Dier- en Veehouderij voltijd

Studiekeuzecheck Dier- en Veehouderij

Nadat je je voor de opleiding hebt aangemeld in Studielink, ontvang je vanuit de Centrale Studentenadministratie per e-mail meer informatie over jouw Studiekeuzecheck en jouw persoonlijke Studiekeuzecheckpagina in Selfservice. De Studiekeuzecheck helpt je te bepalen of de opleiding die je hebt gekozen echt bij je past. Niet alleen omdat je dan met meer plezier je opleiding volgt, maar ook omdat de kans groter is dat je deze opleiding met succes afrondt. De studiekeuzecheck bij Inholland bestaat uit de volgende verplichte onderdelen:
1. Je vult vooraf een online vragenlijst in. De uitslag ontvang je direct per mail.
2. Indien van toepassing maak je vooraf een huiswerkopdracht en neemt deze mee.
3. Je neemt deel aan de bijeenkomst bij Inholland waar je hoort wat jouw advies is. Binnen een aantal dagen ontvang je een bevestiging van het advies ook per e-mail.

Hoe ziet het programma van de Studiekeuzecheck bij de opleiding Dier- en Veehouderij er uit?

De Studiekeuzecheck bestaat uit twee delen. Het eerste deel doe je thuis en bestaat uit een huiswerkopdracht in de vorm van een kennismakingsbrief met cv en een digitale vragenlijst die je op je computer maakt. De vragenlijst bestaat uit kennis-, inzicht- en persoonlijkheidsvragen.

Het tweede deel duurt een halve dag en vindt plaats op locatie van de opleiding. Dit dagdeel bestaat uit een introductieles en werkcollege. Tijdens deze les vinden de individuele gesprekken plaats. In de les worden aan de hand van voorbeelden en opdrachten verschillende aspecten van de opleiding belicht, ook is er tussendoor tijd voor algemene vragen. De individuele adviesgesprekken worden gevoerd op basis van je eerder ingevulde vragenlijst en de door jou meegenomen kennismakingsbrief en cv.

Moet ik iets voorbereiden of meenemen?

Voorafgaand aan de Studiekeuzecheck vul je de digitale vragenlijst in en maak je een officiële kennismakingsbrief en cv (pdf). Lees eerst de toelichting (pdf) voordat je aan je brief en cv begint. Neem je kennismakingsbrief en je cv uitgeprint mee voor de Studiekeuzecheck en lever die aan het begin van het individuele adviesgesprek in bij de docent met wie je een gesprek voert.

Studiekeuzecheckdata in april en mei voor opleidingen die in september starten

Let op: De fysieke Studiekeuzechecks zijn in ieder geval tot 1 juni afgelast vanwege het coronavirus. Als jij deelneemt aan deze bijeenkomst, dan ontvang je van ons bericht wanneer en hoe de nieuwe bijeenkomst plaatsvindt. Zodra er nieuws komt over eventuele online Studiekeuzechecks, laten we je dat weten. 

Vragen?

Heb je vragen over de Studiekeuzecheck. Neem dan contact op via intake.agri.delft@inholland.nl.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!