Integrale Veiligheidskunde voltijd

"De overgang van deze mbo-opleiding naar mijn huidige hbo-studie ging heel goed."

Student Marlène Meinders

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
In 2014 ben ik gestart met de opleiding Integrale Veiligheid omdat mijn interesse ligt bij de politie, douane, krijgsmacht. Veel van deze beroepen zijn zwaar en fysiek maar ik wilde graag eerst een brede theoretische basis voor mezelf leggen. Deze opleiding gaf mij daar de beste mogelijkheid toe. Na het afronden van de opleiding kan ik altijd nog gaan voor een baan bij defensie, maar dan breder opgeleid.

Waarom heb je voor Inholland gekozen?
De opleiding Integrale Veiligheid aan de Hogeschool Inholland te Rotterdam was voor mij het dichtste bij mijn woonplaats. Bij de open dag voelde de school goed aan en de docenten kwamen aardig en behulpzaam over.

Welke opleiding heb je hiervoor gedaan en hoe heb je de overgang naar het hbo ervaren?
Voor deze hbo-opleiding heb ik in 4 jaar de opleiding Laboratoriumtechniek (mbo-4) afgerond. De overgang van deze mbo-opleiding naar mijn huidige hbo-studie ging heel goed. Ik was al gewend om veel zelfstandig te werken en projecten te krijgen per periode. Ook het dagelijks reizen naar Rotterdam was niks nieuws en goed vol te houden.

Hoe ervaar je de opleiding tot nu toe?
Ik ga (bijna) elke dag met plezier naar school. Naast dat ik de opleiding leuk vind heb ik ook gezellige klasgenoten wat absoluut invloed heeft op je tijd op deze school. Veel studenten hebben dezelfde interesses en dat zorgt voor een leuke sfeer onderling. De opleiding is goed vol te houden en er is voldoende ondersteuning vanuit de school.

Welk vak/ project vond je tot nu toe het leukst?
Per periode krijg je andere vakken en een ander project. De vakken varieren van psychologie tot economie, recht- en managementvakken. Persoonlijk vind ik de vakgerichte lessen het leukst zoals: georganiseerde misdaad, criminologie, rampen en crisis, crisismanagement.

Over welke (karakter)eigenschappen moet je beschikken om van deze opleiding een succes te maken?
Karaktereigenschappen en competenties als zelfstandigheid, doorzettingsvermogen, initiatiefrijk, integer en flexibiliteit zijn, volgens mij, belangrijke eigenschappen om te bezitten als je deze opleiding wilt gaan volgen.

Waar heb je stage gelopen of waar zou je stage willen lopen, en waarom?
Dit jaar ga ik naar het derde jaar waarvan ik op de helft van het jaar een stage ga volgen bij een bedrijf naar keuze. Wat voor bedrijf of overheidsorganisatie dat gaat worden weet ik nog niet, maar mijn voorkeur gaat uit naar een stage bij defensie of een van de luchthavens.

Welk beroep en bij welk soort bedrijf hoop je te gaan werken na je opleiding?
De opleiding is zo breed dat je van alles kan doen qua beroep, als het maar een beetje te maken heeft met veiligheid. Omdat de keuze ze groot is maakt het het kiezen niet heel makkelijk. Ik wil later graag een stoere, afwisselende baan waar ik veel met mensen werk en samen bouw aan een veiligere omgeving.

Ben je lid van een studievereniging of houd je jezelf bezig met andere studiegerelateerde activiteiten?
Naast de opleiding houd ik mij bezig met het organiseren van activiteiten voor medeleerlingen en leerlingen van andere jaarlagen. Aan het begin van jaar 1 heb ik mij aangesloten bij de Activiteitencommissie Integrale Veiligheid (ACIV) en samen met 7 andere studenten organiseren wij seminars, filmavonden, studentenborrels en (internationale) werkveldbezoeken aan o.a. Koninklijke Militaire Academie (KMA), Stadion Feijenoord, Rotterdam- The Hague Airport, Brussel, Antwerpen.

Waarom zou jij deze opleiding aanraden?
Als je interesse ligt bij het verbeteren van de veiligheid op zowel lokaal als landelijk of internationaal niveau dan is deze opleiding geschikt voor jou. Als je de veiligheid in wilt maar je weet nog niet precies wat je wilt doen is deze opleiding ook geschikt door het brede vakkenpakket.

Heb je nog een tip voor aankomende studenten?
Zoek een opleiding dat bij je past en in je interessegebied ligt, anders houd je het niet vol. Ga niet voor het grote geld, doe iets wat je echt leuk vindt en maak de wereld een beetje veiliger.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228