Leisure & Events Management voltijd

Als creatieve, flexibele, onderzoekende en zelfstandige professional kun jij alle kanten op. 

Na je opleiding Leisure & Events Management

Leisure & Events Management is een brede opleiding. Je ontwikkelt een groot aantal belangrijke vaardigheden waarmee jij terecht kunt in alle uithoeken van ons vakgebied. Jij hebt het strategische en creatieve vermogen, de organisatorische vaardigheden, de ervaring en up-to-date kennis van de vrijetijdsindustrie om belevenissen op te tuigen die impact hebben op bezoekers en op buurten. En die sociaal, commercieel en duurzaam verantwoord zijn.

Jij bedenkt in creatieve sessies met andere professionals tientallen ideeën. In de vertaling van concept naar podium ben je net zo creatief als zakelijk en echt een doorzetter. Jij weet een evenement van de beveiliging aan de ingang tot de artiesten in de spotlights te organiseren. Denk aan regelgeving, financiën, techniek en het vermarkten van jouw concept. Jij houdt je hoofd koel, ook bij onverwachte tegenslagen op het allerlaatste moment. Zo moet je elk evenement weer scherp en doortastend zijn.

Als breed opgeleide professional die alles weet over het creëren van belevenissen, kun je zeker ook aan de slag als marketeer, recruiter, of in de sales. Van de zakelijke dienstverlening tot de overheid. Voor een organisatie of voor jezelf.

Je wordt opgeleid tot:

 • Programmeur
 • Event-producent
 • Event-creatief
 • (Sales- en) event-manager
 • Medewerker communicatie
 • Marketingmanager

Je wordt niet opgeleid tot:

 • Reisleider
 • Hotelmanager
 • Podium technicus

Wat houdt jouw baan straks in?

Na afronding van je studie kun je werken in onder meer de onderstaande functies:

 • Event-producer of event-creatief

  Je leidt de organisatie van evenementen of feesten zoals dance-events, festivals, productlanceringen, sportevenementen, bruiloften en bedrijfsfeesten. Je luistert kritisch naar de wensen van je opdrachtgever, stelt een plan op, bespreekt dit met je opdrachtgever en coördineert daarna alles wat er voor het evenement moet gebeuren: van het binnenhalen van artiesten en inkopen van producten, tot het opstellen van het draaiboek en het aansturen van het personeel op de dag zelf.

 • Marketeer
  Jij bepaalt voor een bedrijf de marketingstrategie. Om die strategie te ontwikkelen stuur je een team van medewerkers aan die je motiveert om met creatieve ideeën te komen. Je kunt nieuwe producten ontwikkelen of laten ontwikkelen, nieuwe markten aanboren voor al bestaande of nieuw te ontwikkelen producten.

 • Eigen onderneming
  De vrijetijdssector is bij uitstek geschikt om een eigen bedrijf te beginnen. Je kunt bijvoorbeeld een zelfstandig weddingplanner, cateraar of een events producer worden. Of je start een wakeboardschool of branding & eventsbureau.

Afgestudeerde aan het woord

Afgestudeerde aan het woord

Open Avond 6 november

Meld je aan!

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Verder studeren?

Een opleiding bij Hogeschool Inholland bereidt voor op een volwaardige loopbaan in de beroepspraktijk. Maar misschien wil je je na je afstuderen nog verder ontwikkelen. Dan vormt de opleiding Leisure & Events Management een prima basis voor een vervolgstudie, óók in het buitenland.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228