Leisure & Events Management voltijd

Je kunt je onderscheiden door je creativiteit, een gevoel voor de vrijetijdsmarkt en je organisatorisch vermogen. 

Na je opleiding Leisure & Events Management

Als je de opleiding Leisure & Events Management hebt afgerond, ben je een professional met een visie en een ondernemende houding. Je weet waardevolle belevenissen te creëren, te verkopen en te organiseren. Managementprocessen in een organisatie binnen het vrijetijdswerkveld stuur je aan en je kunt je onderscheiden door je creativiteit, een gevoel voor de vrijetijdsmarkt en je organisatorisch vermogen. Je beschikt over de vaardigheden op managementniveau die nodig zijn om professioneel te werken in een vrijetijdsorganisatie, als ondernemer of als freelancer.

Dit is straks jouw werkveld
Bij Leisure & Events Management zal je je bekwamen als manager in het veld van Leisure. Sleutelbegrip is: het bieden van een beleving voor diverse branches met waar mogelijk kruisbestuiving. Themaparken worden het decor voor verblijfsrecreatie, detailhandel leent inzichten van themaparken, de sportwereld gaat nieuwe verbindingen aan met de media… Creativiteit en overtuigingskracht vereist. Er gebeurt in het leisureveld meer dan ooit, en er is een grote vraag naar bekwame, geïnspireerde professionals.

Je wordt opgeleid tot:

 • Event Producer
 • Marketeer
 • Ondernemer

Je wordt niet opgeleid tot:

 • Reisleider
 • Hotelmanager
 • Podium technicus

Wat houdt jouw baan straks in?

Na afronding van je studie kun je werken in onder meer de onderstaande functies:

 • Event Producer
  Je leidt de organisatie van evenementen of feesten zoals bruiloften, dance-events, festivals, productlanceringen, sportevenementen en bedrijfsfeesten. Je luistert kritisch naar de wensen van je opdrachtgever, stelt een plan op, krijgt het fiat en coördineert daarna alles wat er voor het evenement moet gebeuren: het maken van het draaiboek, het inkopen van producten, het aansturen van personeel enzovoorts.
 • Marketeer
  Jij bepaalt voor het bedrijf de marketingstrategie. Om tot die strategie te komen stuur je een team van medewerkers aan die je motiveert om met creatieve ideeën te komen. Je kunt nieuwe producten ontwikkelen of laten ontwikkelen, nieuwe markten aanboren voor al bestaande of nieuw te ontwikkelen producten.
 • Eigen onderneming
  De vrijetijdssector is bij uitstek geschikt om een eigen bedrijf te beginnen. Voorbeelden van mogelijke ondernemingen zijn onder andere: weddingplanner, wakeboardschool, cateraar, branding & eventsbureau of zelfstandig events producer.

Afgestudeerde aan het woord

Afgestudeerde aan het woord

Open Dag op 6 november

Meld je aan

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Verder studeren?

Een opleiding aan Inholland bereidt voor op een volwaardige loopbaan in de beroepspraktijk. Maar misschien wil je je na je afstuderen nog verder ontwikkelen. Dan vormt de opleiding Leisure & Events Management een prima basis voor een vervolgstudie, óók in het buitenland.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!