HBO - Rechten voltijd

"Studenten HBO-Rechten willen zo snel mogelijk de top bereiken."

Docent Michiel van Dijk

Mijn naam is Michiel van Dijk. Ik geef les aan de opleidingen HBO-Rechten en Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) in Rotterdam, zowel aan studenten van de voltijd- als de deeltijdvariant.

Zelf heb ik een mbo-opleiding gevolgd, waarna ik een opleiding Netwerk/Systeembeheer heb gedaan. Ik ben vanaf 1997 als netwerk/systeembeheerder werkzaam geweest bij de Ichthus Hogeschool en sinds 2007 ben ik werkzaam als docent bij Inholland. Naast mijn docentschap ben ik ook slb'er, beheerder van Blackboard, intranetbeheerder en ICT-coördinator.

Ik geef eerstejaars les in ICT, hierbij is mijn werkervaring in de ICT zeer relevant want hierdoor kan ik de stof ondersteunen met praktijkvoorbeelden. Studenten willen graag de link zien tussen het lesmateriaal en de praktijk, hierdoor blijft de les interessant. Bovendien kan ik door mijn kennis de opleiding helpen met het ontwikkelen van ICT en onderwijs, hierbij bekijken we hoe je ICT toepast in het onderwijs.

Je vindt bij de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening studenten die voornamelijk mensen wil helpen en begeleiden met problemen, 'strijden tegen onrecht'. Bij HBO-Rechten zijn de studenten wat zakelijker en meer 'strait to the point' ingesteld. Ze zijn mondig, verwachten veel van de opleiding en willen zo snel mogelijk de top bereiken. Het merendeel wil dan ook door na de opleiding doorstuderen aan een masteropleiding.

Het contact met studenten verloopt veelal via e-mail of via de telefoon, maar de deur van onze docentenkamer staat altijd open.

Onze studenten kunnen bij diverse organisaties aan de slag. HBO-Rechten studenten worden bijvoorbeeld adjunct-secretaris of griffier bij de Rechtbank, of juridisch medewerker bij een incassobureau/het Juridisch Loket. Studenten van de opleiding SJD kunnen aan de slag als onder andere medewerker bij de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid of de Kredietbank, of budgetbegeleider bij het Bureau Discriminatiezaken.

Mijn tip voor aankomende studenten: Weet wat je met je opleiding wil gaan doen, en zorg dat je deel uitmaakt van je eigen opleiding. Word lid van het bestuur van de studievereniging LEX of ga bij het studentenpanel. Kortom, zorg dat je je laat horen.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228