Leisure & Events Management voltijd

"Iedere student kent zijn docent op een bijna persoonlijk level. Dit zorgt voor een ontzettend veilige studieomgeving en dat maakt de studie nog leuker.”
Robin van Geel, vierdejaarsstudent Leisure & Events Management

Hbo Leisure & Events Management

Voor wie

Wil je weten hoe een evenement tot stand komt, hoe je een sportbelevenis creëert, hoe je nieuwe vrijetijdsconcepten organiseert? Wat zorgt ervoor dat een festival niet alleen bezocht wordt, maar ook een onvergetelijke belevenis is? Hoe maak je iets succesvol? Dit zijn vragen die je aandacht trekken en waarop je graag creatieve antwoorden wilt vinden. Maar je bent ook een echte teamspeler, ondernemend, enthousiasmerend, oplossingsgericht en flexibel. Je kunt netwerken en managen. Je communiceert sterk, je kunt de kosten en baten in de gaten houden en houdt van aanpakken. Kortom: je neemt initiatief, bent sociaal vaardig, scherp en creatief.

Studieprogramma Leisure & Events Management

De vierjarige opleiding Leisure & Events Management combineert de praktijk met theorie. Al tijdens de opleiding kom je in contact met bedrijven uit het werkveld. Hieronder lees je wat je in vier jaar doet. 

Studieopbouw

Studieopbouw in het kort

Jouw studie bij Hogeschool Inholland heeft een directe verbinding met de beroepspraktijk. Je leert dan ook niet alleen theorie maar verwerft ook concrete inzichten en vaardigheden die je na je opleiding nodig hebt als professional. Hieronder lees je hoe je deze studie doorloopt.

Wat kun je verwachten?

 • Je volgt een actueel, relevant en compleet programma waarin de beleveniseconomie het uitgangspunt is (dus niet de 'klassieke' goederen- en diensteneconomie).
 • Er is volop ruimte voor eigen inbreng maar er wordt ook eigen verantwoordelijkheid gevraagd.
 • Een sterke binding met de beroepspraktijk. Vanaf het tweede jaar ga je aan de slag met échte opdrachten van échte opdrachtgevers.
 • Persoonlijke aandacht door de kleinschaligheid van de opleiding.
 • Vaak werken in teamverband: inspirerend en uitdagend (mocht je je hierover zorgen maken: je wordt hierin getraind).

Studievormen
Bij deze opleiding zul je je op de volgende manier ontwikkelen:

 • Je volgt trainingen en werk- en hoorcolleges.
 • De collegestof bestaat uit een aantal modules, die je telkens afsluit met een toets.
 • Je werkt aan projecten en praktijkopdrachten. Begrippen als ‘branding’ en ‘conceptontwikkeling’ spelen hierbij een grote rol.

Twijfel je nog? 
Mocht je nog niet helemaal zeker zijn of Leisure & Events Management bij jou past, dan kan het je helpen om ook eens te kijken op studie die erop lijken. Misschien sluiten die ook of beter aan bij waar jij naar op zoek bent:

Jaar 1 - Propedeuse

Eerste jaar

In het eerste jaar duik je meteen het werkveld in. Je doet onderzoek naar trends in Amsterdam, creëert een belevenis, organiseert een evenement voor een goed doel en je geeft leiding aan een poppodium door middel van een managementgame. Verder besteedt je een minimaal aantal uren aan wereldoriëntatie: je gaat op zoek naar leisure organisaties waar je nieuwsgierig naar bent.

Daarnaast neem je deel aan communicatietrainingen, en colleges in marketing, management en financiën. Ook krijg je een vak waarin jouw nieuwsgierigheid optimaal wordt uitgedaagd: Onderzoek. Je volgt ook specifieke cursussen gericht op vrijetijd, zoals Introducing Leisure, Imagineering en Event Management.

Berlijn & Vilnius
In de derde periode ga je met de hele groep een week op studiereis naar het buitenland. Je kunt kiezen tussen Berlijn en Vilnius. Daar maak je kennis met onze partneruniversiteiten, onderzoek je poppodia en leer je je medestudenten beter kennen.

