Facility Management voltijd

Studenten worden al tijdens de opleiding gescout door recruiters.

Facility Management-banen na je opleiding

Nadat je de opleiding Facility Management hebt afgerond, ben je een gedreven facility professional met een eigen kijk op het werk. Wie bij ons afstudeert, heeft bijna altijd al een baan voordat hij klaar is met de opleiding. Er is veel werk in facility management dus je kunt in allerlei functies en sectoren aan het werk. Denk bijvoorbeeld aan plekken zoals een ziekenhuis, evenementenhal of bank. 

Dit zijn Facility Management-banen:

 • Duurzaamheidsmanager
 • Facility manager
 • Huisvesting- en vastgoedmanager
 • Facilitair Inkoopmanager
 • Mobiliteitsmanager
 • Coördinator Veiligheid en beveiliging

...en dit niet:

 • Huishoudelijk medewerker 
 • Gastheer/-vrouw

Wat kun je worden met de opleiding Facility Management?

Een selectie van functies waarin afgestudeerden van onze opleiding aan het werk kunnen:

 • Duurzaamheidsmanager
  Overheidsbeleid dwingt organisaties om te verduurzamen. Verduurzamen van de gebouwde werkomgeving is bij uitstek het speelveld van de facility manager. Als duurzaamheidsmanager ben jij er verantwoordelijk voor dat de panden van jouw werkgever steeds duurzamer worden. In een dergelijke functie heb je veel contact met leveranciers, aannemers en architecten.

 • Facility manager
  Bedrijven, instellingen en consumenten krijgen door jouw leidinggevende en adviserende kwaliteiten de beste facilitaire ondersteuning. Je draagt zorg voor de verschillende services en de veiligheid. Dit zorgt ervoor dat werknemers graag bij een organisatie komen of blijven werken. Als facility manager kun je ook een rol hebben in duurzaamheid of verduurzaming. Hiervoor werk je samen met bijvoorbeeld een MVO-manager.

 • Huisvesting- en vastgoedmanager
  Je bent verantwoordelijk voor het gebouwbeheer en voor het managen van verbouw-, uitbreidings- en vervangingsprojecten. Hierbij ben je adviseur van de directie voor de aansturing van deze projecten. Je bespreekt keuzes over de aankoop, huur of lease van vierkante meters en zorgt voor een heldere communicatie tussen de betrokken partijen.

 • Facilitair inkoopmanager
  In deze rol geef je leiding aan de inkoopafdeling van een bedrijf, organisatie of (overheids)instelling. Het bewaken van contractueel vastgelegde afspraken met leveranciers is jouw verantwoordelijkheid en je houdt toezicht op het gehele inkooptraject.

 • Mobiliteitsmanager
  Als mobiliteitsmanager ben je verantwoordelijk voor het transportbeleid en het wagenpark. De eisen en wensen van medewerkers die zich verplaatsen staan centraal. Hiervoor bedenk je oplossingen op maat. Je bent een kei in het organiseren van slim reizen en daarbij houd je ook de kwaliteit in de gaten.

 • Coördinator Veiligheid en beveiliging
  Binnen een organisatie ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van bewoners, klanten en/of medewerkers. Als Coördinator Veiligheid en beveiliging speel je in op maatschappelijke ontwikkelingen binnen veiligheid, die je vervolgens toepast in de praktijk.

Kom 6 april naar de Open Dag

Meld je aan!

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Verder studeren

Wil je nog niet het werkveld in, maar wil je graag doorsturen? Dan krijg je met dit diploma toegang tot een groot aantal (master)opleidingen in binnen- en buitenland.

Heb je nog vragen over wat je kunt worden na de studie Facility Management?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228