Je kunt een hbo-opleiding volgen als je een diploma havo, vwo of mbo-4 (of gelijkwaardig) hebt. Na je inschrijving bij Studielink doe je de Studiekeuzecheck, zodat je nog zekerder weet dat je de goede opleiding hebt gekozen. Je kunt de opleiding starten met:
Profiel Economie & Maatschappij
Profiel Cultuur & Maatschappij
Profiel Natuur & Gezondheid
Profiel Natuur & Techniek
Diploma zonder profiel
Profiel Economie & Maatschappij
Profiel Cultuur & Maatschappij
Profiel Natuur & Gezondheid
Profiel Natuur & Techniek
Diploma zonder profielt
Mbo-4 diploma
Hbo- of wo-propedeuse
Hbo- of wo-bachelor
Diploma gelijkwaardig aan bovengenoemde diploma's.
Mbo 3 of lager
In het algemeen kun je met de opleiding starten als je diploma vergelijkbaar is met een Nederlands diploma havo, vwo of mbo-4. Nadat je je hebt aangemeld, beoordeelt Inholland je diploma. Is de uitslag negatief en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je laten zien dat je toch geschikt bent om de opleiding te volgen via de Toelatingstoets.
Lees meer over de Toelatingstoets >
Als je een diploma in het buitenland hebt gehaald en wilt studeren bij Inholland, ben je ook van harte welkom. Daarvoor moet je diploma wel gelijkwaardig zijn aan een Nederlands diploma havo, vwo of mbo-4. Om de lessen te kunnen volgen, moet je daarnaast het Nederlands voldoende verstaan, spreken en schrijven. Alleen dan haal jij het maximale uit je studie bij Inholland. Daarom moeten studenten met een buitenlandse vooropleiding laten zien dat zij de Nederlandse taal beheersen op niveau B2 (Europese Referentiekader). Dit kan onder andere met een diploma NT2-programma II (onderdelen lezen, schrijven, spreken en luisteren). Je kunt een NT2-examen afleggen bij DUO.
Wanneer je een Nederlandstalige opleiding gaat volgen in het collegejaar 2024-2025 aan Hogeschool Inholland moet je kunnen aantonen dat alle vier de onderdelen van het Staatsexamen NT2 op uiterlijk 1 september 2024 zijn behaald. Voor het collegejaar 2025-2026 is dat 1 september 2025.
Het Staatsexamen NT2 wordt op het laatst in juli aangeboden.
Volg dan een van onze korte voorbereidingscursussen. Hiermee kun je de slagingskans van de toelatings- of deficiëntietoets namelijk flink verhogen. Ook als je je wilt bijscholen of je kennis wilt opfrissen, dan kun je bij ons terecht.
Bekijk onze voorbereidingscursussen >