HBO - Rechten voltijd

Studiekeuzecheck HBO-Rechten

Nadat je je voor de opleiding hebt aangemeld in Studielink, ontvang je vanuit de Centrale Studentenadministratie per e-mail meer informatie over jouw Studiekeuzecheck en jouw persoonlijke Studiekeuzecheckpagina in Selfservice. De Studiekeuzecheck helpt je te bepalen of de opleiding die je hebt gekozen echt bij je past. Niet alleen omdat je dan met meer plezier je opleiding volgt, maar ook omdat de kans groter is dat je deze opleiding met succes afrondt. De studiekeuzecheck bij Inholland bestaat uit de volgende verplichte onderdelen:
1. Je vult vooraf een online vragenlijst in. De uitslag ontvang je direct per mail.
2. Indien van toepassing maak je vooraf een huiswerkopdracht en neemt deze mee.
3. Je neemt deel aan de bijeenkomst bij Inholland waar je hoort wat jouw advies is. Binnen een aantal dagen ontvang je een bevestiging van het advies ook per e-mail.

Hoe ziet het programma van de Studiekeuzecheck bij de opleiding HBO-Rechten er uit?

De Studiekeuzecheck van de opleiding HBO-Rechten bestaat naast het invullen van een online vragenlijst uit een bijeenkomst op locatie. Wanneer je de vragenlijst hebt ingevuld volgt een uitnodiging voor het bijwonen een verplichte bijeenkomst op locatie Rotterdam die bestaat uit één dagdeel. De ochtend of middag op school geeft je een beeld van wat je kunt verwachten van de opleiding en de beroepen waarvoor je wordt opgeleid. Indien je bij de eerder ingevulde onlinetest een negatief advies hebt gekregen zzl je aansluitend aan de bijeenkomst een individueel gesprek krijgen. Indien je niet aanwezig kunt zijn bij de verplichte bijeenkomst krijg je opnieuw een uitnodiging gestuurd.

Moet ik iets voorbereiden of meenemen?

Nee. Je hoeft niets voor te bereiden of mee te nemen.

Ga je deze opleiding in Rotterdam volgen?

4. Neem je uitgeprinte LOB-cv mee naar jouw Studiekeuzecheck. Wanneer je deze nog niet hebt gemaakt, zorg dan dat je deze alsnog invult op LOB-cv.nl. Vragen? Neem contact op met jouw decaan of met ons Studiekeuzeadviescentrum via 088 - 466 7020 of studiekeuze.rotterdam@inholland.nl.

Vragen?

Met vragen over de Studiekeuzecheck kan je terecht bij de Centrale Studentenadministratie via csa@inholland.nl of bij de opleiding  via instroomvragen.recht@inholland.nl.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!