Jaar 2 - Verdiepen

Tweede jaar

In het tweede jaar staan er meer gastcolleges en bedrijfsbezoeken op het programma. Je werkt nu alleen nog maar voor echte opdrachtgevers. Jaar twee staat in het teken van verdieping, 'toepassen' en meer praktijk. Ook krijg je nieuwe vakken als Leisure & The City en Intercultural Communication. Je sluit jaar twee af met door een onderzoek voor een opdrachtgever in de sector.

 

Jaar 3 - Stage

Derde jaar

In het derde jaar loop je twintig weken stage. In overleg met het bedrijf formuleer je de stage-opdracht. Nu ga je nog meer de praktijk in en wordt er meer zelfstandigheid van je verwacht. Ook wordt van je verwacht dat je meerdere zaken tegelijkertijd aan kan. Je kunt zelf bepalen bij welke organisatie: groot of juist kleinschalig? Praktisch en uitvoerend of beleidsbepalend? Inholland beschikt over een databank met vacatures van nationale en internationale stagebedrijven. Maar je kunt natuurlijk ook zelf op zoek. Aan welke stagebedrijven kun je denken? Een greep uit de mogelijkheden:

 • Solar Weekend
 • Extrema Outdoor
 • Make a Wish Nederland
 • Supperclub
 • Ripstar
 • Amsterdam Marketing
 • Gemeente Diemen
 • Reuring Festival
 • AFC AJAX
 • Poppodium P60
 • MOJO
 • The Good Guyz events

Verdieping
In het tweede semester van het derde jaar kun je kiezen tussen studeren in het buitenland of verdieping binnen de module 'Concepting & Events'. In teamverband doe je onderzoek voor een opdrachtgever, creëer je een eventconcept en help je de opdrachtgever bij de uitvoering ervan. Wie zich vast wil voorbereiden op het internationale werkveld, kan Concepting & Events ook in het Engels worden gevolgd.

Tip: maak je keuzes niet op basis van gemak (‘de broer van mijn neef wist nog een plekje’) maar op basis van je passie.

Jaar 4 - Afstuderen

Vierde jaar

In je vierde jaar kies je voor een van de twee uitstroomprofielen: Sports & Healthy Lifestyles of Smart Culture. Hierin krijg je specialistisch onderwijs en werk je in teamverband aan het invoeren van een belevenis. Verder krijg je extra lessen en werkveldbezoeken in Urban Leisure, ondernemerschap en onderzoek. Op deze manier bereid je je voor op de laatste stap: het doen van een afstudeeronderzoek voor een opdrachtgever van jouw keuze. De manier om jezelf te lanceren in de leisure sector waar jij in wilt werken.

Bachelor of Arts
Als je de opleiding Leisure & Events Management met succes hebt afgerond, mag je jezelf Bachelor of Arts noemen!

Leisure & events: de praktijk

Afgestudeerde aan het woord

Tweedejaars vertelt over de opleiding

Open Dag op 6 november

Meld je aan

Alle info op een rij

Download de flyer

 

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Haal het beste uit Leisure & Events Management

Studiebegeleiding

Het is belangrijk dat je je snel thuis voelt bij Inholland. Dat je weet hoe je opleiding in elkaar zit en hoe je effectief en efficiënt studeert. Je studieloopbaanbegeleider is je coach. Hij helpt je op weg. Individueel, in kleine groepen en in de klas. Bij specifieke leerproblemen adviseert een studentendecaan je graag. Verder kun je altijd bij een van de docenten terecht met je vragen. Studenten ervaren ons docententeam als persoonlijk en dichtbij.


 

Studeren in het buitenland?

Studeren in het buitenland verruimt je blik, vergroot je kennis en biedt je een ervaring waar je je leven lang profijt van hebt. Via Hogeschool Inholland kun je een deel van je studie volgen bij zusterinstellingen in bijna alle Europese landen. Je kunt zelfs terecht in Mexico, Argentinië, Brazilië, Australië en de Verenigde Staten. De behaalde studiepunten tellen mee als je terugkomt in Nederland. En je ervaringen en nieuwe vriendschappen? Die pakt niemand je meer af.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!