijdstudie volgen bij Inholland in Alkmaar, maar tegelijkertijd ook de baan bij het Jan Arentzs niet laten schieten. Toen kreeg ik het idee om het werk met een deeltijdstudie te gaan combineren. Hierdoor had ik gewoon een inkomen én kon ik een hbo-opleiding volgen.”

Van parttime naar fulltime
De eerste periode was het voor Joris geen probleem om zijn werk met zijn studie te combineren: “Ik had een contract voor 20 uur per week, waardoor ik genoeg tijd had om te studeren.” Een jaar later kwam er nog een vacature van 20 uur beschikbaar bij het Jan Arentzs: “Deze rol als roostermaker sprak mij ook erg aan. Ik ging solliciteren en werd weer aangenomen. Vanaf dat moment werkte ik fulltime én moest ik ineens in de avonden en weekenden studeren. Dat was toen vrij heftig. ”

Een stap verder

De studie helpt Joris om de verbanden te zien in de organisatie: “Ik heb geleerd om op een andere manier na te denken. Ik snap door mijn studie nu bijvoorbeeld beter waarom sommige collega’s, zoals mijn managers, bepaalde keuzes maken. Dat vind ik erg fijn.” In zijn huidige functie heeft Joris op dit moment voornamelijk een ondersteunende rol: “Als ik straks ben afgestudeerd wil ik graag een stap verder gaan en me meer bezighouden met het beleid en het organiseren van ICT. Het is interessant om als ICT’er in het onderwijs te werken, de combinatie van ICT en mensen vind ik erg leuk.”

Vrienden in de klas

Toen Joris begon met de deeltijdstudie kwam hij in een klas vol met verschillende mensen: “Het was een mix van klasgenoten die net van het mbo kwamen, of die al een stuk ouder waren en veel meer ervaring hadden. Daar moest ik in het begin wel aan wennen. Al snel trok ik steeds op met hetzelfde groepje. Dit zijn de mensen met wie ik ook nu nog steeds veel contact heb en met wie ik ook, nadat ik ben afgestudeerd, contact blijf houden. Zij zijn ook diegenen die mij motiveren op de momenten dat ik dat even nodig heb.”

Scriptiefase

Nu is Joris druk bezig met de laatste fase van zijn studie: “Het schrijven van de scriptie gaat erg goed. Ik heb een fijne begeleider, dus dat maakt het ook leuk om te doen. Daarnaast hebben we veel projecten gehad die in vorm lijken op een scriptie, daarmee ben je al goed voorbereid op dit grote werk.”

Vroeger had Joris nooit gedacht een deeltijdstudie te gaan volgen: “Het is uiteindelijk zo gelopen en het bevalt me heel goed. Ik kan het iedereen aanraden. Je moet alleen wel veel discipline hebben en het is belangrijk dat je goed kunt plannen. Ik wist precies op welke momenten in de week ik moest studeren en dat hielp enorm. Je leert er veel van en het is fijn dat je de kennis gelijk kan toepassen in je werk.”

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228