Dier in de Duurzame Samenleving (Dier- en Veehouderij) voltijd

"Het zelfstandig werken in projectgroepen is een goede ervaring die je in het werkveld uitstekend van pas komt."

Afgestudeerde Aurora Kleijweg

Dierengek
Van jongs af aan heb ik al iets met dieren. Ik ben er dan ook mee opgegroeid. Vandaar dat ik koos voor de studie Dier in de Duurzame Samenleving (Dier- en Veehouderij) aan de Hogeschool Inholland. Aangezien ik in Den Hoorn woon, was de keuze om in Delft te gaan studeren vrij snel gemaakt. Momenteel ben ik werkzaam op de formuleringsafdeling bij Provimi, een diervoederfabrikant in Rotterdam. Mijn werkzaamheden bestaan onder andere uit het optimaliseren en invoeren van samenstellingen, het productiegereed maken van interne producten en de labeling van eindproducten. Deze baan sluit aan op mijn opleiding, al ontdekte ik tijdens de studie dat er relatief weinig werk is in deze sector.

Sfeervol en informeel
De opleiding is niet echt zwaar. Je moet goed zelfstandig én in groepsverband kunnen werken, vooral bij projecten. Het is vooral een brede opleiding waarbij je over veel onderwerpen iets leert, maar het blijft niet altijd hangen. De sfeer was prima. Docenten waren nauw betrokken bij de studenten en er was een leuke informele manier van omgaan tussen de docenten en studenten.

Afwisselend, breed, zelfstandig
De studie is zeer afwisselend. Het zelfstandig werken in projectgroepen is een goede ervaring die je in het werkveld uitstekend van pas komt. Daarnaast zijn de stages handig om je te oriënteren op het werkgebied. Je moet wel zelf een stageplek zoeken. Probeer daarom in de eerste jaren goed uit te vinden wat je uiteindelijk wilt gaan doen. Bij projecten kun je je daar dan op richten en ook je stages kun je hier op laten aansluiten.

Een echte aanrader
Ik heb nog wel wat meer tips. Denk goed na over wat je wilt en verdiep je ook in de arbeidsmogelijkheden die je studie biedt. Door te kijken naar de werkgelegenheid krijg je een beter beeld van wat je met deze studie kunt gaan doen. Als je direct (tastbaar) met dieren wilt werken, zul je op hbo-niveau minder snel een baan vinden. Het werkveld van deze studie is toch meer gericht op het indirect bezig zijn met dieren. Voor studenten die nog niet precies weten welke kant ze op willen, maar wel weten dat ze later in de dierensector willen gaan werken, is deze opleiding een echte aanrader.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228