Integrale Veiligheidskunde voltijd

Werk maken van veiligheid begint hier

Voltijd | Deeltijd

Onze samenleving heeft behoefte aan goed opgeleide professionals die werk maken van veiligheid en die ervoor zorgen dat mensen zich veilig voelen. Als je verantwoordelijk wilt zijn voor anderen, je hoofd koel kunt houden in lastige en soms gevaarlijke situaties dan is de vierjarige opleiding Integrale Veiligheidskunde vast iets voor jou.

Veiligheid is niet vanzelfsprekend. Neem Rotterdam. Een internationale, snelle en kleurrijke metropool die net als elders te maken heeft met risico’s die horen bij de schaal van de stad en de wereldhaven. Met de opleiding Integrale Veiligheidskunde kun jij straks verantwoordelijkheid nemen voor een veiliger stad en leefomgeving. Je wordt opgeleid om beleid te maken, risicovolle situaties te controleren en met crises om te gaan. Je gaat werk maken van veiligheid

Lees meer over de opleiding Integrale Veiligheidskunde

niveau
Bachelor
duur
4 jaar
Voltijd
locatie
Rotterdam
taal
Nederlands

Open Avond 1 november

Meld je aan!

Alle info op een rij

Download de flyer

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Wat je moet weten over Integrale Veiligheidskunde

 1. Veiligheidskunde is een veelzijdig programma met veel nadruk op maatschappelijke vraagstukken en beroepsauthentiek onderwijs.
 2. Er wordt veel aandacht besteed aan veiligheidsvraagstukken op internationaal niveau. In jaar 3 en 4 werk je samen met studenten uit andere landen aan grootstedelijke veiligheidsvraagstukken.
 3. Je kunt je stage of je afstuderen in het buitenland doen.
 4. Tijdens je stageperiode werk je aan een verdiepende opdracht en aan je portfolio.
 5. In het 3e en 4e jaar heb je keuze uit verschillende pakketten. Denk bijvoorbeeld aan Maatschappij en Veiligheid of Information Security.
 6. Met je diploma op zak kun je kiezen voor een functie bij uiteenlopende bedrijven, diensten en tal van non-profitorganisaties en commerciële instellingen.

Je wordt opgeleid tot:

 • SHEQ-adviseur
 • beleidsmedewerker Openbare Orde en Veiligheid
 • information security officer
 • security manager

Je wordt niet opgeleid tot:

 • beveiliger
 • politieagent

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!