Leisure & Events Management voltijd

Praktische informatie Leisure & Events Management

Start september 2024

September. (Week 36: maandag 2 september - vrijdag 6 september 2024)

Duur opleiding

Vier jaar

Titel

Bachelor of Arts (BA)

Bekijk de titels per opleiding (pdf)

Collegegeld 2023-2024

€ 2.314 *

Ga je voor het eerst studeren?
Studenten die nog niet eerder hebben gestudeerd aan een hogeschool of universiteit, betalen in het studiejaar 2023-2024 de helft van het collegegeld. Voor een voltijdopleiding betaal je dan voor het eerste jaar € 1.157 * in plaats van € 2.314 *.
Lees meer over deze korting

Het bedrag kan afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden verschillen. Bekijk voor de zekerheid de collegegeldwijzer.

Overige kosten

Boeken en leerapps eerste jaar: ongeveer € 500.

Geschikte laptop

Een goede laptop is onmisbaar om goed onderwijs te volgen. We verwachten dan ook dat je in het bezit bent van een laptop waarop je kunt werken met de programma's die je nodig hebt voor je opleiding.

Waar moet een geschikte laptop aan voldoen?
Bekijk de specificaties

Volg deze opleiding in...

Diemen

Wildenborch 6
1112 XB Diemen
Meer over deze locatie

Open Avond woensdag 13 december

Meld je aan!

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Hoeveel punten moet je halen?

Studiebelasting

Leisure & Events Management is een voltijdopleiding. Elk studiejaar bestaat uit twee semesters van twintig weken. Per studieweek moet je rekenen op een gemiddelde studiebelasting van veertig uur, waarvan je twintig uur colleges volgt. De overige uren besteed je aan vergaderen met groepsleden voor je project, colleges en tentamens voorbereiden en opdrachten maken. Je haalt dertig studiepunten per semester en dus zestig studiepunten per jaar.

 

Bindend studieadvies

Tijdens het eerste jaar bekijken we jouw behaalde studieresultaten. Voldoe je aan de voorwaarden om verder te studeren? En, is de opleiding haalbaar? Op basis hiervan krijg je een studieadvies. Zo weet je op tijd of je kunt doorgaan of een switch moet maken. Het belangrijkste hierbij is het aantal behaalde studiepunten (European Credits of EC's). De eisen voor de opleiding Leisure & Events Management zijn: 50 EC's en de toets Communicatie I: Spellen & Schrijven hebben behaald. Wanneer je onvoldoende punten hebt gehaald, dan krijg je een negatief Bindend studieadvies. Je kunt dan niet bij dezelfde opleiding aan Hogeschool Inholland verder studeren.

Meer informatie over het Bindend studieadvies

Wat je moet weten over Leisure & Events Management voltijd?

  1. Je leert unieke belevenissen ontwerpen, produceren en vermarkten. Vooral door samen te werken in projecten.
  2. Je studeert in Amsterdam, een van dé internationale leisure hotspots en jouw proeftuin. Niets is te gek, alles is mogelijk en jij kunt het hier maken.
  3. Je kiest vanaf jaar 2 voor projecten binnen één of verschillende focusgebieden: muziek, cultuur, sport en food, retail en hospitality.
  4. Je gaat vanaf het derde jaar interdisciplinair samenwerken met studenten van andere (creatieve) opleidingen van Hogeschool Inholland. Samen richt je je op uitdagende, maatschappelijke vraagstukken voor een gezonde, inclusieve en duurzame stad.
  5. Je studeert in een informele learning community van medestudenten, docenten en het werkveld. Hier leren we mét en vooral ván elkaar.

Bijzondere omstandigheden?

Onze decanen zijn er voor je wanneer je bijvoorbeeld dyslexie, faalangst of een beperking hebt. Ook kun je bij de decaan terecht als je topsport combineert met studeren, of wanneer er familieproblemen zijn. Denk jij dat je wel wat extra ondersteuning kunt gebruiken? Neem voordat je je inschrijft contact op met decanaat.diemen@inholland.nl.

Lees meer

Studie in Cijfers

Studie in Cijfers toont aan hoe deze opleiding het doet in vergelijking met dezelfde opleiding bij andere hogescholen.

3,6van 5
Studenttevredenheid Landelijk 3,7
76%
Doorstroom naar tweede jaar Landelijk 76%
70%
Werk op niveau 1,5 jaar na afstuderen

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228