Business IT & Management deeltijd

"Door de deeltijdstudie heb ik de studiebol in mij teruggevonden."

In de brugklas was de ambitieuze Larissa Sharkie (25) een echte ‘studiebol’, maar de jaren daarna zakte dat steeds meer weg. Nu werkt ze al drie jaar bij een installatiebedrijf in Amsterdam met als huidige functie business- en data-analist en zit ze in de afstudeerfase van haar deeltijdstudie Business IT & Management bij Hogeschool Inholland in Diemen: “Ik heb mijn passie voor lezen weer teruggekregen.” Larissa leest nu liever een boek, dan dat ze na werk op de bank ploft met een Netflix-serie: “Ik prikkel graag mijn brein om nieuwe dingen te leren. Ik vind het namelijk belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Zeker met de huidige, snelle en technologische veranderingen in de wereld. Je bent eigenlijk nooit uitgeleerd.”

Van marketing naar IT
Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in een groot warenhuis, kwam Larissa vijf jaar geleden in aanraking met IT. “Ik werkte destijds op de foodafdeling, waar ik zelfs afdelingscoördinator kon worden, maar toen ging het bedrijf in Nederland failliet. Ik ging op zoek naar een nieuwe baan en kwam bij een webhostingbedrijf in Amsterdam terecht.” Larissa ontdekte al snel dat ze zich meer wilde verdiepen in zowel de technische-, als in de businesskant van haar werk. “Na een tijdje scrollen op de website van Hogeschool Inholland kwam ik bij deze deeltijdstudie terecht. De inhoud sloot perfect aan bij mijn wensen.”

Prioriteiten stellen
Larissa was nog maar een aantal maanden onderweg met haar studie, toen ze een nieuwe baan vond die beter aansloot bij de opleiding. “Gelijk vanaf de start bij mijn baan als functioneel beheerder/product owner maakte ik van mijn studie een prioriteit. Ik ging 36 uur per week werken en wist dat er de komende drie jaar minder vrije tijd was om leuke dingen te doen. Doordat ik van tevoren de studielast goed had ingeschat, had ik weinig afleiding en kon ik er met volle focus voor gaan!”

Persoonlijke groei
De opgedane kennis kon Larissa bij haar nieuwe baan gelijk doorvoeren in de praktijk: “Het vijfde semester stond in het teken van business intelligence. Dit was mijn favoriete blok. Ik vond het oprecht heel erg leuk om hier meer over te leren. Mijn advies aan de directie was dan ook goed ontvangen en nu passen we mijn ideeën toe in het werk.” Larissa had vroeger nooit gedacht dat ze dit soort presentaties zou geven aan een directie. “Maar nu doe ik dat dus gewoon! Ik zag mezelf altijd meer op de achtergrond, in een hoekje een beetje bezig zijn met data en computers. Nu ben ik veel meer onder de mensen en vind ik het ook leuk om met collega’s samen te werken. Door de studie heb ik ook de studiebol in mezelf teruggevonden. Ik ben de afgelopen jaren dus echt gegroeid.”

Verwachtingen overtroffen
Larissa is druk bezig met de laatste loodjes van haar studie: “Ik heb een interessant onderwerp gekozen voor mijn scriptie, dus ik vind het niet erg om het onderzoek uit te schrijven. En er is nu ‘licht aan het einde van de tunnel’. Ik kijk er ook naar uit om straks weer meer dingen in mijn vrije tijd te gaan doen!” Als Larissa terugkijkt op de afgelopen jaren, dan vindt ze dat ze veel aan haar opleiding heeft gehad: “Mijn verwachtingen zijn overtroffen. Ik had nooit gedacht dat ik aan het begin van mijn studie al zo snel een baan zou vinden die zo goed zou aansluiten op de inhoud.”

Discipline
Wat Larissa ook geleerd heeft is dat je veel discipline moet hebben: “Als je van tevoren weet wat je wil bereiken en goed weet wat je ervoor moet inleveren, dan gaat het een succes worden. Ik vond het voor mezelf heel waardevol dat ik daar van tevoren goed bij stil heb gestaan.”

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228